Στέλιος Νικολαΐδης

Κάθε αριθμός και η δική του ιστορία… Ας την δούμε και ας ταξιδέψουμε μαζί του, ανακαλύπτοντας το δικό μας στοιχείο

today12 Φεβρουαρίου, 2021

Background
share close

1

«Τι υπάρχει λοιπόν σε ένα όνομα;» αναρωτιέται με αγωνία η Ιουλιέττα στην τραγωδία που ο Σαίξπηρ έγραψε για τον άτυχο έρωτα της με τον Ρωμαίο. «Κατά βάθος , ένα ρόδο , ακόμα κι αν το λέγαμε με άλλο όνομα , θα διατηρούσε πάντα το άρωμα του..».

Κι όμως σύμφωνα με την Αριθμολογία , τα ονόματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας και τις τάσεις που θα επικρατήσουν στην πορεία της ζωής μας. Ας δούμε λοιπόν σιγά , σιγά τους αριθμούς από το 1 έως και το 9 με τα χαρακτηριστικά τους , αρχίζοντας σήμερα με τον αριθμό 1 .

Ο αριθμός 1 λοιπόν σχετίζεται άμεσα με τις λέξεις ξεκίνημα, ανεξαρτησία, ηγεσία και ισχυρή θέληση. Σαν πρώτος αριθμός που είναι, συμβολίζει τον αρχηγό, με όλη την αποφασιστικότητα, την αυτοπεποίθηση και την τόλμη που έχει ένας ηγέτης. Έχει συνήθως πρωτοποριακό πνεύμα , θάρρος και αγαπά την δράση. Είναι φιλόδοξος, δεν δέχεται εύκολα διαταγές, προτιμά καλύτερα να δίνει και έχει πάντα φλόγα και ενθουσιασμό σε οποιοδήποτε ξεκίνημα του. Η ενέργεια του αριθμού 1 είναι έντονη και δραστήρια με ορμητική αποφασιστικότητα και τάση να προχωρά μπροστά. Σαν αριθμός προσδίδει ξεροκεφαλιά και επιβλητικότητα και τις περισσότερες φορές εγωισμό. Όμως μπροστά σε αυτά που μπορεί να καταφέρει – γιατί συνήθως καταφέρνει τα πάντα -όλα τα άλλα είναι ασήμαντα!

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία , ο Κριός.

2

Το ρητό «Δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα» εκφράζει ακριβώς την βασική αρχή του αριθμού 2. Η συνεργασία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κι έτσι δεν είναι παράξενο που αυτός είναι ο αριθμός του διπλωμάτη, του μεσολαβητή. Συνδέεται άμεσα με τον συμβιβασμό, την αποδοχή και την υπακοή. Ανήκει στους παθητικούς αριθμούς και έχει ανάγκη την ηρεμία και την υπομονετικότητα. Δεν αγαπά να κυριαρχεί κι έτσι έχει πάντα τον ρόλο του κομπάρσου και ποτέ του πρωταγωνιστή. Πράγμα που δεν αναιρεί ότι είναι απαραίτητος! Ο αριθμός 2 δεν αντέχει τις έριδες και τις συγκρούσεις, αναζητά πάντα την αρμονία. Είναι ο αριθμός της ευγένειας, της ευαισθησίας και της στοργής. Κάποιες φορές εκφράζει κτητικότητα και ζήλια λόγω ανασφάλειας. Αλλά ποτέ δεν θα εκφράσει τι πραγματικά τον ενοχλεί .Η αρμονία στις σχέσεις είναι το Α και το Ω για αυτόν. Με λίγα λόγια είναι ο αριθμός της συντροφικότητας , της αγάπης και της δυαδικότητας. Οπότε όλα αυτά τα συναισθήματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και δεν του επιτρέπουν να καταφύγει σε εντάσεις. Η αναποφασιστικότητα, ο δισταγμός και η έλλειψη ρίσκου συντροφεύουν τον αριθμό 2, σε αντίθεση με τον 1. Είναι αριθμός δεκτικός, αλλά φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνει. Για να καταφέρει να φτάσει σε υψηλές κορυφές, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσει την γοητεία του, την ευγένεια του, αλλά και πάνω απ’ όλα την διπλωματία του, που είναι και το σημαντικότερο όπλο !

