Τεχνολογία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα mobilefees.gov.gr για την κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας (για πολίτες 15-29 ετών). Όλες οι λεπτομέρειες!

today11 Ιανουαρίου, 2022

Background
share close

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα mobilefees.gov.gr έθεσε σε λειτουργία η ελληνική κυβέρνηση από τις 10 Ιανουαρίου, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους πολίτες (15-29 ετών) να υποβάλλουν την αίτηση τους για την κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας (ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για συμβόλαια ή για καρτοκινητή). Όπως έγινε γνωστό, για να μπορέσει ένα άτομο που ανήκει στο παραπάνω ηλικιακό γκρουπ να επωφεληθεί της απαλλαγής από τον λογαριασμό του, θα πρέπει πρωτίστως να διαθέτει ενεργό αριθμό κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγραφεί στην πλατφόρμα Μητρώου Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ειδικός φόρος κινητής τηλεφωνίας ήταν στο 12% για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, στο 15% για λογαριασμούς από 50,01 έως 100 ευρώ, στο 18% από 100,01 έως 150 ευρώ και στο 20% από 150,01 ευρώ και πάνω, το όφελος του νέου μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι για την κατάργηση του τέλους περιλαμβάνει την υποβολή μιας δήλωσης μέσω του gov.gr στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε). Aξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος, είναι ανήλικος, τη δήλωση θα πρέπει να την υποβάλει ο γονέας ή ο κηδεμόνας. Σημειώνεται πως η είσοδος στο Μητρώο γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου ή του γονέα όταν πρόκειται για ανήλικο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για την απαλλαγή από το τέλος κινητής στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και καρτοκινητής τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε), με δύο τρόπους:

(α) Ηλεκτρονικά

  1. Συνδεθείτε στο mobilefees.gov.gr (Μη.Δ.Α.Τε) με τους κωδικούς του TaxisNet
  2. Πληκτρολόγησε το ΑΜΚΑ ή το ΠΑΑΥΠΑ σου και επίλεξε “Συνέχεια”
  3. Επίλεξε “Νέα αίτηση”
  4. Επίλεξε αν η απαλλαγή αφορά εσένα ή ανήλικο υπό την επιμέλειά σου
  5. Αν η απαλλαγή αφορά σε ανήλικο υπό την επιμέλειά σου, τότε θα πρέπει να το επιλέξεις στην καρτέλα που εμφανίζεται. Στο Μη.Δ.Α.Τε. η αίτηση υποβάλλεται από τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου δικαιούχου καταχωρώντας επιπρόσθετα και τον δικό του ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ
  6. Επιλέξτε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας
  7. Πληκτρολογήστε τον αριθμό του κινητού σου, ώστε να σου αποσταλεί κωδικός επαλήθευσης
  8. Καταχωρήστε τον κωδικό στο σχετικό πεδίο
  9. Εάν έχεις εγγραφεί επιτυχώς, θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα SMS στο κινητό σας για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

(β) Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα Κ.Ε.Π., όπου το προσωπικό του αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη διαδικασία!

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%