Ο NG προτείνει

Η ΜΗΔΕΙΑ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ | από τις 17 Σεπτεμβρίου

today3 Σεπτεμβρίου, 2020

Background
share close

Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης πριν από τρία χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα επανέρχεται στο Θέατρο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στην πλατεία Ομονοίας από τις 10 Σεπτέμβρη.

Έχοντας εισπράξει την ζεστή αποδοχή του κοινού, τις τιμητικές κριτικές των ειδικών και μια ξεχωριστή διάκριση από το Japanese International Institute της UNESCO, που την συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο τεύχος του 2020, ως δείγμα ελληνικού θεάτρου, θεωρούμε υποχρέωση την επανάληψή της. Καλούμε λοιπόν, όσους επιθυμούν στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, το οποίο, ανακαινισμένο σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας, ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με την παράστασή μας.

Έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον «πολιτισμό», η ΜΗΔΕΙΑ είναι  η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις  και απαντά. Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση. Η αιώνια ένωση του Άντρα και της Γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας. Ένας σκοτεινός ύμνος στον βάρβαρο θεό Έρωτα. Ένα κείμενο αναμετρήσεων. Η παράσταση συνεχίζει, ως οφείλει, την ενδοσκόπησή της και είναι έτοιμη να κατατεθεί άλλη μια φορά και να συνομιλήσει με τον άνθρωπο ειλικρινά, στον ίδιο χώρο που αναδείχτηκε και πέρσι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση : Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γεωργαλάς
Μουσική:  Πλάτων Ανδριτσάκης
Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος
Φωτισμοί  :  Βασίλης Αποστολάτος
Επιμέλεια φωτισμών : Δημήτρης Κουτάς
Επιμέλεια κίνησης : Φαίδρα Σούτου
Φωτογραφίες : Αγγελική  Κοκκοβέ

Ερμηνείες:

Μήδεια: Τζούλη Σούμα
Ιάσονας: Δημήτρης Γεωργαλάς
Τροφός: Μαργαρίτα Βαρλάμου
Κρέων, Αιγέας: Νίκος Δερτιλής
Άγγελος: Βασίλης Ψυλλάς

ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ
Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

Από 10 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ωρα έναρξης: 21.30

Τηλέφωνο για εισιτήρια: 6944 66 55 61

Yπεύθυνη επικοινωνίας: Τζίνα Φουντουλάκη [email protected]

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΤΚΕ΄): το πολυσήμαντο ουσιαστικό λόγος

1. Η λέξη λόγος σημαίνει:  την ικανότητα επικοινωνίας των ανθρώπων με τη γλώσσα (π.χ. ο πατέρας μου έχει το χάρισμα του λόγου /  διαταραχές του λόγου / θεραπευτική αγωγή του λόγου)  2. τη χρήση της γλώσσας για συνεννόηση, για επικοινωνία, για την επίτευξη στόχου (π.χ. πολιτικός / δημοσιογραφικός / δοκιμιακός / νομικός / συνδικαλιστικός λόγος)  3. ΓΛΩΣΣ. τη γλώσσα, το συστηματικά δομημένο σύνολο λέξεων, με το οποίο πραγματοποιείται η επικοινωνία (π.χ. προφορικός / γραπτός / καθημερινός λόγος)  4. (ειδικότερα) την προφορική χρήση […]

today3 Σεπτεμβρίου, 2020

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%