Διάφορα

Ένα κύμα-οφθαλμαπάτη

today20 Μαΐου, 2020

Background
share close

Ένα γιγαντιαίο ενυδρείο με κύματα που σκάνε συνεχώς και αδιαλείπτως εμφανίστηκε στο υπό κανονικές συνθήκες πολυσύχναστο κέντρο της Σεούλ. Αν και το θέαμα τρομάζει, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν οι τόνοι νερού πάνω σε διερχόμενο. Η υπερυψωμένη δεξαμενή είναι μια γιγαντιαία αναμορφική οφθαλμαπάτη.

Η περιοχή Gangnam-gu είναι το ισοδύναμο των Times Square για την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Και είναι η πρώτη ζώνη ελεύθερων διαφημιστικών οθονών της χώρας. Εδώ, τεράστιου μεγέθους οθόνες LED έχουν τοποθετηθεί στις προσόψεις κτηρίων και μεταδίδουν εικόνα 18 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ένα από τα πιο διάσημα για αυτόν τον λόγο κτήρια είναι το άτριουμ COEX, γνωστό και ως η Μέκκα της K-pop. Οι διαστάσεις της οθόνης που αγκαλιάζει το κτήριο είναι 80 μέτρα πλάτος και 23 μέτρα ύψος. Από καιρού εις καιρόν, η οθόνη δείχνει περιεχόμενο «Korean Waves». Γι’ αυτή την οθόνη, η με έδρα τη Σεούλ d’strict δημιούργησε την αναμορφική οφθαλμαπάτη στην οποία έδωσε την ταιριαστή επωνυμία «Wave».

Η αναμορφική εικόνα ή αναμορφική οφθαλμαπάτη -τις απαρχές της συναντάμε την περίοδο της Αναγέννησης- είναι μια παραμορφωμένη προβολή που γίνεται αντιληπτή από συγκεκριμένο σημείο θέασης. Στη βάση αυτής της αρχής, η d’strict δημιούργησε το «Wave», ένα πραγματικό κύμα που προβάλλεται στις γιγαντιαίες οθόνες να σκάει πάνω στο γυαλί, γεννώντας φόβο στον περαστικό ότι θα τον καταπιεί. Μοιάζει σαν το λυσσασμένο νερό να έχει τη δύναμη να σπάσει το γυαλί και να πλημμυρίσει τους σχεδόν άδειους, σήμερα, λόγω της πανδημίας δρόμους. Ωστόσο, παρόλο που η εγκατάσταση συνοδεύεται από υποβλητικό ήχο, δεν υπάρχει κανένας φόβος.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Περί της εικονικής πραγματικότητας

Αφορίζω με όλη τη δύναμη του ψυχοπνευματικού μου όντος την εικονική πραγματικότητα.   Απεχθάνομαι, αποστρέφομαι,  βδελύττομαι την εικονική πραγματικότητα και διατελώ ορκισμένος εχθρός της. Είναι αδιανόητο να παρακολουθεί κανείς τηλεοπτικά τη θεία Λειτουργία, live κατά τα λεγόμενα του ελληνικού ιερατείου, από τον καναπέ του καθιστικού του. Είναι αδιανόητο να διασπάται ο εργασιακός χώρος σε μεμονωμένους υπαλλήλους που συμμετέχουν από το σπίτι τους με τηλεργασία στη λειτουργία της κρατικής ή ιδιωτικής υπηρεσίας […]

today18 Μαΐου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%