Διάφορα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-Γεννήθηκαν δύο σπάνια τιγράκια της Σουμάτρας

today10 Αυγούστου, 2013

Background
share close

Δυο τιγράκια της Σουμάτρας γεννήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον, γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία καθώς το είδος αυτό είναι απειλούμενο και ελάχιστα ζώα έχουν απομείνει σε όλο τον κόσμο.

Τα δυο τιγράκια δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα μάτια τους αλλά από τις εικόνες που μετέδωσε η κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο κλουβί τους φαίνονται πολύ δραστήρια και ήδη παίζουν με τη μητέρα τους, την 4χρονη Νταμάι.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Ζωολογικού Πάρκου Σμιθσόνιαν είπε ότι το φύλο των μωρών είναι άγνωστο προς το παρόν αφού κανείς δεν έχει τολμήσει να πλησιάσει τη… λεχώνα τίγρη.

tigrakia

Οι φύλακες του κήπου είχαν επιβεβαιώσει ότι η Νταμάι έμεινε έγκυος από τον σύντροφό της, τον 12χρονο Κάβι, στις 21 Ιουνίου. Άρχισαν να ετοιμάζονται για την γέννα το βράδυ της Δευτέρας όταν η νεαρή τίγρη, που θα γινόταν για πρώτη φορά μητέρα, έδειξε σημάδια ολοένα αυξανόμενης ανησυχίας.

tigrakia

Η γέννηση των δυο μωρών συνιστά μια τεράστια επιτυχία στον αγώνα για τη διάσωση της τίγρης της Σουμάτρας, καθώς μόνο 500 ζώα υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει ακόμη σε άγρια κατάσταση.

tigrakia

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα τιγράκια μέχρι το φθινόπωρο, τουλάχιστον. Μπορούν όμως να τα παρακολουθήσουν στο διαδίκτυο, χάρη στις κάμερες που τα βιντεοσκοπούν συνεχώς.

 

Πηγή: newsbeast

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%