Διάφορα

Ελεύθερη Είσοδος στις 25 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

today16 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Με ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την ημέρα της Εθνικής επετείου, την 25η Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν το χώρο δωρεάν και να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές για την ημέρα δράσεις θα είναι:

«Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»:

Στο πλαίσιο αυτής, αρχαιολόγοι και φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους. Η δράση διευκρινίζεται πως απευθύνεται σε ενήλικες και οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις, διάρκειας 50 περίπου λεπτών, στις οποίες θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα), θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ώρες στις παρακάτω γλώσσες:

Ελληνικά στις 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ.
Αγγλικά στις 10:30 π.μ.
Γαλλικά στις  10:30 π.μ.

«Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους»:

Η εν λόγω δράση απευθύνεται στα παιδιά (και τους γονείς τους), τα οποία με τη βοήθεια των αρχαιολόγων φροντιστών θα αναζητήσουν εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας καθώς και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο. Η δράση θα παρουσιαστεί στις 12 το μεσημέρι για παιδιά 4 έως 7 ετών, ενώ για παιδιά 8  έως 12 ετών στις 1:30 μ.μ. και 3 μ.μ.  Και εδώ, όπως διευκρινίζει το μουσείο, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20 παιδιά) ενώ και η αναζήτηση για τους μικρούς μας φίλους θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά.

Διευκρινίζεται πως την ίδια μέρα, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με «Ελληνικό παραδοσιακό πιάτο».

πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%