Διάφορα

Η σύγχρονη Ατλαντίδα -Η υποβρύχια πόλη που θέλουν να φτιάξουν οι Ιάπωνες

today26 Νοεμβρίου, 2014

Background
share close

Το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας ερεθίζει όσους έχουν μέσα τους το… μικρόβιο του εξερευνητή. Με δεδομένο όμως ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί, κάποιοι σκέφτηκαν να φτιάξουν μία νέα, σύγχρονη.

Η Shimizu Corporation, μία γιαπωνέζικη εταιρεία, βάλθηκε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και έδωσε στη δημοσιότητα τα φιλόδοξα πλάνα της για την κατασκευή υποβρύχιας πόλης. Πρόκειται για μία σφαίρα διαμέτρου 500 μ., που θα επιπλέει και θα διαθέτει κατοικίες, ξενοδοχεία, αλλά και εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

atlantis1_0

atlantis2_0

Θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.000 ανθρώπους, ενώ μία πόλη αυτού του τύπου, θα είναι λιγότερο ευάλωτη σε σεισμούς. Επιπλέον, με τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει σε όλο τον πλανήτη, τέτοια σχέδια μπορούν να δώσουν ελπίδα σε περιοχής οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Ολόκληρη η κατασκευή θα είναι στεγανοποιημένη και θα μπορεί να «βουλιάξει» κάτω από την επιφάνεια του νερού, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Κάτω από αυτή τη σφαίρα, μία σπειροειδής κατασκευή μήκους 15 χιλιομέτρων θα φτάνει ως τον πυθμένα της θάλασσας, 3-4 χλμ. κάτω από την επιφάνεια του νερού.

atlantis3_0

Στον πυθμένα, ένα «εργοστάσιο» θα παράγει μεθάνιο από διοξείδιο του άνθρακα, χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς, ενώ επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα ανασκαφών για σπάνια μέταλλα και ορυκτά. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, για την κατασκευή της πρώτης μονάδας απαιτούνται έως και πέντε χρόνια, με κόστος 20,1 δισ. ευρώ.

atlantis5

atlantis6

atlantis7

atlantis8

atlantis9

atlantis10

atlantis11atlantis12

atlantida-plagia

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%