Τεχνολογία

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στο Σύνταγμα

today20 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την γοητεία των άστρων , λίγοι είναι εκείνοι που έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν από κοντά. Αυτή ακριβώς την απόσταση των ετών φωτός που μας χωρίζουν, έρχεται να καλύψει η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος (European Space Expo), με θέμα «Ανακαλύψτε τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινότητά σας», η οποία θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Κατά την 24η στάση της έκθεσης στην Αθήνα, την οποία έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 ευρωπαίοι πολίτες θα δοθούν πληροφορίες για το πώς οι διαστημικές δραστηριότητες και εφαρμογές επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, καθώς και για άλλες δραστηριότητες που αφορούν στο διάστημα.

Ιδιαίτερη ενημέρωση θα υπάρχει για τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δορυφορικής πλοήγησης Galileo και EGNOS, καθώς και του προγράμματος γεωσκόπησης Copernicus, μέσω των οποίων οι Ευρωπαίοι πολίτες θα επωφεληθούν από τις πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές. Τα εν λόγω προγράμματα άλλωστε αναμένεται να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά, να συμβάλουν στην υποστήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει αντίγραφα των δορυφόρων παρατήρησης της Γης και της δορυφορικής πλοήγησης, καθώς και μια διαδραστική υδρόγειο σφαίρα για την καλύτερη οπτικοποίηση των σχετικών πληροφοριών. Χάρη στο διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό, οι επισκέπτες όλων των ηλικιών θα μπορούν να δουν, να αγγίξουν και να βιώσουν το ευρύ φάσμα των τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρονται από το διάστημα.

Οι επισκέπτες επίσης θα ενημερωθούν για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από τα ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα, από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα και πώς ελληνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες που προέρχονται από τη διαστημική τεχνολογία.

Με αφορμή την εκτόξευση του ζεύγους των δορυφόρων Galileo που έχει οριστεί για τις 27 Μαρτίου, ακριβώς μια μέρα πριν την έναρξη της έκθεσης, θα επισκεφθεί την έκθεση η Αναστασία Παναγιωτακοπούλου, η νικήτρια για την Ελλάδα του Διαγωνισμού Ζωγραφιάς Galileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «Διάστημα και Αεροναυπηγική». Ο ένας από τους δύο δορυφόρους Galileo που είναι προγραμματισμένοι να εκτοξευθούν στις 27 Μαρτίου, φέρει το όνομα της.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή: Δευτέρα-Πέμπτη: 09:00-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 10:00-21:00 και Κυριακή: 10:00-20:00. Τα σχολεία και άλλες ομάδες επισκεπτών θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ξενάγησή τους στην έκθεση, κάνοντας εγγραφή στην ιστοσελίδα κρατήσεων.

πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%