Διάφορα

Οι κατάσκοποι που αγαπήσαμε: Ο δεκαέξι πιο γοητευτικές και μάχιμες πράκτορες της μικρής και μεγάλης οθόνης

today17 Μαρτίου, 2016

Background
share close

Οι κινηματογραφικές ταινίες και σειρές με μυστικούς πράκτορες και κατασκόπους ασκούσαν πάντοτε ιδιαίτερη γοητεία στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κοινό. Αν και οι πιο γνωστοί είναι άνδρες (Τζέιμς Μποντ, Τζέισον Μπορν, Τζακ Μπάουερ), σίγουρα δεν είναι λίγες και αμελητέες οι γυναικείες παρουσίες στο «άθλημα»- και οι περισσότερες είναι ιδιαίτερα δυναμικές σε κάθε τομέα.

Ακολουθούν κάποιες από τις αγαπημένες μας:

Sydney Bristow (Τζένιφερ Γκάρνερ- Alias): Ο ρόλος της υπερπράκτορα που ανέδειξε την Τζένιφερ Γκάρνερ. Μεταμφιέσεις, χολυγουντιανή δράση, συνωμοσίες και μια δυναμική (και κούκλα) ηρωίδα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 

Evelyn Salt (Αντζελίνα Τζολί- Salt): Αντζελίνα δύναμη, σε ρόλο ρωσίδας sleeper agent στις ΗΠΑ, σε μια απίστευτη ταινιάρα δράσης.

 

Jane Smith (Αντζελίνα Τζολί- Mr and Mrs Smith): Αντζελίνα και πάλι εν δράσει, με το έτερον ήμισύ της (εντός και εκτός- όπως προέκυψε εν τέλει- οθόνης), Μπραντ Πιτ.

 

Xenia Onatopp (Φάμκε Γιάνσεν- GoldenEye): Στην πρώτη του περιπέτεια ως Τζέιμς Μποντ, ο Πιρς Μπρόσναν ήρθε αντιμέτωπος με την ολίγον τι ψυχοπαθή και αξέχαστη Xenia Onatopp σε μια πληθώρα από «πεδία μάχης». Η ταινία που χάραξε στο μυαλό και το οπτικό μας νεύρο τη Φάμκε Γιάνσεν.

 

Anya Amasova (Μπάρμπαρα Μπαχ- The Spy Who Loved Me): Από τη λίστα δεν γίνεται να λείπει η «Κατάσκοπος που με αγάπησε» στην ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Jinx Johnson (Χάλι Μπέρι- Die Another Day): Η υπερμάχιμη αμερικανίδα πράκτορας που βοηθά τον Μποντ στο «Die Another Day» δεν γίνεται να λείπει.

Wai Lin (Μισέλ Γιό- Tomorrow Never Dies): Παραμένοντας στις κατασκόπους- κορίτσια του Μποντ, συνεχίζουμε με την κινέζα πράκτορα που ενσάρκωσε η Μισέλ Γιό.

 

Elizabeth Jennings (Κέρι Ράσελ- The Americans): Η γοητευτική σοβιετική sleeper agent του ατμοσφαιρικού, ψυχροπολεμικού «The Americans» σε αποστολές στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80 εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου.

 

Carrie Mathison (Κλερ Ντέινς- Homeland): Δεν πάμε πουθενά χωρίς την ηρωίδα του «Homeland»

Vanessa Kensington (Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ- Austin Powers): Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ. Τέλος.

Nikita (Ανν Παριγιό/ Πέτα Γουΐλσον- La Femme Nikita): Στην αναμέτρηση ανάμεσα στην τηλεοπτική και την κινηματογραφική «Νικίτα», επιλέξαμε να τις βάλουμε και τις δύο (σιγά μην παραπονεθεί κανείς). Τη Maggie Q του δεύτερου τηλεοπτικού ριμέικ δεν τη βάλαμε, επειδή όσο καλή και αν είναι, τις άλλες δύο δεν τις φτάνει.


Agent 99 (Αν Χάθαγουεϊ- Get Smart): Στην πρωτότυπη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60, την ενσάρκωνε η Μπάρμπαρα Φέλντον, αλλά επιλέξαμε την Χάθαγουεϊ του ριμέικ επειδή την αγαπάμε σε ταινίες δράσης, ειδικά αφότου έπαιξε την Catwoman στο «The Dark Knight Rises».

Emma Peel (Νταϊάνα Ριγκ/ Ούμα Θέρμαν- The Avengers): Τις βάλαμε και τις δύο επειδή έχουμε αδυναμία και στις δύο και επειδή αγαπάμε τους «Εκδικητές», παλιούς και νέους


 

Victoria (Έλεν Μίρεν- RED/ RED 2): Άπειρος σεβασμός στην Έλεν Μίρεν, όποιο ρόλο κι αν παίξει, επειδή θα τον παίξει τέλεια.

 

Ilsa Faust (Ρεμπέκα Φέργκιουσον- Mission Impossible: Rogue Nation): Έκλεψε την παράσταση στο Mission Impossible: Rogue Nation. Πανέμορφη, υπερμάχιμη, δυναμική, και ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς ρόλο παίζει και με ποιον είναι. Θα είναι μέγα λάθος αν δεν την αξιοποιήσουν κατάλληλα στη συνέχεια του franchise.

 

Black Widow (Natasha Romanoff- Iron Man 2, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron): Σκάρλετ Γιόχανσον δύναμη- η υπερπράκτορας των «Εκδικητών» της Marvel δεν έχει υπερδυνάμεις, επειδή απλώς δεν τις χρειάζεται.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%