Διάφορα

Δέκα συμβουλές για πιο ελαφριές αποσκευές

today9 Μαΐου, 2015

Background
share close

Οι “ασήκωτες” βαλίτσες είναι ένα πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε στα ταξίδια μας και σίγουρα θέλουμε να κάνουμε τις αποσκευές μας όσο γίνεται πιο ελαφριές για να αποφύγουμε τόσο την κούραση και τις δυσκολίες στη μεταφορά τους όσο και τις επιπλέον χρεώσεις σε περίπτωση που ταξιδεύουμε αεροπορικώς.

Δείτε λοιπόν δέκα εύκολα τεχνάσματα για να μειώσετε το βάρος των αποσκευών σας:

  1. Επιλέξτε μικρότερο μέγεθος αποσκευής. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαλίτσα, τόσο περισσότερα πράγματα θα της βάλετε μέσα, με μεγάλο μέρος απ’ αυτά να είναι εντελώς άχρηστα.
  2. Σκεφτείτε τις δραστηριότητες ή τις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και προετοιμάστε αντίστοιχα σύνολα ενδυμάτων. Λάβετε υπόψη την επισημότητα, τις καιρικές συνθήκες και πάρτε μαζί μόνο τα απαραίτητα, που όντως θα φορέσετε   στην κάθε περίσταση.
  3. Φτιάξτε κατάλογο. Γράψτε σε χαρτί όλα τα πράγματα που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. ΄Επειτα από λίγο κάντε επανέλεγχο της λίστας και διαγράψτε τις «υπερβολές». Έτσι θα καταλήξετε στα πραγματικά απαραίτητα.
  4. Σκεφτείτε το βάρος. Π.χ. τα τζιν παντελόνια ζυγίζουν περισσότερο από ένα ελαφρύ πολύτσεπο υφασμάτινο παντελόνι. Τα αθλητικά παπούτσια ζυγίζουν περισσότερο από ένα ζευγάρι πέδιλα ή εσπαρντρίγιες ή μοκασίνια.
  5. Επιλέξτε να πάρετε μαζί σας ουδέτερα χρωματικά ρούχα, που να μπορείτε να τα φορέσετε περισσότερο από μία φορά, συνδυάζοντάς τα με διαφορετικά αξεσουάρ, μαντήλια, γραβάτες κ.λπ. Είναι ένα έξυπνο τρικ για να αλλάζετε την εμφάνισή σας καθημερινά, χωρίς όμως να αλλάζετε το βασικό κομμάτι ένδυσης.
  6. Μην παίρνετε πράγματα που ΙΣΩΣ χρειαστούν. Μπορεί να έλεγε στο site του ξενοδοχείου ότι διαθέτει γυμναστήριο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλήσετε απαραιτήτως φόρμες και αθλητικά. Αν δε γυμνάζεστε στο σπίτι, αποκλείεται να το κάνετε στις διακοπές!
  7. Επενδύστε σε μικρότερες συσκευασίες. Προμηθευτείτε μικρότερα μπουκαλάκια για να μεταφέρετε το αγαπημένο σας σαμπουάν και αφρόλουτρο, εκμεταλλευτείτε συσκευασίες – δειγματάκια και κερδίστε βάρος και χώρο.
  8. Κάντε χρήση της υπηρεσίας πλυντηρίου – στεγνωτηρίου, αν υπάρχει η δυνατότητα. Τα καταλύματα που την προσφέρουν είναι πολλά και έτσι εξασφαλίζετε ότι θα φορέσετε εκ νέου φρεσκοπλυμένα τα ρουχαλάκια σας.
  9. Πακετάρετε πρώτα εκτός βαλίτσας. Είναι οπτικό το θέμα. Δείτε τι θα πάρετε μαζί σας πριν το βάλετε στη βαλίτσα. Διότι αν ξεκινήσετε να τα τοποθετείτε και ανακαλύψετε ότι υπάρχει ακόμα λίγος χώρος, είναι σίγουρο ότι κάτι «τελευταίο» θα θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας. Και μάλλον θα είναι άχρηστο.
  10. Ζυγίστε. Ζυγίστε τις αποσκευές σας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Δεν χρειάζεται το ταξίδι σας να ξεκινήσει με εκπλήξεις και απρογραμμάτιστα έξοδα, σωστά;

πηγή: touristorama.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%