Διάφορα

Απελευθέρωσαν θαλάσσια χελώνα

today30 Ιουλίου, 2013

Background
share close

Ελεύθερη και υγιής πλέον αφέθηκε προ ημερών στη θάλασσα η Μαρίνα, μία θαλάσσια χελώνα που έμεινε για έξι χρόνια -λόγω πολύ σοβαρού τραυματισμού της- στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η εκδήλωση απελευθέρωσής της έγινε στη θάλασσα του Πύργου Ψηλονέρου, του νομού Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο Πλατανιά.

Τα τελευταία έξι χρόνια η χελώνα υποβλήθηκε σε ειδική αγωγή για να ξεπεράσει τα προβλήματα που της άφησε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και αγκίστρι που είχε καταπιεί.

Το αγκίστρι αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή της στο Κέντρο που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Παρόλο που το τραύμα που είχε στο κεφάλι επουλώθηκε σχετικά σύντομα, ήταν η αιτία που η Μαρίνα ταϊζόταν για κάποιο διάστημα με γαστροσκόπο, αλλά και για την απώλεια του δεξιού της ματιού.

Το ίδιο χτύπημα ήταν και η αιτία που η Μαρίνα δεν μπορούσε να καταδυθεί στο νερό σωστά. Προς έκπληξη όλων το τελευταίο εξάμηνο και μετά από πολύχρονη αντιβιοτική φαρμακευτική αγωγή, η χελώνα άρχισε να καταδύεται κανονικά και να τρέφεται μόνη της, φτάνοντας αισίως τα 73 κιλά. Αυτό σημαίνει πως ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

 

apeleutherosi-thalassias-xelonas (1)

 

Η απελευθέρωσή της ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, αφού το ζώο δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κατευθυνθεί στη θάλασσα. Το έντονο κύμα δεν δυσκόλεψε καθόλου τη θαλάσσια χελώνα να ταξιδέψει μακριά από την ακτή, αφήνοντας πίσω της τους παρατηρητές της, οι οποίοι χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα, μέχρι να χαθεί τελείως από το οπτικό τους πεδίο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%