Τεχνολογία

Η Apple κάνει ευκολότερη την αντικατάσταση της οθόνης του iPhone 13 από τρίτους

today15 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Η Apple αποφάσισε ότι η απενεργοποίηση του Face ID σε περίπτωση που ένα ανεξάρτητο κατάστημα επισκευών αναλάμβανε να αντικαταστήσει την οθόνη του iPhone 13 σας, ήταν μια κακή κίνηση και υποσχέθηκε να επιλύσει το πρόβλημα.

Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα teardown του iPhone 13 στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακαλύφθηκε ότι η Apple είχε συνδέσει την οθόνη με έναν μικροελεγκτή. Η αντικατάσταση της οθόνης χωρίς μεταφορά του μικροελεγκτή σημαίνει ότι το Face ID είναι απενεργοποιημένο στο τηλέφωνο. Η μεταφορά τσιπ απαιτεί ακριβά εργαλεία μικροσυγκόλλησης και εκπαίδευση, κάτι που ξεπερνά πολλά ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το Face ID στο iPhone 13 σας θα συνεχίσει να λειτουργεί είναι να ζητήσετε από την Apple ή έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple να κάνει τη δουλειά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το The Verge, η Apple άλλαξε γνώμη. Τώρα σχεδιάζεται μια ενημέρωση λογισμικού που θα καταργήσει την ανάγκη μεταφοράς του μικροελεγκτή. Σημαίνει ότι οι αντικαταστάσεις οθόνης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ανεξάρτητα καταστήματα χωρίς φόβο μήπως απενεργοποιηθεί το Face ID, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι πότε η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει αυτήν την ενημέρωση λογισμικού.

Δεν είναι σαφές γιατί η Apple άλλαξε γνώμη, αλλά η αντικατάσταση της οθόνης είχε καταστεί σχεδόν αδύνατη από ανεξάρτητους, δεν έγινε αποδεκτή στον κλάδο. Το iFixit έφτασε στο σημείο να λέει ότι η απόφαση θα μπορούσε να «χαλάσει εντελώς την αγορά» και τελικά να οδηγήσει σε παύση λειτουργίας των καταστημάτων.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%