Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Ουρολοίμωξη – προστατίτιδα

today3 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Τα συχνότερα θύματα των ουρολοιμώξεων είναι οι γυναίκες που έρχονται σε σεξουαλική επαφή. Λόγω διαφοράς στην ανατομία (μικρότερο μήκος ουρήθρας: 4 εκατοστά, έναντι 15 εκατοστών στους άνδρες) τα μικρόβια στις γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα στην ουροδόχο κύστη όπου βρίσκουν τροφή τα στάσιμα ούρα και αναπτύσσονται. Για το λόγο αυτό πριν τη σεξουαλική επαφή οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ουρήσει ώστε η ουροδόχος κύστη τους να είναι άδεια. Μετά δε την επαφή θα πρέπει να πίνουν αρκετό νερό ώστε να ουρήσουν ξανά. Με τα ούρα που αποβάλλονται, διώχνονται ταυτόχρονα και τα μικρόβια πριν προλάβουν να αναπτυχθούν. Επομένως η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη

Επίσης απαραίτητη είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής. Οι γυναίκες θα πρέπει να σκουπίζονται από εμπρός προς τα πίσω ώστε μικρόβια από τον πρωκτό να μην μεταφέρονται στην ουρήθρα. Μετά από παρά φύση συνουσία δεν πρέπει να ακολουθεί φυσιολογική συνουσία.

Τέλος μετά την ερωτική συνεύρεση δεν θα πρέπει να κουράζονται με δουλειές για να μην εξασθενεί ο ταλαιπωρημένος ενεργειακά οργανισμός τους. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η σεξουαλική επαφή σημαίνει απώλεια και ανταλλαγή ενέργειας. Η ενέργεια που χάνεται προορίζεται για τη δημιουργία μιας νέας ζωής, ενώ η ανταλλαγή ενέργειας γίνεται με τον άνδρα. Η ανταλλαγή αυτή είναι που κάνει όμορφη τη σεξουαλική επαφή.

Στους άνδρες η ουρολοίμωξη σχετίζεται με την υπερτροφία του προστάτη, τη διαταραχή στη ροή των ούρων, την παρατεταμένη ύπαρξη ουροκαθετήρα, την είσοδο μικροβίων λόγω κακής ατομικής υγιεινής.

Λοίμωξη του ουροποιητικού είναι και η προστατίτιδα (πόνος-βάρος στη γεννητική περιοχή, στους όρχεις ή στην ευρύτερη περιοχή, πιο συχνή και δυσχερή ούρηση) λόγω παρά φύση συνουσίας χωρίς προφυλακτικό ή αναβολής της εκσπερμάτωσης ή στενωμάτων ουρήθρας.

Η θεραπεία και στα δύο φύλλα είναι περίπου ίδια.

Το κύριο βελονιστικό σημείο στην ουρολοίμωξη είναι το ΟΚ 57 το οποίο βρίσκεται ανάμεσα από τις δύο κεφαλές της γαστροκνημίας (γάμπας), εικόνα 14 και για να το βρούμε τοποθετούμε τον ασθενή πρηνηδόν (μπρούμυτα) και σέρνουμε, πιέζοντας ελαφρά, τον δείκτη μας από τον αχίλλειο τένοντα προς τα πάνω (πάντα στη μέση γραμμή με κατεύθυνση προς το πίσω μέρος του γονάτου). Ανάμεσα από τις δύο μυϊκές μάζες των δύο κεφαλών της γαστροκνημίας θα βρούμε μία γούβα (περίπου στο κέντρο της γάμπας) και εκεί βρίσκεται το βελονιστικό σημείο. Βγάζοντας τη βελόνα δεν καλύπτουμε το σημείο και αν βγει λίγο αίμα (αιμάσει) είναι φυσιολογικό.

Δευτερεύοντα και προαιρετικά σημεία είναι τα τοπικά στη περιοχή της ουροδόχου κύστης (λίγο πάνω από το εφήβαιο προς την κοιλιά, έξω από την τριχωτή περιοχή του εφηβαίου). Μη βάζετε βελόνες σε πάνω από 3 τοπικά σημεία.

Τα τοπικά σημεία είναι σημεία εκτόνωσης και φερόμαστε αντιστοίχως (δεν τα καλύπτουμε και αν βγει λίγο αίμα είναι φυσιολογικό).

Σε περίπτωση υπερτροφίας προστάτη και προστατίτιδας πρέπει να βελονίζεται τακτικά και το τοπικό σημείο του προστάτη που βρίσκεται στην κοιλιά ένα εκατοστό άνωθεν της ρίζας του πέους, εικόνα 8 με φορά της βελόνας αυστηρά προς την κοιλιά, παράλληλα προς το πέος. Η βελόνα δεν πρέπει να εισέλθει στο δέρμα του πέους.

Στην περίπτωση του παρατεταμένου ουροκαθετήρα χρειάζεται ο ασθενής να αλλάζει άσηπτα τον ουροκαθετήρα και να πίνει καθημερινά πολλά υγρά ώστε να έχει αρκετά ούρα. Τα ούρα του να μην είναι έντονα, σκούρα κίτρινα, αλλά να πλησιάζουν το διαφανές χρώμα του νερού (πολλές φορές αυτό είναι ανέφικτο διότι αρκετά φάρμακα προσδίδουν χρώμα στα ούρα).

Σε μία γυναίκα που εμφανίζει συχνουρία με λίγα ούρα και με τσούξιμο κατά την ούρηση σκεφτόμαστε την ουρολοίμωξη. Το επιβεβαιώνουμε με μία μικροβιολογική εξέταση που λέγεται Γενική Ούρων και μας δείχνει αριθμό πυοσφαιρίων παραπάνω από το φυσιολογικό. Ταυτόχρονα στο μικροβιολογικό εργαστήριο δίνετε και ούρα για Καλλιέργεια Ούρων ώστε να μάθετε το είδος του μικροβίου.

Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να πάρετε αντιβίωση, η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι βελονισμός και αποφυγή λήψης στερεάς τροφής για περίπου τρεις ημέρες, με λήψη μόνο υγρών (νερού, αφεψημάτων και φρέσκων φυσικών χυμών χωρίς ζάχαρη ή μέλι ή άλλων γλυκαντικών). Εφόσον πάλι θέλετε να πάρετε αντιβίωση και θέλετε να τελειώσουν γρηγορότερα τα ενοχλητικά συμπτώματα, τότε ισχύει η ίδια εναλλακτική λύση που θα τη χρησιμοποιήσετε συμπληρωματικά.

Σε ουρολοίμωξη-προστατίτιδα που υποτροπιάζει και οι ουρολόγοι δεν δίνουν λύση (εκτός από παρατεταμένη αντιβίωση) απαιτείται νηστεία ή φρουτοθεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον δύο εβδομάδες), βελονισμός και τήρηση του προηγουμένου κανόνα σεξουαλικής επαφής ή της άσηπτης αλλαγής ουροκαθετήρα ή του τακτικού βελονισμού για υπερτροφία προστάτη και προστατίτιδα.

Σημαντικά βελονιστικά σημεία: ΟΚ 57.

OK 57 N10 π

ΑΣ 17  Σ25 πππ

 

Βότανα: κριθάρι, μαϊντανός, σέλινο, βάτος, περδικάκι, κουμαριά, αρκτοστάφυλλος, cranberry-vaccinium macrocarpon, blueberry-vaccinium vitis idaea, ταραξάκο, αγριάδα, λαδανιά, υπερικό, αχιλλαία, εκουιζέτο (equisetum arvense).

Παράδειγμα: βράζουμε ένα κιλό κριθάρι σε πέντε κιλά νερό. Όταν το κριθάρι αρχίζει να αποφλοιώνεται, σταματάμε το βράσιμο. Από το ζωμό πίνουμε ένα ποτήρι του νερού, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, προ φαγητού. Για να διατηρείται, το βάζουμε στο ψυγείο και όταν είναι να το πιούμε το βράζουμε λίγο.

Γιατροσόφια: α. σε 1 lt. νερό βράζουμε 20g περδικάκι (φύλλα και άνθη), όταν το νερό πάρει το χρώμα του κονιάκ το σουρώνουμε και πίνουμε ένα ποτήρι τού νερού, πρωί, μεσημέρι, βράδυ (από Γέροντα Γαβριήλ, Καλύβη Υπαπαντής, Καυσοκαλύβια, Άγιο Όρος).

β. με την πρώτη υποψία προειδοποίησης για ουρολοίμωξη πίνουμε καθημερινά, για όσο διαρκούν τα συμπτώματα, ένα ποτήρι νερού στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας.

γ. με την πρώτη υποψία προειδοποίησης για ουρολοίμωξη πίνουμε ένα ποτήρι νερό όπου έχουμε διαλύσει 2 κουταλιές σούπας σκόνης κανέλας Κεϋλάνης και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι. Καθημερινά για όσο διαρκούν τα συμπτώματα, τρώμε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνης κανέλας Κεϋλάνης και 1/3 κουταλάκι μελιού.

δ. σε εμμένουσα ουρολοίμωξη ή προστατίτιδα οξυζενέ.

Oξυζενέ 35% food grade certified

Διαλύετε το οξυζενέ 35% σε ένα γυάλινο ποτήρι που περιέχει water for injection (απεσταγμένο, όχι απιονισμένο νερό). Για κάθε όγκο σταγόνων προσθέτετε 11 όγκους water for injection, δηλαδή 10ml σταγόνες τις διαλύετε σε 110ml water for injection. Ουσιαστικά πρέπει να το μετατρέψετε σε οξυζενέ 3%. Μέχρι 5 σταγόνες μπορείτε να τις διαλύετε σε 150ml water for injection. Χρησιμοποιήστε μόνο γυάλινο σταγονόμετρο. Υποχρεωτικά πίνετε το διάλυμα νηστικοί, τουλάχιστον 1 ώρα προ φαγητού και 3 ώρες μετά από φαγητό και τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Ημέρα Αριθμός σταγόνων Φορές ημερησίως
1η 3 3
2η 4 3
3η 5 3
4η 6 3
5η 7 3
6η 8 3
7η 9 3
8η 10 3
9η 12 3
10η 14 3
11η 16 3
12η 18 3
13η 20 3
14η 22 3
15η 24 3
16η 25 3

Οι καρκινοπαθείς συνεχίζουν να πίνουν 25 σταγόνες 3 φορές ημερησίως για ακόμη 45 μέρες, μετά πίνουν 2 φορές ημερησίως και σταδιακά διακόπτουν τη θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες, αναλόγως της πορείας της νόσου.

Η θεραπεία αυτή απαγορεύεται σε όσους έχουν μεταμοσχευμένο ιστό ή όργανο (κίνδυνος απόρριψης).

Βοηθάει η λήψη βιτ. Ε και κεφίρ (acidophilus).

Για άλλες παθήσεις λιγότερο σοβαρές κυκλοφορούν διάφορα πρωτόκολλα στο internet, π.χ. Μετά την 3η μέρα παραμένετε στις 5 σταγόνες 3 φορές ημερησίως ανάλογα με τη βαρύτητα και μέχρι την εξάλειψη της νόσου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.foodgrade-HYPERLINK “http://www.foodgrade-hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf”hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf

ή http://iasis4all.wordpress.com/2014/07/09/odhgies-gia-posimo-oxyzene/ (στα Ελληνικά).

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%