Στέλιος Νικολαΐδης

Ο παράγοντας ΜΕΡΛΙΝ

today10 Νοεμβρίου, 2013

Background
share close

Ο Μέρλιν είναι ο γνωστός μάγος της Στρογγυλής Τραπέζης που ζούσε από το μέλλον προς το παρελθόν. Έτσι, έχοντας δει το μέλλον, προειδοποιούσε τον βασιλιά Αρθούρο για όλα τα επερχόμενα.

Ο παράγοντας “Μέρλιν”, ως όρος του μάνατζμεντ, πρωτοσυζητήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Αναφέρεται στο ότι μπορεί κάποιο άτομο ή μια εταιρία να είναι τόσο πολύ επικεντρωμένοι στο στόχο τους και τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα ώστε είναι σαν να τους έχει ήδη “πει το μέλλον” ο γνωστός μάγος.

Ο παράγοντας “Μέρλιν” χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει ανεξήγητες επιτυχίες, εκεί όπου τόσο η κοινή λογική όσο και όλοι οι εμπειρογνώμονες έλεγαν πως ήταν αδύνατες. Χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει ανεξήγητες εμμονές ανθρώπων σε κάποιο στόχο, παρά τις αντιρρήσεις και τα εμπόδια που τελικά στέφτηκαν με επιτυχία.

Χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει την παθιασμένη και υπέρλογη βεβαιότητα και πίστη ανθρώπων ότι θα φτάσουν κάπου,  και την ικανότητά τους να φτάνουν εκεί, όσα εμπόδια και αν υπάρχουν στο δρόμο τους.

Ο παράγοντας “Μέρλιν” χρησιμοποιήθηκε για να ερμηνεύσει το πώς η ιστορία προχωράει μπροστά, όχι βασισμένη στις συνταγές του παρελθόντος, αλλά βασισμένη στο όραμα ενός ανθρώπου ο οποίος είχε δει το μέλλον με τόση ένταση που δεν είχε άλλη επιλογή παρά να το πραγματοποιήσει.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν τον παράγοντα “Μέρλιν”.

Σε συνεπαίρνουν…

stelios

Πηγή: www.neoastro.gr

 

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%