Διάφορα

Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες

today23 Μαΐου, 2017

Background
share close

«Είμαστε στην κορυφή του Έβερεστ, 10.24 ώρα Νεπάλ 22 Μαΐου 2017». Με αυτό το μήνυμα από δορυφορικό τηλέφωνο, ο Αντώνης Συκάρης, αθλητής του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας (με εμπειρία 27 χρόνων), γνωστοποίησε ότι ο ίδιος και ο Μιχάλης Ευμορφίδης, επίσης αθλητής του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας, πάτησαν την κορυφή, επωφελούμενοι από το «παράθυρο» του καιρού. Στο Έβερεστ επιχειρεί να ανέβει και η Κική Τσακαλδίμη (με εμπορική αποστολή), μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Οι πρώτες αναβάσεις στο Έβερεστ από έλληνες ορειβάτες έγιναν το 2004: από τη νότια πλευρά στις 16-5-2004: Γ. Βουτυρόπουλος, Α. Αντωνόπουλος, Μ. Στύλλας, Π. Κοτρωνάρος, Π. Τσιαντός και στις 17-5-2004: Ν. Μαγγίτσης. Από τη βόρεια πλευρά στις 18-5-2004: Γ. Τσιάνος, Γ. Αργύρης, Κ. Αποστολόπουλος.

Πηγή: 902.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διάφορα

Δωρεά ενός ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από το International Foundation for Greece

Τη δωρεά ενός ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ υλοποίησε το INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE την Τρίτη 16 Μαΐου στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, η Πρόεδρος του INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE (IFG) κυρία Ασπασία Λεβέντη, αξιοποιώντας την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ι. Κατσιματίδη, παρέδωσε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα στον Προέδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο. Η συγκεκριμένη δωρεά είναι χορηγία της οικογένειας Ι. Κατσιματίδη, την οποία, οι ιδρυτές του […]

today22 Μαΐου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%