NG Συνεντεύξεις

Ιστορίες για τις “Μικρές Ιστορίες” από τον Resonoot | Συνέντευξη

today21 Οκτωβρίου, 2022 7

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ιστορίες για τις “Μικρές Ιστορίες” από τον Resonoot | Συνέντευξη New Generation Radio

Resonoot μας βάζει στο Σύμπαν του τελευταίου του άλμπουμ “Μικρές Ιστορίες” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την High Hop Records, λίγο πριν από το live που ετοιμάζει στο six d.o.g.s την Παρασκευή 21/10. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

Φωτογραφία: Mariza Kapsabeli

O Resonoot σε ξεγελάει… Στην αρχή σου δίνει την εντύπωση ενός μυστηρίου… Νομίζεις ότι δεν τον ξέρεις, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πιο ειλικρινής από όσο φαίνεται! Ξετυλίγει διάπλατα βιώματα, εικόνες, συναισθήματα, ατμόσφαιρες και το κάνει χωρίς φόβο.

Από το πρώτο EP “Χρόνος”, στο δεύτερο “Days in the Sun” και τέλος στις “Μικρές Ιστορίες” σε παίρνει από το χέρι και σε ξεναγεί στο Σύμπαν του μέσα από την στιγμιαία δική του οπτική γωνία. Προτεραιότητα δεν είναι να ταιριάξει αλλά να μας μεταφέρει αυτό τον κόσμο αποτυπώνοντάς τον όσο πιο πιστά γίνεται.

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι είναι μουσικός που συμμετέχει σε διάφορα projects! Όλο και κάπου τον έχει πάρει το μάτι μας και το αυτί μας, αλλά επιμένει να μην αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Resonoot – Το όνομα

Το όνομα προκύπτει κυρίως από την λέξη που δεν υπάρχει. Ένα δημιούργημα του ίδιου ώστε να είναι μοναδική.

«Ήθελα να βρω κάτι το οποίο να μην υπάρχει και να μην κάνει conflict με άλλους καλλιτέχνες! Επειδή το είχα πάθει με άλλες μπάντες. Αυτό το project έχει αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία στην μουσική έτσι είχα στο μυαλό μου το resonance από τα sythesizer. Κράτησα το Reso και το -noot δεν θυμάμαι πως βγήκε, αλλά μου άρεσε το πως ακουγόταν.»

«Έχω την τύχη να έχω ανθρώπους δίπλα μου που έχουν αγκαλιάσει αυτό που σκέφτομαι και θέλω να κάνω, ενώ οι ίδιοι είναι πολύ ταλαντούχοι σε αυτό που κάνουν»

Η μάσκα

Όλα κυλούσαν καλά μέχρι που ήρθε η στιγμή να εμφανιστεί στο πρώτο του live. Γενικά δεν ήθελε να φαίνεται. Συζητώντας με την καλή του φίλη και φωτογράφο Mariza Kapsabeli, η οποία ήταν δίπλα του από την αρχή όλου αυτού του εγχειρήματος, του έστειλε αυτή την μάσκα που χρησιμοποιεί σήμερα και όλοι θαυμάζουμε!

Είναι κατασκευή του εικαστικού Κωνσταντίνου Ντάνου, ο οποίος ειδικεύεται σε χάρτινες κατασκευές και έχει δημιουργήσει μία πολύ ωραία συλλογή από μάσκες.

Έτσι την παρήγγειλαν, την δημιούργησαν από την αρχή μέσα σε 3 ώρες και πλέον η εικόνα του Resonoot ολοκληρώθηκε.

«Έχω την τύχη να έχω ανθρώπους δίπλα μου που έχουν αγκαλιάσει αυτό που σκέφτομαι και θέλω να κάνω, ενώ οι ίδιοι είναι πολύ ταλαντούχοι σε αυτό που κάνουν», μας λέει.

«Άλλη μια αστεία ιστορία θα πω για το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου που είναι της Μαρίζας. Μία Κυριακή την ρώτησα εάν έχει κάποια φωτογραφία με γεμιστά και μου λέει: “Τώρα πάω στην μητέρα μου, στο πατρικό μου και έχει γεμιστά”!» Έτσι απαθανατίστηκε το πρώτο εξώφυλλο του Resonoot “Χρόνος”.

Ιστορίες για τις “Μικρές Ιστορίες”

Ένας δίσκος που σε συνεπαίρνει χωρίς να το καταλάβεις. Ξεκινάς να τον ακούς και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ζεις μέσα στις “Μικρές Ιστορίες” του Resonoot.

«Όταν έφτιαχνα αυτό τον δίσκο ήξερα ότι είναι κάτι περίεργο και αρκετά εσωστρεφές αυτό που κάνω», ομολογεί και ο ίδιος. Ήταν κάτι που έκανε με ειλικρίνεια και από δική του ανάγκη έκφρασης. Έφτασε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα γιατί εκεί τον οδήγησε.

