Διάφορα

Πως να αφαιρέσετε το λεκέ από μελάνι στο χαλί σας

today10 Φεβρουαρίου, 2021

Background
share close

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το να αφαιρέσετε το μελάνι από το ακριβό σας χαλί; Δεν σας κατηγορούμε. Το να αντικρίζετε στο άλλοτε πεντακάθαρο χαλί σας έναν ενοχλητικό λεκέ από μελάνι, είναι ένα θέαμα αρκετά αποκαρδιωτικό. Μετά το αρχικό σοκ της συνειδητοποίησης, παίρνετε την απόφαση να αναλάβετε δράση. Υπάρχει λόγος που ένας λεκές μελανιού θεωρείται από τους πιο “διαβόητους” λεκέδες για την επιφάνεια ενός χαλιού.

 

Αναρωτιέστε λοιπόν με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον συγκεκριμένο λεκέ. Σίγουρα το συνεχές και έντονο τρίψιμο που σκέφτεστε να εφαρμόσετε, δεν θα έχει κανένα πραγματικό αποτέλεσμα. Αλλά όταν έχετε δοκιμάσει (σχεδόν) τα πάντα και ο λεκές του μελανιού εξακολουθεί να υπάρχει, τότε πως πρέπει να κινηθείτε;

 

Στο σημερινό άρθρο θα απαντήσουμε σε αυτό βασικό ερώτημα που απασχολεί κάθε νοικοκυριό. Στο τέλος αυτού του άρθρου λοιπόν θα γνωρίζετε έναν πραγματικά εύκολο και ανώδυνο τρόπο αφαίρεσης του συγκεκριμένου επίμονου λεκέ, ώστε να επαναφέρετε το χαλί σας στην αρχική του κατάσταση.

 

Βήμα 1ο : Στύπωμα

 

Το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση των λεκέδων του μελανιού είναι το στύπωμα της λεκιασμένης περιοχής ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μελάνι. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό πανί για να κάνετε αυτήν την ενέργεια. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλά κουρέλια, καθώς δεν θέλετε να επιδεινώσετε το πρόβλημα του λεκέ χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό πανί. Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα απορροφητικό χαρτί, τότε ακόμα καλύτερα.

 

Εάν πάλι εσείς δεν έχετε στην κατοχή σας κάποιο ειδικό απορροφητικό χαρτί ή κάποιο παλιό πανί, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ακόμη και οι χαρτοπετσέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σβήσουν το μελάνι του χαλιού σας.

 

Βήμα 2ο : Μούλιασμα

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αιθανόλη για να κάνετε το μούλιασμα του συγκεκριμένου σημείου του λεκέ. Ρίξτε αυτή τη χημική ένωση πάνω στους επίμονους λεκέδες μελανιού και αφήστε το να μουλιάσει για αρκετή ώρα. Να είστε υπομονετικοί, γιατί το συγκεκριμένο βήμα είναι σημαντικό. Εάν από την άλλη δεν έχετε στην κατοχή σας αιθανόλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λακ μαλλιών για τη δουλειά σας. Και αν αναρωτιέστε γιατί τη χρήση της λακ, να αναφέρουμε πως η χημική σύσταση της μπορεί να λειτουργήσει ως απολυμαντικό του λεκέ.

 

Βήμα 3ο : Τρίψτε, τρίψτε, τρίψτε

 

Στη συνέχεια ακολουθεί το πιο “διασκεδαστικό” μέρος ολόκληρης της διαδικασίας: ο ίδιος ο καθαρισμός. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού ή ακόμη και μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε απαλά το λεκέ από μελάνι, αφαιρώντας τον από το πέλος και τις θηλιές του χαλιού. Όσο πιο παχύ πέλος μπορεί να έχει το χαλί σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να τρίψετε. Διαχωρίστε το πέλος του χαλιού σας με το χέρι αν χρειαστεί. Το σημαντικό είναι ότι η ειδική βούρτσα καθαρισμού μπορεί να φτάσει μέχρι και τη βάση του χαλιού! Σε αυτή την περίπτωση κανένα ενοχλητικός λεκές δεν θα ξεφύγει από το χέρι σας.

 

Βήμα 4ο : Στύπωμα (ξανά)

 

Για το επόμενο βήμα θα χρειαστεί να καθαρίσετε ξανά με μια καθαρή πετσέτα. Με την πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη με χλιαρό νερό, προχωρήστε και τρίψτε την πετσέτα στο μελάνι που απομένει και προσπαθήστε να αφαιρέσετε όλα τα στίγματα λεκέδων. Χρησιμοποιήστε αρκετές πετσέτες αν χρειαστεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το χαλί.

 

Αφαίρεση του μελανιού από το χαλί σας

 

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακολουθήσει αυτά τα βήματα για να αφαιρέσουν με επιτυχία ακόμη και τους πιο τρομακτικούς λεκέδες, όπως είναι οι μόνιμοι λεκέδες μελανιού. Συχνά είναι λοιπόν τα περιστατικά όπου αυτοί οι λεκέδες εξαφανίζονται χωρίς ίχνος ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

 

Για να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, η παραπάνω διαδικασία δεν λειτουργεί πάντα – τουλάχιστον όχι τέλεια. Όμως δεν χρειάζεται κάποιος λόγος να πανικοβληθείτε. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία καθαρισμού. Οι επαγγελματίες καθαρισμού χαλιών έχουν πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία καθαρισμού χαλιών που αφαιρούν σχεδόν κάθε λεκέ πάνω σε οποιοδήποτε υλικό υφάσματος. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ειδικά για χαλιά και ισχυρές ηλεκτρικές σκούπες, μπορούν να εξαλείψουν λεκέδες που ειδάλλως φαίνεται αδύνατο να αφαιρεθούν. Αναζητήστε εταιρείες που όχι μόνο θα αναλάβουν τον καθαρισμό αλλά και τη φύλαξη των χαλιών σας, οι οποίες θα προσφέρουν την ύστατη λύση σ αυτό το σημαντικό πρόβλημα στην αισθητική, όπως και στην όψη του χαλιού σας.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%