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία ο Ζυγός.

3

My lucky number 3! Είναι η ατάκα που μπορεί να περιγράψει με τρεις λέξεις την ενέργεια του αριθμού 3. Σαν αριθμός δια-θέτει μια εκρηκτική θετική ενέργεια, ζωντάνια, χαρά και δημιουργία. Συνδέεται με την καλλιτεχνία, την μουσική, τον λόγο και όπου υπάρχει δημιουργικό ταλέντο. Ο χρόνος του 3 αναφέρεται πάντα στο τώρα, δεν υπάρχει αναβολή. Είναι αυθόρμητο και λειτουργεί σαν τα μικρά παιδιά που θέλουν άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών τους! Έχει ζωηρή φαντασία και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ελευθερία έκφρασης και κινήσεων ώστε να μπορεί να προβάλλεται εύκολα. Οι κοινωνικές σχέσεις, οι φίλοι και οι παρέες είναι το Α και το Ω για τον αριθμό 3. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η δημοφιλία, η δύναμη χαρακτήρα, η εργατικότητα και η αγάπη για την επιτυχία. Είναι γεμάτος χιούμορ, έμπνευση, χαρά και αυτοπεποίθηση. Έχει το μαγικό λυχνάρι να κάνει τις επιθυμίες του πραγματικότητα, μόνο αν αφοσιωθεί στον στόχο και στην θετική σκέψη! Υπάρχει περίπτωση το 3 να είναι κυκλοθυμικό, φλύαρο και να σπαταλά ενέργεια άσκοπα. Όμως έτσι η πιθανότητες επιτυχίας είναι μηδαμινές. Ευτυχώς αυτό δεν είναι σύνηθες! Ο αριθμός αυτός πιστεύει στο αξίωμα «η αφοσίωση στο καθήκον είναι θεϊκή» γι΄ αυτό και συνήθως ότι αναλάβει το βγάζει εις πέρας με επιτυχία. Κατά μία έννοια είναι ο αριθμός που φροντίζει για την τύχη του, δεν υστερούν οι υπόλοιποι σε τίποτα απλά στον 3 υπάρχει μια φιλοσοφία που λέει: «Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με την τράπουλα. Δεν έχει τόση σημασία τι χαρτιά παίρνεις στο μοίρασμα, αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να παίξεις με αυτά!»

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία Λέων.

4

«Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά!» έλεγε ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και ήταν σαν να έπιανε τον παλμό του αριθμού 4!

Είναι κατά κύριο λόγο ο αριθμός που συνδέεται με την εργατικότητα, την σταθερότητα και τα όρια -τα οποία και φυσικά δεν ξεπερνά ΠΟΤΕ!

Είναι ο λεγόμενος κατασκευαστής και δημιουργός της ζωής γιατί καταφέρνει και οικοδομεί το μέλλον με αργά αλλά μεθοδικά βήματα εξασφαλίζοντας τα «κεκτημένα» από παντός είδους προκλήσεις και κινδύνους. Αναμφίβολα είναι ο πιο πειθαρχημένος αριθμός από όλους. Δεν φοβάται τη δουλειά- κυρίως την σκληρή δουλειά – και δεν την αποφεύγει ποτέ! Είναι με άλλα λόγια ο καλός πρόσκοπος που είναι έμπιστος , τίμιος και ειλικρινής και αντέχει όσο κανείς. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στο τομέα της οργάνωσης και της πρακτικότητας, φροντίζει για τους άλλους με τον δικό του τρόπο. Δείχνει έτσι τα αγνά του συναισθήματα και κάποιες φορές δεν γίνεται αντιληπτή η μεγάλη του ευαισθησία εξ αρχής. Αγαπά τη ρουτίνα και οτιδήποτε δεν έχει ρίσκο και αλλαγές. Το δύσκολο σημείο του είναι ότι έχει πείσμα και γίνεται αρκετά ισχυρογνώμων , απόλυτος και άκαμπτος τόσο στις απόψεις όσο και στον τρόπο ζωής. Αγαπά την επισημότητα και την τάξη. Ο δε προγραμματισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι ο αριθμός που δημιουργεί μορφή στις ιδέες, στα σχέδια, στα όνειρα , στις σκέψεις και στα συναισθήματα. Αν μη τι άλλο αυτό τον κάνει πολύτιμο και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

