Διάφορα

7 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την αγορά μιας κατοικίας

today15 Φεβρουαρίου, 2021

Background
share close

Μια οικονομική προσφορά σας σε ένα σπίτι που βρίσκεται προς πώληση, αποτελεί μια σημαντική οικονομική ενέργεια που απαιτεί προσεκτική σκέψη και σχεδιασμό. Οι αποφάσεις που θα λάβετε τώρα θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον, όπως είναι φυσικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να διερευνήσετε πλήρως και να αξιολογήσετε όλες τις πτυχές μιας αγοραπωλησίας ενός ακινήτου.

Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση αυτής σας της αγοράς, πολύ πριν την πιθανή ολοκλήρωσή της. Η γνώση της τοπικής αγοράς των ακινήτων, της γεωγραφικής περιοχής αλλά και του ίδιου του ακινήτου θα σας βοηθήσουν για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη άποψη, για το εάν το συγκεκριμένο ακίνητο ταιριάζει πραγματικά στις προτιμήσεις σας.

Για να διευκολύνουμε αυτήν την κατα τ’αλλα απαιτητική και εξαντλητική διαδικασία, έχουμε συγκεντρώσει 7 βήματα που συνιστούμε να ακολουθήσετε πριν οδηγηθείτε σε μια αγοραστική προσφορά ενός ακινήτου, ώστε να μπορέσετε να εξασφαλίσετε τις ιδανικότερες συνθήκες αγοράς ενός “παραμυθένιου” ακινήτου.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την αγορά ενός ακινήτου

Η αγορά ενός ακινήτου πιθανότατα είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που καλείται να πάρει ένα άτομο στη διάρκεια της ζωής του και γι’ αυτό ίσως αποτελεί και τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της οικογένειάς σας.

Πριν κάνετε την προσφορά σας για την αγορά μιας κατοικίας, αφιερώστε τον πολύτιμό σας χρόνο για να κάνετε τις παρακάτω απαραίτητες ενέργειες ώστε να βεβαιωθείτε πως είστε πλήρως προετοιμασμένοι για μια επικείμενη αγορά:

  1. Λάβετε προέγκριση για τη χρηματοδότηση ενός στεγαστικού δανείου

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εξ αρχής εάν έχετε εγκριθεί για τη χρηματοδότηση ενός στεγαστικού δανείου, προτού υποβάλετε οποιαδήποτε προσφορά για το ακίνητο. Κατα τη λήψη της προέγκρισης σας, οι δικηγόροι ακινήτων θα σας προσφέρουν την πολύτιμη συμβουλευτική, ώστε να καταφέρετε να λάβετε την πιο οικονομικά συμφέρουσα χρηματοδότηση για την αγορά του ακινήτου σας, χωρίς να πέσετε θύμα υψηλών επιτοκίων ή ζημιογόνων συμφωνιών.

  1. Ερευνήστε τις γειτονικές και γύρω περιοχές

Η τοποθεσία του ακινήτου έχει την ίδια σημασία όπως και ο αριθμός των δωματίων ή το μέγεθος της αυλής ενός σπιτιού. Αρκετοί είναι που αγνοούν αυτό το βασικό βήμα κατα την αγορά ενός ακινήτου. Κάντε λοιπόν μια βόλτα στη γειτονιά σας. Ερευνήστε για την εύκολη πρόσβασή σας στις σχολικές εγκαταστάσεις, τους χώρους ψυχαγωγίας, τα πάρκα αλλά και την τοπική αγορά.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα της περιοχής. “Χαρτογραφήστε” τις μετακινήσεις σας και επισκεφθείτε την περιοχή σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα, για να λάβετε μια πλήρη επισκόπηση της γειτονιάς σας, στην οποία σκοπεύετε να εγκατασταθείτε.

  1. Κάντε ενδελεχή έλεγχο στο υποψήφιο ακίνητο

Συλλέξτε όσες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο πριν οδηγηθείτε στην αγορά του. Συγκρίνετε το κόστος με άλλους παρόμοιους οικισμούς της περιοχής. Αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με την αρχική τιμή του ακινήτου, το λόγο της πώλησής του και το χρονικό διάστημα που βρίσκεται προς πώληση. Με λίγα λόγια, αναζητήστε μια λεπτομερή περιγραφή της “ιστορίας” του ακινήτου.

Ζητήστε από τον κτηματομεσίτη σας να λάβει όλες τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις από τον πωλητή του ακινήτου, ώστε να ελεγχθούν πιθανά ζητήματα. Μπορεί το σπίτι να φαίνεται ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχετε θέσει, αλλά μπορεί να υπάρχουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα που πιθανόν εσείς να αγνοείτε. Φυσικά έχετε το δικαίωμα αφού υποβάλετε μια προσφορά αγοράς για το ακίνητο, να διενεργήσετε μια γενική επιθεώρηση για να αναζητήσετε εις βάθος τυχόν προβλήματα.

  1. Αξιολογήστε την τοπική αγορά ακινήτων

Οι τοπικές αγορές ακινήτων αλλάζουν και προσαρμόζονται στα τρέχοντα γεγονότα. Η γειτονιά που εξετάζετε μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική πριν από μερικά χρόνια και μπορεί να υποστεί περισσότερες αλλαγές την επόμενη δεκαετία. Η αξιολόγηση των τάσεων των τοπικών ακινήτων θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το σπίτι στη συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία θα αποτελέσει μια συμφέρουσα επένδυση.

  1. Κάντε μια πλήρη περιήγηση του ακινήτου

Πολλαπλές περιηγήσεις στο υποψήφιο ακίνητο θα σας επιτρέψουν να δείτε πέρα από τον αρχικό σας ενθουσιασμό και τα ελκυστικά στοιχεία που σας τράβηξαν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σπίτι. Αναζητήστε τις ατέλειες και τα ελαττώματα που μπορεί να είχατε παραβλέψει όταν είχατε έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το ακίνητο.

  1. Κάντε έναν έλεγχο των παρελθοντικών λειτουργικών εξόδων του οικίσματος

Η πραγματοποίηση μηνιαίων πληρωμών και των ενυπόθηκων δανείων είναι μόνο ένα μέρος του κόστους ιδιοκτησίας του σπιτιού. Ζητήστε ιστορικά κοινής ωφέλειας και άλλα λειτουργικά έξοδα, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του συγκεκριμένου ακινήτου.

  1. Προσλάβετε έναν επαγγελματία επιθεωρητή

Πριν ή μετά την υποβολή μιας επίσημης προσφοράς, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν επαγγελματία επιθεωρητή σπιτιού για να αξιολογήσει την συνολική κατάσταση του σπιτιού. Οι επιθεωρήσεις στο σπίτι έχουν σχεδιαστεί για να αποκαλύψουν απαραίτητες επισκευές ή τις μελλοντικές εργασίες του. Το σπίτι πρέπει επίσης να ελεγχθεί για πιθανούς κινδύνους όπως ο αμίαντος, η μούχλα και η ύπαρξη τερμιτών.

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%