Διάφορα

Δέκα μουσεία φαγητού ανά τον κόσμο

today5 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

Το φαγητό παίζει σίγουρα πολύ βασικό ρόλο στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Επειδή κάποια φαγητά έχουν τη δική τους ιστορία και καταγωγή, υπάρχουν και τα αντίστοιχα μουσεία προς τιμήν τους. Το CNN μάζεψε τα καλύτερα από αυτά, μεταξύ των οποίων και ένα ελληνικό.

1. Μουσείο Μουστάρδας, Colman’s Mustard Shop & Museum, Norwich, Αγγλία

150227115327-colmans-mustard-shop

Η μουστάρδα του Colman άρχισε να γίνεται γνωστή το 1901, το κατάστημα όμως δεν άνοιξε μέχρι το 1973. Το μουσείο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κατάστημα, προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το brand και την ιστορία του.

2. Μουσείο Τηγανητής Πατάτας, Frietmuseum, Μπρυζ, Βέλγιο

frietmuseum-exlarge-169

Παρά το όνομα, οι γαλλικές τηγανητές πατάτες λέγεται ότι είναι βελγική εφεύρεση. Το… νοστιμότατο αυτό μουσείο εξερευνά την ιστορία του πιο διάσημου παγκοσμίως φαγητού, με πολλές ευκαιρίες να τσιμπήσετε κι όλας, γι’ αυτό επισκεφτείτε το καλύτερα με άδειο στομάχι.

3. Μουσείο Νουντλς, Udon Museum, Κιότο, Ιαπωνία

udon-museum-kyoto5-c-udon-museum-kyoto-exlarge-169

Κάθε περιοχή στην Ιαπωνία έχει τη δική της ξεχωριστή συνταγή νουντλς. Το μουσείο περιλαμβάνει 35 από αυτές.

4. Μουσείο Τυριού – Dutch Cheese Museum, Alkmaar, Ολλανδία

akmaar-cheese2-c-holland-tourist-board-exlarge-169

Gouda, Edam, Leerdammer, Leyden, Maaslander, Maasdam. Δεν είναι απλώς πόλεις της Ολλανδίας, είναι και διαφορετικοί τύποι τυριών, για το κάθε ένα απ’ τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο Dutch Μuseum.

5. Μουσείο Σοκολάτας, York’s Chocolate Story, York, Αγγλία

yorks-chocolate-story2-c-yorks-chocolate-story-exlarge-169

Η πόλη Γιορκ “δημιουργήθηκε” χάρη στη σοκολάτα. Στο μουσείο σοκολάτας του Γιορκ μπορείτε να μάθετε για τους πιο αγαπημένους τύπους σοκολάτας, προτού καν να περάσουν το βασικό στάδιο του τεστ γεύσης.

6. Μουσείο Λουκάνικων, Currywurst Museum, Βερολίνο

currywurst-museum11-c-currywurst-museum-berlin-germany-exlarge-169

Ένα πολύ διαδραστικό μουσείο, με πολλά κόλπα και παιχνίδια γύρω πάντοτε από τα λουκάνικα. Ένα από αυτά είναι τα ακουστικά τηλεφώνου σε σχήμα μουστάρδας (που βλέπετε στη φωτογραφία), τα οποία όταν τα σηκώνεις σου παίζουν τραγούδια που έχουν γραφτεί για λουκάνικα (είναι περισσότερα απ’ όσα φαντάζεστε).

7. Μουσείο Φαγητού, Kimchi Museum, Σεούλ

food-museum-kimchi-museum-exlarge-169

Το μουσείο -όπως και ο λαός- παίρνει το Kimch πολύ σοβαρά. Υπάρχει ακόμα και μια βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία και ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με το παραδοσιακό τους φαγητό.

8. Μουσείο Νότιου φαγητού και ποτού, Southern Food and Beverage Museum, Νέα Ορλεάνη

food-museum-southern-new-orleans-exlarge-169

Σε αυτό το μουσείο θα έχετε την πιο χαλαρή και ανέμελη ξενάγηση. Οι επισκέπτες επιτρέπεται να τρώνε και να πίνουν καθώς βλέπουν τα εκθέματα, τα οποία επικεντρώνονται φυσικά στην κουλτούρα και την παράδοση που πλαισιώνει την νότια κουζίνα.

9. Μουσείο Πατάτας, Canadian Potato Museum, Prince Edward Island, Καναδάς

food-museum-potato-exlarge

Εκεί θα βρείτε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση σχετικά με τη βιομηχανία της πατάτας, με πολλές πληροφορίες πάνω σε αυτή, καθώς και το μεγαλύτερο στον κόσμο γλυπτό πατάτας.

10. Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

olive-oil-museum2-c-jaep-kees-reitsma

Στεγάζεται στο παλαιό κοινοτικό ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής Λέσβου, ένα όμορφο πέτρινο κτήριο και μας ξεναγεί στα βασικά στάδια της ελαιοπαραγωγής. Εκεί θα δείτε επίσης τον αλευρόμυλο, που λειτουργούσε συμπληρωματικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν δεν λειτουργούσε το ελαιοτριβείο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%