Διάφορα

20/10/2017 | Category: Διάφορα

Game of Thrones στο Βυζάντιο: διαγωνισμός φανταστικού διηγήματος για επίδοξους νέους συγγραφείς

«Παιχνίδια του Θρόνου» με φόντο την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας καλούν τους έλληνες συγγραφείς να παίξουν οι Εκδόσεις iWrite και Πηγή, στο πλαίσιο διαγωνισμού διηγήματος τον οποίο διοργανώνουν.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς καλούνται να γράψουν το δικό τους διήγημα, «δανειζόμενοι» την ατμόσφαιρα που αποπνέει η δημοφιλής σε όλο τον κόσμο τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» με  ραδιουργίες, δολοπλοκίες, κυνήγι για εξουσία, αυτοκρατορικά παιχνίδια , συνωμοσίες, κρυφούς έρωτες, ευνούχους, αλλά και – εφόσον οι συγγραφείς το επιθυμούν- μυθικά πλάσματα και φανταστικά όντα.

«Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς του Φανταστικού, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια φανταστική ιστορία συνωμοσιών και δολοπλοκίας από την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δίχως να αποκλείεται η παρουσία του μεταφυσικού στοιχείου ή μυθικών πλασμάτων σε αυτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Εκδόσεων Πηγή και iWrite. Όπως επισημαίνεται, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και η προώθηση του πεδίου της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρηση. «Επιθυμούμε να δώσουμε ευκαιρίες σε έλληνες συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους, παντρεύοντας ένα ανερχόμενο ρεύμα λογοτεχνίας με την ιστορία, την λαογραφία, τη φαντασία τις ιδιαίτερες κοσμοθεωρητικές μας αντιλήψεις και τη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, είτε ζούμε στα αστικά κέντρα, είτε στην επαρχία».

[ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ] Με μεγάλο ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου μας λογοτεχνικού διαγωνισμού με τίτλο “Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο”! Μάθετε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να συμμετάσχετε.

Δημοσιεύτηκε από IWrite – η δική σου ιδέα σε βιβλίο στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στο διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 στο αναγνωστικό κοινό, μαζί με τη βράβευση του συγγραφέα που θα διακριθεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τον συγγραφέα, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας των διαγωνισμών.

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Μαρτίου 2018. Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Κωλέττη 15 & Εμ.Μπενάκη, Εξάρχεια, 10 681 Αθήνα.

Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για το Διαγωνισμό Διηγήματος – Παιχνίδια του θρόνου στο Βυζάντιο”. Επίσης, θα πρέπει πάντοτε να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Πρώτο βραβείο θα είναι η έκδοση έργου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite. Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του έργου τους.Τέλος, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης στα τρία πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite([email protected] | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900). Επίσης, για να μάθετε περισσότερα για τους όρους συμμετοχής, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr