Διάφορα

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος

today9 Αυγούστου, 2018

Background
share close

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μήκος ανδρών γιορτάζει από χθες η Ελλάδα μετά την υπέροχη εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου.

Σε ηλικία μόλις είκοσι ετών ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,25μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό το βράδυ της Τετάρτης.

Το μετάλλιο του Τεντόγλου είναι το 24ο για την Ελλάδα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και 9ο χρυσό. Όσον αφορά δε το μήκος, είναι το τρίτο που έρχεται για τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Κουκοδήμου στο Ελσίνκι το 1994 και το ασημένιο του Τσάτουμα το 2014 στη Ζυρίχη.

Ο εικοσάχρονος άλτης έκανε το χρυσό άλμα στην πέμπτη του προσπάθεια αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Φαμπιάν Χέινλε με 8,13 και τρίτο τον Ουκρανό Σεργκέι Νικηφόροφ επίσης με 8,13.

Ο ίδιος δεν επαναπεύεται στη μεγάλη επιτυχία του καθώς βάζει τον πήχη ψηλότερα. Όπως δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου:  «Δεν ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που θα ήθελα. Παρ’ όλα αυτά ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα το στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου. Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό΄που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο, μπορείς να πετύχεις, αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω για τα επόμενα».

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου χάρισε και μια ιδαίτερη στιγμή στους θεατές καθώς πλησίασε μια εθελόντρια που τακτοποιούσε το σκάμμα στο οποίο γίνονταν τα άλματα, η οποία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ήταν άλλη από τη μεγάλη γερμανίδα πρωταθλήτρια Χάικε Ντρέσλερ

Η ώρα για τα επόμενα μετάλλια

Μετά την πρωτιά του Τεντόγλου η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να πανηγυρίσει και άλλα μετάλλια σήμερα καθώς στις 19:20 (ώρα Βερολίνου) πέφτουν στη μάχη του τελικού του επί κοντώ οι τρεις ελληνίδες αθλήτριες που προκρίθηκαν μετά τον προκριματικό της Τρίτης.

Όλα τα βλέμματα, όπως είναι φυσικό, είναι στραμμένα στην Κατερίνα Στεφανίδου, η οποία ήταν και η μοναδική που με ένα και μόνο άλμα στα 4,55μ. πέρασε το όριο πρόκρισης.

Στον τελικό μετέχουν επίσης για την Ελλάδα η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ, οι οποίες στον προκριματικό προκρίθηκαν με επίδοση 4,45μ.

Δείτε βίντεο: Ευρωπαϊκό Στίβου: Χρυσός ο Τεντόγλου στο μήκος!

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%