«Μη μετράς κάθε ώρα της ημέρας, κάνε κάθε ώρα να μετράει!»

5

Αυτό θα ήταν σίγουρα ένα από τα μότο που θα μπορούσε να «φωτογραφίζει» τον αριθμό 5. Είναι ο αριθμός του απρόσμενου και του αναπάντεχου. Αγαπά τις αλλαγές , τα ταξίδια και γενικά τις μετακινήσεις. Είναι ο αριθμός της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας. Είναι περίεργος , αγαπά τις γνώσεις και θέλει να εμπλουτίζεται από τους άλλους. Αντισυμβατικός μα και προοδευτικός μπορεί να καταφέρει τα πάντα αν δεν κάνει εγωιστική χρήση της προσωπικής του ελευθερίας και κυριαρχεί τα πάθη του. Αγαπά τις απολαύσεις μιας και το 5 συμβολίζει τις πέντε αισθήσεις. Ο 5 αποπνέει έναν μαγνητισμό και μια γοητεία και όπως είναι άπιαστος και άστατος γίνεται ακόμα πιο θελκτικός στους άλλους! Είναι επινοητικός , έχει γρήγορη σκέψη, αυθορμητισμό και μια απίστευτη τάση για περιπέτειες! Δεν αγαπά τα στάνταρ και τα συνηθισμένα. Λόγω του ανοιχτού μυαλού και του ελεύθερου πνεύματος συχνά προσελκύεται από τα φανταχτερά πράγματα και τις πολλαπλές ευκαιρίες που βρίσκει στον κόσμο. Από την άλλη, αυτό που πάντα σχεδόν καιροφυλακτεί για τον 5 είναι το χάος!! Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω έλλειψης πειθαρχίας και προγραμματισμού. Ο αριθμός 5 είναι κοινωνικός, αγαπητός και σχεδόν πάντα είναι περιτριγυρισμένος από φίλους. Αγαπά την προβολή, είναι τυχερός και με αισιόδοξη στάση στη ζωή. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο αριθμός που μένει πάντα νέος!

6

Αν κανείς αναρωτιόταν τι σύμβολο θα μπορούσε να έχει ο αριθμός 6, η απάντηση θα ήταν φυσικά: «Το περιστέρι της Ειρήνης».

Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός αυτός συνδέεται με τις λέξεις αγάπη, προσφορά, οικογένεια, υποχρέωση. Έχει μια ενέργεια περίθαλψης και περιποίησης. Έχει ως σκοπό να φέρνει αρμονία και ισορροπία στις καταστάσεις. Ως γνωστόν είναι ο αριθμός του γάμου, του σπιτιού με την έννοια της «φωλιάς» που βρίσκει κανείς ηρεμία και ησυχία. Ο 6 σχετίζεται με την τέχνη, της διακόσμηση και την καλή αισθητική που ξεκουράζει και αποπνέει αρμονία. Άλλη μία ιδιότητα του αριθμού αυτού είναι η συμβουλευτική ικανότητα και η διάθεση υπηρεσίας προς τους άλλους. Αρκεί να μην χάνονται οι ισορροπίες διότι καλείται πολύ συχνά να τις βρει.

