Διάφορα

Τα 15 καλύτερα αυθεντικά soundtracks τηλεοπτικών σειρών!

today30 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close

Είναι πραγματικά άπειρες οι φορές που όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές και έχουμε μαγευτεί από την εκπληκτική μουσική που ακούγεται σε αυτές. Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε τα 15 καλύτερα αυθεντικά soundtracks που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες σειρές και τα έχουμε ακούσει είτε ως theme ήχους σε εισαγωγές είτε κατά τη διάρκεια κάποιου επεισοδίου!

1) Lost – Oceanic 6 Theme

Η σειρά Lost, πέρα από το σενάριο της που προσέφερε αγωνία, μας είχε μαγέψει με την εκπληκτική μουσική του. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο soundtrack, αυτό θα ήταν το Oceanic 6 που πραγματικά όσες φορές και να το ακούσεις, θα ανατριχιάσεις!

 

2) Battlestar Galactica – Cylon Song

Μπορεί το Battlestar Galactica να μην το έχετε δει πολλοί, αλλά αξίζει να το ξεκινήσετε μόνο και μόνο από τη φοβερή μουσική του. Το soundtrack που κάνει τη διαφορά είναι το Cylon Song που ακούμε στο φινάλε της τρίτης season και σε συνδυασμό με τα γεγονότα της σειράς, πραγματικά μας αφήνει κάγκελο!

 

4) Game of Thrones – Rains of Castamere

Όταν δημιουργείς μια σειρά για μία από τις καλύτερες ιστορίες φαντασίας που έχει γραφτεί ποτέ μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα λογικό να πρέπει να δημιουργήσεις και την ανάλογη επική μουσική. Soundtracks του Game of Thrones θα βρείτε άπειρα να ακούσετε, αλλά ένα από αυτά που μπορεί να θεωρηθεί από τα πιο συγκλονιστικά, είναι το Rains of Castamere που ακούσαμε στο Red Wedding.

 

5) Game of Thrones – The Light of the Seven

Πέρα όμως από το Rains of Castamere, δεν γινόταν σε ένα τέτοιο αφιέρωμα να μη βρίσκεται και άλλο ένα εκπληκτικό soundtrack του Game of Thrones, που δεν είναι άλλο από το Light of the Seven, που ακούσαμε στο τελευταίο επεισόδιο της έκτης season.

https://www.youtube.com/watch?v=MFK0yG8xG5I

 

6) The Night Of

Το Night Of αποτελεί μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές μυστηρίου των τελευταίων ετών και πρέπει οπωσδήποτε να την ξεκινήσετε. Στη σειρά γενικά θα παρατηρήσετε πως επικρατεί ένα βαρύ και αρκετά δραματικό και σκοτεινό κλίμα, το οποίο φυσικά έρχεται να το απογειώσει η φοβερή μουσική της σειράς.

7) Black Sails

Όταν μιλάμε για μία τηλεοπτική σειρά με πειρατές, είναι απόλυτα λογικό να έχεις και την ανάλογη μουσική που να σε βάζει απευθείας στο κλίμα, κάτι που το soundtrack του Black Sails το καταφέρνει σε τέλειο βαθμό.

 

8) The X-Files

Ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο διαχρονικά soundtracks που έχουν δημιουργηθεί ποτέ στην ιστορία. Κάθε φορά που θα ακούσουμε τη λέξη εξωγήινος, αυτόματα η χαρακτηριστική μουσική του X-Files θα μας έρθει στο μυαλό.

 

9) Doctor Who – This is Gallifrey – Our Childhood Our Home

Όπως και στο Game of Thrones, έτσι και στο Doctor Who θα βρούμε άπειρα και φοβερά soundtracks, τα οποία πραγματικά θα μπορούμε να ακούμε με τις ώρες. Αν και δεν τα έχω ακούσει όλα, αυτό που κατάφερα να ξεχωρίσω είναι το “This is Gallifrey – Our Childhood Our Home” που ακούγεται στο φινάλε της τρίτης season.

 

10) Daredevil

Μπορεί η σειρά Daredevil να θεωρείται από πολλούς η καλύτερη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σήμερα με πρωταγωνιστή σούπερ ήρωα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως από άποψη μουσικής, είναι πολύ ανώτερη από τις άλλες.

https://www.youtube.com/watch?v=4fFW0tv7Qlg

 

11) The Leftovers

Αν ψάχνετε μια σειρά με αρκετά ατμοσφαιρική μουσική, τότε το Leftovers αποτελεί την κατάλληλη σειρά για εσάς. Έχοντας στην πρώτη season μια από τις καλύτερες εισαγωγές που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, δυστυχώς στη δεύτερη season το άλλαξαν και έβαλαν ένα πολύ κατώτερό του.

12) Fargo

Το κύριο μουσικό θέμα της σειράς Fargo (Φάργκο) αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες υπερβολές για να δημιουργήσεις ένα καλό soundtrack. Μουσική που σε βάζει αμέσως στη δραματική ατμόσφαιρα της σειράς!

13) Person of Interest

Μια σειρά δράσης σαν το Person of Interest, θα έπρεπε να έχει και την ανάλογη μουσική που θα σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, κάτι που όσοι έχετε δει τη σειρά θα παρατηρήσετε πως συμβαίνει σε αρκετά έντονο βαθμό.

14) Da Vinci’s Demons

Όπως έκανε εκπληκτικά και στο Battlestar Galactica έτσι και στη σειρά Da Vinci’s Demons, o Bear McCreary κατάφερε να συνθέσει μία από τις καλύτερες μουσικές που έχουμε ακούσει σε τηλεοπτική σειρά. Μάλιστα το 2013 ο ίδιος κέρδισε και βραβείο Primetime Emmy για τη μουσική που ακούγεται στην εισαγωγή της σειράς.

15) The Borgias

Τελευταία στη λίστα μας βρίσκεται η σειρά The Borgias (Οι Βοργίες), που επίσης αποτελεί μία υποτιμημένη σειρά, που από άποψη μουσικής και μόνο θα μπορούσε να βρεθεί αρκετά ψηλά.

Πηγή: fomo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%