Στέλιος Νικολαΐδης

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

today18 Ιουνίου, 2023

Background
share close

Η τέταρτη βασική όψη του Θεού! Όταν κατανοήσεις ότι το σύμπαν έχει νοημοσύνη, η ζωή σου θα διαφοροποιηθεί. Σε ένα νοήμον σύμπαν δεν είναι δυνατό να υπάρξει οποιαδήποτε δυσαρμονία, γιατί όλες οι ιδέες πρέπει να συλλειτουργούν για το κοινό καλό.

Ούτε είναι δυνατό να υπάρχουν ελλείψεις. Μια μηχανή που έχει σχεδιαστεί έξυπνα, δεν έχει περιττά εξαρτήματα ούτε ελλείψεις.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να αντιληφθούμε ότι ο Θεός είναι Νοημοσύνη γιατί, μερικές φορές, όταν οι άνθρωποί ξεπερνούν την παιδαριώδη ιδέα ότι ο Θεός είναι ένας άνθρωπος σε μεγέθυνση, συμβαίνει να πηγαίνουν στο άλλο άκρο και Τον σκέφτονται σαν μια τυφλή δύναμη, όπως είναι η βαρύτητα ή ο ηλεκτρισμός.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν χάσει κάθε αίσθηση για την Αγάπη και την Πατρότητα του Θεού και μια τέτοια ιδέα δεν διαφέρει πολύ από έναν ανεπαίσθητο αθεϊσμό.

Ο Θεός δεν είναι ένα άτομο με την συνηθισμένη έννοια της λέξης. Έχει κάθε ιδιότητα της προσωπικότητας εκτός από τους περιορισμούς της. Ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να φανταστεί κάποια προσωπικότητα που δεν υπόκειται σε περιορισμούς, αλλά η δυσχέρεια αυτή προέρχεται από τους ίδιους τους περιορισμούς του ανθρώπινου νου και, βέβαια, αυτό δεν επηρεάζει τη φύση του Θεού.

Η Βίβλος λέει, σχετικά, ότι αυτό που νομίζεις ότι είμαι, αυτό και θα είμαι για σένα, πράγμα που σημαίνει ότι αν αποδώσουμε στον Θεό τις ιδιότητες μιας δίχως όρια ευφυούς και αξιαγάπητης προσωπικότητας με απεριόριστη δύναμη, έτσι θα είναι για μας ο Θεός.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι πιστεύουμε σ’ έναν προσωπικό Θεό. Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα ανταποκρίνονται πολύ πρόθυμα στην προσευχή για να βρει έκφραση από μέσα τους η Νοημοσύνη. Αν ενδιαφέρεσαι για κάποιο παιδί που πηγαίνει σχολείο ή σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, επικαλέσου για λογαριασμό του την Νοημοσύνη και θα διαπιστώσεις με έκπληξη πόσο θα προοδεύει στις σπουδές του. Να θυμάσαι επίσης, πως όταν εργάζεσαι πνευματικά για ένα άτομο, τα αποτελέσματα δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα για όλη του την ζωή.

«Ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσης του Θεού» (Ρωμ. ΙΑ΄, 33)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%