Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει τους οδηγούς της Amazon

today26 Μαρτίου, 2021

Background
share close

Οι οδηγοί που ασχολούνται με τις παραδόσεις προϊόντων της Amazon είναι υποχρεωμένοι να… δίνουν λογαριασμό σε μία Τεχνητή Νοημοσύνη. Εάν οι οδηγοί αρνηθούν τον έλεγχο της AI, τότε μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στα φορτηγά διανομής προϊόντων της εταιρίας είναι προικισμένες με Τεχνητή Νοημοσύνη, προκειμένου να γίνεται έλεγχος εάν ο οδηγός είναι αφηρημένος ή κουρασμένος. Από τις αρχές του χρόνου έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες αυτές στα οχήματα της Amazon, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το Vice, οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συναίνεση λήψης βιομετρικών δεδομένων, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα φορτηγό της Amazon δεν είναι λίγα. Οι ειδικές κάμερες είναι κατασκευασμένες από την Netradyne και μπορούν να καταγράφουν τα πάντα, μέχρι και να αναγνωρίζουν πιθανή επικίνδυνη συμπεριφορά από την πλευρά του οδηγού. Η Amazon ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι ένας τρόπος για να είναι πιο ασφαλείς οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους, αλλά τα ερωτήματα για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων παραμένουν.

 

Πηγή: techblog.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%