Διάφορα

Actors Action Acting – Masterclasses βασισμένα στη Μέθοδο του Actors Studio, με τον Στράτο Τζώρτζογλου και την Miheala M.Mihut

today13 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close
12 -16 Οκτωβρίου και ώρες 10.00 π.μ.-6.00 μ.μ.
Βιβλιοθήκη “Βολανάκη”
Στουρνάρη 11, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ. 2103300423
τηλ κρατησεων θεσεων 6936251970
email: [email protected]
Masterclasses based on Actors studio method.
Ενα ταξίδι ανακάλυψης στους χώρους της υποκριτικής με τον Στράτο Τζώρτζογλου και την Μιχαέλα Μιχούτ για επαγγελματίες και μη ηθοποιούς.
Στα αγγλικά και στα Ελληνικά.
Τα Masterclasses “Actors Action Acting” είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης της υποκριτικής με την Miheala M.Mihut, μέλος του Actors Studio και του Στράτου Τζώρτζογλου, ο οποίος είναι επίσημος επισκέπτης – παρατηρητής του Actors Studio. Η Miheala M.Mihut είναι σημαντικό μέλος του Actors Studio και έχει διδαχθεί υπό την επίβλεψη των Al Pacino, Harvey Keitel, Ellen Burstyn, Alec Baldwin, Estelle Parsons, Stephen Lang και του Lee Grant και θεωρείται κορυφαία στη διδασκαλία και το coaching, έχοντας την εκτίμηση και την αναγνώριση της κοινότητας των σημαντικών ηθοποιών.0000000000000000000-20

Ο Στράτος Τζώρτζογλου τα τελευταία χρόνια ζει στις Η.Π.Α. και παρακολούθησε τα ξεχωριστά masterclasses με την Ivanna Chubbuck, της οποίας ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με τον Brad Pitt, τη Halle Berry, τη Charlize Theron, τον James Franco, τον Sylvester Stallone και τον Aaron Speiser, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Will Smith, τη Jennifer Lopez, τον Gerard Butler και τη Marion Cotillard και συγκεκριμένα δήλωσε για τον Στρατό: “Σε όλη μου την εμπειρία , ποτέ δεν συνάντησα τόσο ταλαντούχο και αφοσιωμένο ηθοποιό όσο ο Στράτος!”.

Τα μαθήματά τους θα έχουν ως στόχο να μεταδώσουν τη γνώση για την υποκριτική μέσα από τις κύριες κατευθύνσεις της Μεθόδου του Actors Studio, αλλά και τις σημαντικές εμπειρίες του Στράτου Τζώρτζογλου από συνεργασίες του με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Κάρολος Κουν, Μίνος Βολανάκης, Jules Dassin, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ρούλα Πατεράκη, Andreas Voutsinas, GiannisKokkos, Ιωάννης Σκουρλέτης όσον αφορά στο στο Θέατρο, Παντελής Βούλγαρης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Eva Bergman, Bruno Coppola, Michel Favart, Dragan Bjelogrlic, Christina Kallas όσον αφορά στον κινηματογράφο.

Σημαντικές είναι και οι συνεργασίες του με κορυφαίους ηθοποιούς όπως οι Ρένη Πιττάκη, Νικήτας Τσακιρογλου,
Κώστας Καζακος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Νίκος Χαραλάμπους, Αντώνης Καφετζόπουλο, Mario Frangoulis, Ηλίας Λογοθέτης, Αντιγόνη Βαλάκου, Μιμή Ντενίση, Δημήτρη Καταλειφός, Ειρληνη Παππά, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Άκης Σακελαρίου, Γιάννης Βόγλης ,Λυδία Κονιόρδου, Πέμυ Ζούνη, Όλια Λαζαρίδου, Κάτια Δανδουλάκη, Στάθης Λιβαθηνός,σε ελληνικές παραγωγές και Catherine Deneuve, Lena Endre, Sarah Douglas, Dragan Bjelogrlic, σε διεθνής παραγωγές.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Στράτος: “Οι δάσκαλοι, οι μέντορες και εκείνοι που μου έδωσαν ευκαιρίες στην πορεία μου και με έχουν κάνει να νιώθω ευλογημένος, μου δίδαξαν την αξία του να προσπαθώ κάθε στιγμή για να γίνομαι καλύτερος. Ο Κάρολος Κουν μου έλεγε συχνά “να πιστεύουμε στα θαύματα, για να συμβούν”, κι αυτό πρέπει να έχει στο νου και στην καρδιά του κάθε νέος”.

Με το πάθος και την ευχαρίστηση του να απολαμβάνεις την υποκριτική,
οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον Στρατό και την Μιχαέλα πάνω σε:
Η μέθοδος των σωματικών ενεργειών
Στοιχεία της ενέργειας
Το μαγικό «Αν»
Δοσμένες συνθήκες
Φαντασία
Συγκέντρωση της προσοχής
Αλήθεια και πίστη
Επικοινωνία
Προσαρμογή
Χρονο-ρυθμός
Συγκινησιακή μνήμη
Ανάλυση μέσω των γεγονότων και ενεργειών
Το υπερ-αντικείμενο και η «δια-μέσου» γραμμή των ενεργειών
Τα σωματικά εφόδια του ηθοποιού
Δουλεύοντας το ρόλο: το χτίσιμο ενός χαρακτήρα

