Διάφορα

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Εύκολα μακαρόν με νουτέλα και καρύδα

today18 Δεκεμβρίου, 2020

Background
share close

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μακαρόν με την μακράν λατρευτή σε όλους νουτέλα. Μία χριστουγεννιάτικη συνταγή που σίγουρα θα δώσει μεγάλη χαρά αλλά και απόλαυση στους ανθρώπους που αγαπάτε.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 ‏ασπράδια μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 του φλ. ‏αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
  • 1 ½ φλ. ‏άγλυκη καρύδα τριμμένη ή σε νιφάδες
  • 1/2 φλ. ‏nutella
  • 200 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα λιωμένη
  • 100 γρ. ‏φουντούκια

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.
 
2. Τοποθετείστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως. Ψιλοκόψτε τα με ένα μεγάλο μαχαίρι κι αφήστε τα στην άκρη.
 
3. Τοποθετείστε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες (για 1 λεπτό). Προσθέτετε τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
4. Προσθέτετε την καρύδα κι ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.
 
5. Παίρνετε μια φόρμα σιλικόνης για μάφινς και γεμίζετε κάθε θήκη με 1 κ.σ. του μείγματος. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας κάνετε στο καθένα μια τρύπα στη μέση για να μπει η γέμιση.
 
6. Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν/καφετίσουν.
 
7. Μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρετε. Γεμίζετε κάθε λακκούβα με nutella. 8. Λιώνετε την κουβερτούρα και βυθίζετε την βάση κάθε μακαρόν σε αυτή.
 
9. Τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
 
10. Πασπαλίζετε με λιωμένη σοκολάτα και τέλος με τα καβουρδισμένα φουντούκια.
 
 
 
Πηγή: foodmaniacs.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%