Ο αριθμός 6 έχει την ικανότητα να λειτουργήσει σαν αρχηγός μιας ομάδας, όχι όμως με την φιλοδοξία και την σκληρότητα του 1. Θα το κάνει πρώτον για να βοηθήσει και δεύτερον γιατί είναι ο αριθμός που αποδέχεται τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και δεν δυσανασχετεί καθόλου όταν παρουσιαστούν. Είναι ένας αριθμός απαιτητικός, μπορεί να γίνει άκαμπτος στις απόψεις και αυστηρός στην κρίση του. Κανείς όμως δεν είναι τέλειος! Σωστά;

Κι επειδή κατά βάθος είναι μια ρομαντική ψυχή και ασχολείται με βαθιά θέματα καρδιάς, το απόσπασμα από την επιστολή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θα ολοκλήρωνε τέλεια την παρουσίαση του αυτή: «… Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπημένοι μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα!»

7

Οι λέξεις – κλειδιά που θα περιέγραφαν τέλεια τον αριθμό 7 είναι: Διαίσθηση, απομόνωση, ανάλυση, μεταφυσική! Ο αριθμός 7 κατά κύριο λόγο είναι ο πιο μεταφυσικός από τους υπόλοιπους αριθμούς. Αγαπά την μελέτη, την «βαθιά» ανάλυση των πραγμάτων. Συνήθως το συναντάμε σε τομείς όπως : επιστήμες ή σε ότι αφορά την τεχνολογία.

Αν δεν απορροφηθεί εκεί εννοείται πως το «σπίτι» του βρίσκεται σε κάθε τι μεταφυσικό , πνευματικό ή φιλοσοφικό. Βλέπετε είναι ο αριθμός που συνδέεται με τις 7 ημέρες του Δημιουργού, τα 7 θαύματα του κόσμου, τους 7 πλανήτες του Σύμπαντος, τα 7 Μυστήρια και τα 7 χρώματα. Άρα λοιπόν είναι ένας σοφός αριθμός που σε αυτών βασίζονται κάποιες βασικές αλυσίδες. Στην πιο θετική του πλευρά είναι ο αριθμός ενός αγέραστου γκουρού! Ο αριθμός 7 επίσης συνδέεται και με την μοναξιά , την απομόνωση και πολλές φορές τείνει να χάσει και την κοινωνικότητα του. Είναι ο αριθμός που θα είναι ή βαθιά αφημένος στο εσωτερικό του όνειρο ή που θα έχει πλήρη απαξίωση των πνευματικών και θρησκευτικών αξιών. Τα δύο άκρα.

Στην χαμηλή του δόνηση μπορεί να χαρακτηριστεί στενόμυαλος και εριστικός, με δυσκολία έκφρασης και προσαρμογής. Τείνει προς την κατάθλιψη και το «απόλυτο» κλείσιμο της ψυχής. Ευτυχώς που το χάρισμα της διαίσθηση υπάρχει σε κάθε περίπτωση, σε κάθε δόνηση , αρνητική ή θετική και σαν αριθμός έχει πάντα προστασία, κι ας μην το συνειδητοποιεί εξ αρχής! Όπως έλεγε και ο Πλάτωνας: «Η ψυχή είναι το κλειδί του σύμπαντος και το σώμα είναι ο τάφος της ψυχής!»

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία Ιχθείς

8

Ο Μπέντζαμιν Ντισραέλι έλεγε ότι «Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αδιάλλακτη επιμονή στο σκοπό!» και πιθανότατα να είχε απόλυτο δίκιο εφόσον ο αριθμός της επιτυχίας και της δύναμης , ο αριθμός 8 το έχει σαν βασικό πιστεύω.