00000000000000000000000-19

ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ

Ο βραβευμένος στο θέατρο και τον κινηματογράφο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από πολλούς θρύλους της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος, όπως οι:

JIM GIANOPULOS (Ο Πρόεδρος της 20th Century Fox) :“Ο Στράτος προορίζεται για σπουδαία πράγματα, έχει μια ξεχωριστή ικανότητα να αιχμαλωτίζει το κοινό με τη γοητεία του, την αυθεντικότητα του, κυριαρχώντας με τη γνησιότητα της τέχνης του. Αυτός είναι βέβαιο πως θα πετύχει στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος”.
the recommendation letter

INGMAR BERGMAN ( Fanny and Alexander, εννέα φορές υποψήφιος για το βραβείο Oscar), τον παρομοίασε: “Ο Στράτος είναι σαν το βιολί Στραντιβάριους, “, προσθέτοντας πως “ οι σπουδαίοι ηθοποιοί είναι σπουδαία όργανα”.
the recommendation letter

ELIA KAZAN (βραβευμένος 3 φορές με Oscar για τις ταινίες: On the Waterfront, Viva Zapata, A Streetcar named desire), συνέκρινε τον Στράτο με τον WARREN BEATTY‘“.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (βραβείο “Χρυσός Φοίνικας” δτο Φεστιβάλ των Καννών) “Ο Στράτος μπορεί να απορροφήσει τα πάντα μετατρέποντας τα σε χρυσό πλεονέκτημα. Είναι ο ιδανικός ηθοποιός στο δύσκολο αυτό παιχνίδι μεταξύ της ομορφιάς και της αναγνώρισης”.
the recommendation letter

MIΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑNNΗΣ (5 φορές υποψήφιος για το βραβείο Oscar) “Ο Στράτος είναι αυτό το σπάνιο φαινόμενο, το «φυσικό», που συνδυάζει την εντυπωσιακή καλή εμφάνιση με αυτή την ειδική χροιά του ταλέντου που δένει το φλογερό ταμπεραμέντο με την αβίαστη προσωπική γοητεία “.
the recommendation letter

JULES DASSIN (υποψήφιος για βραβείο Oscar, βραβευμένος Καλύτερος Σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Rififi ).“ ‘Ο Στράτος σαν Μπιφ Λόμαν στο «Θάνατο ενός εμποράκου» ήταν ο πιο παθιασμένος Μπιφ έχω δει ποτέ”.

MARTIN SCORSESE: Το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Τοπίο στην oμίχλη” είναι μια δυνατή ταινία με εκπληκτικές εικόνες.

OLYMPIA DUKAKIS (ηθοποιός βραβευμένη με Oscar για την ταινία Moonstruck)“Ο Στράτος έχει πολλά να προσφέρει στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία με την μοναδική αίσθηση της υποκριτικής του, συνδυάζοντας ταλέντο, διαίσθηση, πάθος και αποφασιστικότητα”.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

New York Times, St. Holden: “Ο Ορέστης του Στράτου Τζώρτζογλου εμποτίζεται με μια νικηφόρα γλυκύτητα”, “εργάζεται για ένα πλανόδιο θίασο που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα στο “Τοπίο στην ομίχλη” που έχει ήδη κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις, και ήταν η ελληνική συμμετοχή για την καλύτερη ξένη ταινία στα Όσκαρ το περασμένο έτος. Ένα έργο από 126 λεπτά εξαιρετικής ομορφιάς”.
N. Y. Times – review

Variety, Emanuel Levy: “Up Down and Sideways“, (Πάνω, Κάτω και Πλαγίως) “Ο όμορφος Τζώρτζογλου δανείζει αξιόπιστα την υποστήριξη του σαν τον ευαίσθητο γιο … στην αξιόπιστα ζωντανή και φιλική Ειρήνη Παπά”.
Variety – review

London Times: “με τον άψογο χρονισμό του ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Έλληνας Brad Pitt, κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο ως τον Αγαμέμνονα στην παράσταση «Roast Beef” στο Riverside Studios”.
London Times – review

Stage British Theatre Guide, John Thaxter: “η παράσταση των 80 λεπτών έχει τις αντισταθμίσεις τις απαιτώντας το θάρρος, τη δύναμη και την μοναδική ευελιξία για τις σκηνές αγώνα, από τον όμορφο Έλληνα ηθοποιό Στράτος Τζώρτζογλου στο ρόλο του Αγαμέμνονα”.
The Stage – review

Το Masterclasses δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και σε όσους γοητεύονται από την τέχνη της υποκριτικής να γνωρίσουν τη Μέθοδο του Actors Studio και τη Μέθοδο Strasberg και τα μυστικά της τέχνης των διάσημων ηθοποιών. Από την Miheala M.Mihut και το Στράτο Τζώρτζογλου. Με το πάθος και την ευχαρίστηση του να απολαμβάνεις την υποκριτική.

Βιβλιοθήκη Βολανάκη
Στουρνάρη 11
Πλατεία Εξαρχείων
τηλ. 21 0330 0423
τηλ κρατησεων θεσεων 6936251970
email: [email protected]

Masterclasses on acting based on Actors studio method.
Ενα ταξίδι ανακάλυψης στους χώρους της υποκριτικής με τον Στρατο Τζωρτζογλου και την Μιχαελα Μιχουτ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%