Διάφορα

Απονομή βραβείου Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων

today23 Μαΐου, 2015

Background
share close

Στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη απονέμει εφέτος η Εταιρεία Συγγραφέων το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, και ώρα 20.00, στο Θέατρο Εξαρχείων (Θεμιστοκλέους 69, Αθήνα).
Το ετήσιο αυτό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, το οποίο απονέμεται για τρίτη χρονιά εφέτος, θεσπίστηκε στη μνήμη του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) με σκοπό την ανάδειξη των σημαντικότερων νέων ποιητικών φωνών της χώρας.
Η τριμελής επιτροπή την οποία έχει συστήσει η Εταιρεία Συγγραφέων για το συγκεκριμένο βραβείο, και η οποία αποτελείται από τον ποιητή και πεζογράφο Νίκο Δαββέτα, τον ποιητή και κριτικό Νίκο Λάζαρη και τον ποιητή και μεταφραστή Ερρίκο Μπελιέ, ανακοίνωσε πως αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει φέτος το βραβείο στην ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη για την ποιητική συλλογή της Φλαμίνγκο των εκδόσεων  Μελάνι.

Στη βραβευμένη ποιήτρια θα δοθεί ένας ζωγραφικός πίνακας, προσφορά της ποιήτριας, ζωγράφου και μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων Παυλίνας Παμπούδη, ενώ τόσο στη βραβευμένη ποιήτρια όσο και στα άλλα μέλη της βραχείας λίστας θα δοθεί από ένα αντίτυπο της δίτομης συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του Γιάννη Βαρβέρη (εκδόσεις Κέδρος).

Στην εκδήλωση, η βραβευθείσα Ειρήνη Μαργαρίτη και μέλη της βραχείας λίστας θα διαβάσουν ποιήματά τους. Η Αννίτα Δεκαβάλλα και ο Τάκης Βουτέρης θα διαβάσουν ποιήματα του Γιάννη Βαρβέρη.

Κοδριγκτώνος 8, 112 57 Αθήνα, τηλέφωνο 210 823 1890, fax 210 823 2543,  www.dedalus.gr, e-mail [email protected]

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φαία Στάινερ

Φωτογραφική μηχανή για… σκύλους

Κάποια πράγματα όπως το φαγητό, οι γάτες και τα παιχνίδια είναι ξεκάθαρο ότι τραβούν το ενδιαφέρον των τετράποδων φίλων μας, πολλές φορές όμως αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που παρατηρούν και παρακολουθούν τα σκυλιά μας. Μια νέα φωτογραφική μηχανή που λανσάρει η Nikon επιχειρεί να δώσει απάντηση στα ερωτήματα αυτά και να μας δείξει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου μας, τραβώντας φωτογραφίες αυτόματα,  αφού μπαίνει σε λειτουργία ανάλογα […]

today22 Μαΐου, 2015

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%