Διάφορα

Σπιτικό Frozen Yogurt: η ευκολότερη συνταγή για το πιο δροσιστικό γλύκισμα!

today12 Ιουλίου, 2017

Background
share close
Παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt… Όπως και αν το ονομάσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ, δροσερό γλύκισμα για να απολαύσουμε ως το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο.

Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο frozen yogurt, που δεν απαιτεί παγωτομηχανή και θα είναι έτοιμο για τη κατάψυξη σε ένα μόνο δεκαπεντάλεπτο της ώρας.

Υλικά συνταγής
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα, χοντρο-θρυματισμένα (το καβούρδισμα είναι προτεινόμενο αλλά προαιρετικό)
200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα και βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε, ανεβάζοντας σταδιακά τη ταχύτητα στη δυνατή, για 10-12 λεπτά της ώρας ώστε να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού από τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω του δυνατού χτυπήματος.
Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά, τα σπάζετε ελαφρώς στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη.
Ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα) και με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, για 1-2 λ.για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη μορφή του.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζετε 10-15 λ. περίπου περίπου, για να μαλακώσει ελαφρώς, πριν το σερβίρετε σε μπολ ή σε παγωτό χωνάκι.

Σημείωση: Ο συνδυασμός αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα (nuts & berries), βατόμουρα, είναι εξαιρετικός. Όμως εύκολα μπορείτε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνετε και άλλους συνδυασμούς της αρεσκείας σας με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νιφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και τσιπς  σοκολάτας, με γεμιστά ψιλοκομμένα μπισκότα, με καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο και βερίκοκο… οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

 

Πηγή: sintayes.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Γιατί είναι λάθος να φορτίζουμε το κινητό μας το βράδυ;

Αν η βραδινή σας ρουτίνα πριν τον ύπνο συμπεριλαμβάνει να βάλετε το κινητό σας στην πρίζα, μάλλον είναι καιρός να αλλάξετε συνήθειες. Φωτογραφίες, βίντεο, σκρολάρισμα σε social media, χρήση των χαρτών και άλλων εφαρμογών, και φυσικά συνομιλίες σε τηλέφωνα και μηνύματα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το κινητό μας με τη φυσικότητα (ίσως και τη συχνότητα) που αναπνέουμε και, στο τέλος της ημέρας, σχεδόν όλοι κάνουμε το ίδιο πράγμα: Το βάζουμε να φορτίσει […]

today12 Ιουλίου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%