Αγαπά την ύλη και την πολυτέλεια. Νιώθει ότι εξυψώνεται μέσα από τα προσωπικά του επιτεύγματα και ένας από τους κυριότερους σκοπούς του είναι να αποκτήσει πλούτη και μεγαλεία. Το 8 είναι γεννημένο αφεντικό. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο αριθμός της προσωπικής ηγεσίας και δύναμης. Η καρδιά της ενέργειας του είναι η ισχύς και το όραμα, όμως για να λειτουργήσει στον υλικό κόσμο χρειάζεται συνετή δράση και υψηλές αρχές ακεραιότητας και αυθεντικότητας. Αλλιώς τα χάνει όλα και ξεκινάει πάλι από την αρχή. Το 8 για να βρίσκεται σε υψηλή δόνηση οφείλει να κρατά σε ισορροπία την ύλη κα το πνεύμα, κι αυτό δεν είναι αδύνατο γιατί έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να γίνει ένας πολύ πνευματικός αριθμός, και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Είναι ο αριθμός της οργάνωσης, του αυτοελέγχου, λειτουργεί πάντα βάση σχεδίου και έχει το κουράγιο να φτάσει μέχρι τέλους. Εντοπίζει πάντα τα συναισθήματα και το κίνητρο πίσω από τις πράξεις. Έχει ευαισθησίες αλλά «ξεχνά» να τις δείχνει εφόσον έχει μάθει να βρίσκεται συνεχώς σε μια επίπονη προσπάθεια επίτευξης του σχεδίου… Κάποιες φορές ο 8 χαρακτηρίζεται αυστηρός, απαιτητικός και κάπου κάπου με έπαρση, αλλά τι μπορείς να πεις, όταν σαν αριθμός είναι αυτοδημιούργητος και για ότι παινεύεται είναι πραγματικά μέσα από προσωπικές προσπάθειες και ένα χαρισματικό μυαλό.

Του βγάζουμε το καπέλο, λοιπόν!

Αντίστοιχο ζώδιο στην Αστρολογία Αιγόκερος

9

Ο αριθμός 9 είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος αριθμός όλου του κύκλου. Είναι ιδιαίτερος και σημαντικός επειδή συγκεντρώνει στοιχεία από την ενέργεια όλων των προηγούμενων.

Είναι ο άγγελος και ο διάβολος μαζί. Ανάλογα σε ποια δόνηση βρίσκεται κάθε φορά.

Αντιπροσωπεύει σαν αριθμός, την ολοκλήρωση, το τέλος , την συμπόνια αλλά και την προσφορά με μια πιο ευρεία έννοια. Λέγεται μάλιστα ότι ο αριθμός 9 συμβολίζει το αποκορύφωμα των νοητικών και πνευματικών επιτευγμάτων. Όπως είναι οι 9 Μούσες, οι 9 μήνες για να γεννηθεί ένα μωρό, τα 9 σκαλιά που έχουν οι Πυραμίδες. Τέλος το 9 είναι ο πιο σημαντικός αριθμός στο Φενγκ Σούι.

Η ενέργεια του αριθμού αυτού είναι συνδεδεμένη με την συγκίνηση, το δράμα, γιατί οι ολοκληρώσεις κάποιες φορές είναι επίπονες. Όμως συνδέεται και με την διαίσθηση, την τελειότητα, την καλλιτεχνία και την πνευματικότητα. Έχει σχέση με την προσφορά στην ανθρωπότητα και την ανταμοιβή. Γι ‘ αυτό και λέμε ότι είναι και ο αριθμός της φιλανθρωπίας, της προσφοράς μέσα από βαθύ συναίσθημα. Τα συναισθήματα του δε , αν δεν τα ελέγξει μπορεί να βιωθούν στα άκρα!

Η αναβλητικότητα και η ονειροπόληση είναι από τα χαρακτηριστικά του και σε μια πιο αρνητική δόνηση ίσως υπάρξει η δυσκολία της συνειδητοποίησης ότι η λέξη αγάπη σχετίζεται με το ρήμα «δίνω»! Οφείλει να δεχτεί τους άλλους και να ενσωματωθεί στο σύνολο.

Η τάση στους καλλιτεχνικούς «δρόμους» δεν είναι συνηθισμένη ,συνήθως συνδέεται με την λέξη ταλέντο και πολλές φορές φτάνει στα φώτα της δημοσιότητας!

Ο αριθμός 9 λοιπόν αν το θελήσει είναι ένα λαμπερό και όμορφο αστέρι που με το φως του οδηγεί τους άλλους! Το ερώτημα είναι, θέλει όμως; Όπως είχε πει και ο William Blake «Αυτός που το πρόσωπό του δεν φωτίζει, δεν θα γίνει ποτέ αστέρι!»

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%