Διάφορα

Μυϊκή δοκιμασία επιλογής τροφών-ουσιών

today3 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Θα σας περιγράψω μία μυϊκή δοκιμασία που μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε αν μία τροφή, ουσία, βότανο ή συνδυασμός βοτάνων μας ταιριάζει ή όχι, μας δυναμώνει ή όχι.

Χρειάζονται δύο άτομα, ο δοκιμαζόμενος και ο εξεταστής. Καταρχήν ο δοκιμαζόμενος πίνει δύο ποτήρια νερό. Βάζει τα χέρια του σε θέση πρότασης και τα σφίγγει. Ο εξεταστής βάζει τις παλάμες του πάνω στους καρπούς του δοκιμαζόμενου και για 2 δευτερόλεπτα προσπαθεί να κατεβάσει τα χέρια του δοκιμαζόμενου, χωρίς όμως να ασκήσει υπερβολική δύναμη. Φυσιολογικά πρέπει τα χέρια του δοκιμαζόμενου να αντιστέκονται στην πίεση των χεριών του εξεταστή και να μην πέφτουν.

Προσοχή, ο εξεταστής δεν πρέπει να βάζει όλη τη δύναμή του, αλλά πρέπει να ασκεί περιορισμένη δύναμη ούτως ώστε να αντιλαμβάνονται και οι δύο ότι τα χέρια του δοκιμαζόμενου έχουν κάποιο βαθμό δύναμης και δεν πέφτουν. Δεν γίνεται αγώνας δύναμης.

Ακολούθως ο δοκιμαζόμενος πιάνει με το δεξί του χέρι (αν είναι δεξιόχειρας) μία τροφή-ουσία και φέρνει μόνο το δεξί του χέρι (κρατώντας την τροφή) στη θέση πρότασης. Ο εξεταστής βάζει την παλάμη του πάνω στον καρπό του δεξιού χεριού και ασκεί την ίδια περιορισμένη δύναμη που είχε ασκήσει προηγουμένως και τα χέρια δεν έπεφταν.

Αν το χέρι δεν πέσει, τότε η τροφή-ουσία που κρατάει είναι κατάλληλη γι’ αυτόν. Αν το χέρι πέσει τότε η τροφή-ουσία που κρατάει δεν του ταιριάζει. Μπορεί η τροφή-ουσία να μην είναι υγιεινή, αγνή ή κάποιο από τα συστατικά της να είναι βλαπτικό για τον δοκιμαζόμενο. Αν στην τροφή-ουσία αυτή έχουμε δυσανεξία ή αλλεργία, τότε το χέρι μας θα πέσει.

Το ότι το χέρι του δοκιμαζόμενου πέφτει ή όχι γίνεται αντιληπτό τόσο από τον δοκιμαζόμενο, όσο και από τον εξεταστή. Την ίδια δοκιμασία αν την επαναλάβουμε με διάφορες τροφές-ουσίες θα δούμε ότι άλλες φορές το χέρι χάνει τελείως τη δύναμή του και πέφτει πολύ εύκολα, άλλες πέφτει λίγο και άλλες το χέρι γίνεται δυνατό και δεν πέφτει. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες τροφές-ουσίες μας δεν μας ταιριάζουν καθόλου, κάποιες άλλες μας ταιριάζουν σε μικρότερο βαθμό και κάποιες άλλες μας είναι απόλυτα ταιριαστές.

Η δοκιμασία μπορεί να γίνει και με τα δύο χέρια εναλλάξ ή ταυτόχρονα. Μετά από μερικές φορές τα χέρια του δοκιμαζόμενου θα κουραστούν, οπότε πρέπει να σταματήσετε τη δοκιμασία μέχρι την πλήρη ξεκούραση.

Στο σημείο (τοποθεσία) που έγινε η αρχική δοκιμασία (χωρίς τροφή-ουσία), πρέπει να γίνεται και η τελική δοκιμασία με την τροφή-ουσία. Δεν πρέπει να ανοίγουμε ηλεκτρικές συσκευές στο μεσοδιάστημα των δύο δοκιμασιών. Να προσπαθείτε τόσο ο δοκιμαζόμενος, όσο και ο εξεταστής να μην σκέφτεστε αρνητικά ή θετικά για την υπό εξέταση τροφή-ουσία.

Τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί που δεν μπορεί να συνεργαστεί; Στην περίπτωση αυτή χρειάζονται τρία άτομα, το παιδί ο δοκιμαζόμενος και ο εξεταστής. Ας πούμε ότι η μαμά είναι η δοκιμαζόμενη και ο μπαμπάς είναι ο εξεταστής.

Η μαμά με το αριστερό χέρι ακουμπάει τον ομφαλό του παιδιού και φέρνει σε θέση πρότασης το δεξί (αν είναι δεξιόχειρα). Ο μπαμπάς με την παλάμη του ασκεί περιορισμένη δύναμη για 2 δευτερόλεπτα στον δεξιό καρπό της μαμάς ώστε η μαμά να κρατάει στη θέση του το χέρι της (να μην πέφτει).

Ακολούθως επαναλαμβάνονται τα ίδια με τη διαφορά ότι η μαμά πιάνει – κρατάει με το δεξί της χέρι μία τροφή-ουσία. Ο μπαμπάς ασκεί την ίδια ακριβώς δύναμη και εφόσον το χέρι της μαμάς δεν πέφτει, η τροφή-ουσία είναι κατάλληλη για το παιδί. Αν το χέρι πέφτει, τότε η τροφή-ουσία δεν του ταιριάζει.

Εφόσον βρείτε τροφές-ουσίες που δεν σας ταιριάζουν επιβεβαιώστε τη δοκιμασία με έναν έμπειρο εξεταστή. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα αυτή, αποφύγετε για ένα διάστημα την βρώση των τροφών αυτών ή τη χρήση των ουσιών και συνειδητοποιείστε αν νιώθετε ή είστε καλύτερα.

Τη δοκιμασία μπορείτε να την εφαρμόσετε για να βρίσκετε ποιό βότανο, ποιό μέρος του φυτού (ρίζα, φύλλα, βλαστός, καρποί, άνθη) και σε ποιά δοσολογία σας ταιριάζει. Πάλι όμως θα είστε επιφυλακτικοί και θα προσπαθείτε να νιώθετε, να αφουγκράζεστε εσωτερικά το σώμα σας κατά πόσο σας βοηθά-ταιριάζει ή όχι. Αυτό που νιώθετε είναι η αλήθεια.

Επιβεβαίωση: αν βάλετε σε ένα πλαστικό ή χάρτινο σακουλάκι απορρυπαντικό και κρατώντας το στο χέρι σας κάνουν τη δοκιμασία επιλογής τροφών-ουσιών θα πρέπει το χέρι να πέφτει, διαφορετικά δεν εφαρμόζεται σωστά η δοκιμασία.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%