Διάφορα

Δεκατέσσερις… εναλλακτικές χρήσεις της μπίρας που δεν γνωρίζαμε

today9 Οκτωβρίου, 2018

Background
share close

Για τις μαρινάδες

Διαφάνεια 2 από 15

Η μπίρα μαλακώνει το κρέας πολύ καλύτερα από τα διάφορα χημικά και δεν αλλοιώνει ιδιαίτερα τη γεύση του

 

Διαφάνεια 3 από 15

Βάλτε λίγη μπίρα σε βαζάκια και θάψτε τα στο χώμα, αφήνοντας το στόμιο έξω από την επιφάνεια. Οι γυμνοσάλιαγκες λατρεύουν τη μπίρα και θα κινηθούν προς τα εκεί. Μόλις βουτήξουν στο βάζο δεν έχει επιστροφή!

 

Καθαρίζει τους λεκέδες από καφέ και τσάι

Διαφάνεια 4 από 15

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες καθαριστές χαλιών, η μπίρα έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τους λεκέδες από καφέ και τσάι από τα χαλιά και κάποια άλλα υφάσματα. Απλώς ρίξτε λίγη μπίρα πάνω στο λεκέ και τρίψτε ελαφρά. Εάν ο λεκές δεν φύγει με την πρώτη φορά, επαναλάβετε μερικές φορές ακόμα.

 

Χαρίζει στα μαλλιά το χαμένο τους όγκο

Διαφάνεια 5 από 15

Αναμείξτε τρεις κουταλιές μπίρα με μισό φλιτζάνι νερό και απλώστε το στα μαλλιά σας αμέσως μόλις τα λούσετε. Αφήστε το να δράσει μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά. Η βιταμίνη Β και οι πρωτεϊνες που περιέχει η μπίρα θα θρέψουν τα μαλλλιά σας, θα τους χαρίσουν λάμψη και θα καταπολεμήσουν την πιτυρίδα.

 

Διαφάνεια 6 από 15

Ρίξτε λίγη μπίρα στις σκουριασμένες βίδες και στα παξιμάδια και περιμένετε λίγα λεπτά. Οι όξινες ιδιότητες της μπίρας θα διαλύσουν τη σκουριά.

 

Διαφάνεια 7 από 15

Το ανθρακικό οξύ που περιέχεται στη μπίρα καθαρίζει σε βάθος τα λίπη και τη βρομιά που υπάρχουν στα κοσμήματά σας. Αντί να χρησιμοποιείτε ακριβά και ανθυγιεινά καθαριστικά, μουλιάστε ένα πανάκι σε λίγη μπίρα και γυαλίστε τα αγαπημένα σας κοσμήματα.

 

Διαφάνεια 8 από 15

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε ρύζι μέσα σε μπίρα, όπως μπασμάτι ή ρύζι γιασεμί. Το αποτέλεσμα θα είναι το ρύζι σας να γίνει αφράτο και γευστικότατο.

 

Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα

Διαφάνεια 9 από 15

Η ξεθυμασμένη μπίρα δεν έχει ωραία γεύση, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα έπιπλά σας. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με λίγη μπίρα και τρίψτε απαλά τα έπιπλά σας. Στη συνέχεια γυαλίστε με ένα στεγνό μαλακό πανί.

 

Ανοίξτε εύκολα τις αχιβάδες

Διαφάνεια 10 από 15

Αφήστε τα μαχαίρια και δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο. Βράστε τα μύδια, τις αχιβάδες ή τα κυδώνια σας σε μια κατσαρόλα όπου θα έχετε ρίξει μισό νερό και μισή μπίρα μέχρι να ανοίξουν. Αυτό θα τους χαρίσει και μια πολύ ωραία γεύση.

 

Απαλλαγείτε από τα καφέ σημεία στο γκαζόν σας

Διαφάνεια 11 από 15

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες κηπουρούς, η μπίρα μπορεί να πρασινίσει πάλι τα σημεία του γκαζόν που έχουν ξεραθεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη μπίρα στα συγκεκριμένα σημεία. Τα οξέα θα σκοτώσουν τους μύκητες και τα σάκχαρα που έχουν υποστεί ζύμωση θα κάνουν τα σημεία αυτά να ξαναπρασινίσουν.

 

Προσελκύστε τις πεταλούδες στον κήπο σας ή στο μπαλκόνι σας

Διαφάνεια 12 από 15

Εάν σας αρέσουν οι πεταλούδες και θέλετε να τις θαυμάζετε από κοντά, μπορείτε να ανακατέψετε λίγη ξεθυμασμένη μπίρα με πολύ ώριμες μπανάνες και να τρίψετε το μείγμα στους κορμούς, στα φύλλα και στις γλάστρες ή στις πέτρες.

 

Διώξτε τα κουνούπια και τις μύγες

Διαφάνεια 13 από 15

Δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο να διώξετε τις μύγες από τον κήπο σας; Φυλάξτε λίγη μπίρα και βάλτε τη σε ένα δοχείο στην άλλη άκρη του κήπου. Αυτό θα τραβήξει τα έντομα προς τα εκεί και θα πάψουν να σας ενοχλούν. Για να δουλέψει όμως το κόλπο η μπίρα θα πρέπει να είναι μπαγιάτικη και σκουρόχρωμη.

 

Πηγή: msn.com

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%