«Ως μουσικός ακούω πολλά και παίζω σε πολλά project, πιστεύω ότι όλο αυτό έχει δημιουργήσει κάτι μέσα στο κεφάλι μου που είπα να μην το πολυσκεφτώ να πατήσω πάνω σε πράγματα, τα οποία θα βγάζουν νόημα», μας εξηγεί για το πώς αφέθηκε ελεύθερος να εκφραστεί δημιουργικά.

Η καραντίνα και εδώ έπαιξε τον δικό της ρόλο, καθώς στην πρώτη έγραψε το EP “Χρόνος” και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα! «Είχα ξεκινήσει να γράφω τον δεύτερο δίσκο, αλλά στην πορεία επειδή υπήρχε τόσος χρόνος, σκέφτηκα να πειραματιστώ με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ηχητικά. Προέκυψαν κάποιες ιδέες και έτσι έκανα τις έκανα ένα ξεχωριστό EP», μας εξηγεί εννοώντας το “Days in the Sun”.

«Δεν μπορούσα! Ένιωθα μεγάλο πνίξιμο με κάποια πράγματα. Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να τα περιγράψω και να τα πω μέσα από τα κείμενά μου και την μουσική μου.

Παράλληλα έτυχε να βοηθήσει τον Cayetano σε μια μετακόμιση επειδή έχει ένα βανάκι. «Εκεί στην κουβέντα απάνω με ρώτησε εάν έχω κάποιο υλικό. Το είπα ότι ετοιμάζω κάτι δεν ξέρω τι θα το κάνω», και έτσι προέκυψε η συνεργασία με τον Cayetano και την High Hop Records!

Όλα ήρθαν “τυχαία” και έδεσαν σε πολλά στιγμιότυπα αυτής της δουλειάς όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια.

«Κάποιες ιστορίες είναι προσωπικές, δηλαδή από πράγματα που έχω βιώσει προσωπικά και με έχουν επηρεάσει. Άλλες ιστορίες είναι πράγματα, τα οποία παρατηρούσα στον κοινωνικό μου περίγυρο, είτε τον κοντινό, είτε γενικότερα.»

Όπως παρατηρεί και ο ίδιος παίζει πολύ με την αλληγορία, εμπεριέχοντας ένα «περίεργο κυνισμό».

«Θα πω για τον Χειμώνα. Για τους στίχους “όταν η μούχλα δεν λέει να φύγει, ο χειμώνας είναι μεγάλος“. Παρατηρούσα κάποια πράγματα που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε απαλλαγεί ως κοινωνία. Το σκεφτόμουν αυτό και παρατηρούσα στην αυλή του σπιτιού μου ότι ενώ είχε μπει ο Μάιος, υπήρχε ένα σημείο που είχε λειχήνες και μούχλα», έτσι έκανε την σύνδεση και τον παραλληλισμό.

Στον συγκεκριμένο δίσκο θίγονται μεταξύ άλλων και κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν όλους. «Δεν μπορούσα! Ένιωθα μεγάλο πνίξιμο με κάποια πράγματα. Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να τα περιγράψω και να τα πω μέσα από τα κείμενά μου και την μουσική μου. Ήταν ο δικός μου τρόπος να πω ότι έχουμε κάποια προβλήματα και πρέπει να τα σκεφτούμε.

Το εξώφυλλο είναι μια δική του παιδική φωτογραφία που την έχει προφανώς επεξεργαστεί. «Είμαι εγώ στην Τετάρτη Δημοτικού. Είχα μια ιδέα με κάποιες φωτογραφίες και ο φίλος μου γραφίστας ο Γιάννης Κοντανδριόπουλος, ο οποίος μαζί με την Mariza Kapsabeli ήταν μαζί μου από την αρχή όσον αφορά τις ιδέες, τα εικαστικά και όλα αυτά.»

Έτσι ανταλλάξανε ιδέες. Ο Resonoot του έστειλε παλιές φωτογραφίες, ο Γιάννης κάποια εξώφυλλα και κάπως στο τέλος τα συνδύασε σαν να είναι φάκελος από κάποιο γράμμα αφημένο πάνω σε μια φωτογραφία.

Οι συνεργασίες στον δίσκο

Όλα τα κομμάτια είναι σε δική του μουσική και στίχους, εκτός από το “Εντολές και Κανόνες” που έχει γίνει σε συνεργασία με τον KAPIOS, κατά κόσμο Βαγγέλη Κουνάβη.

«Ο KAPIOS δεν ήταν φίλος μου. Τον γνώρισα μέσω του RSN, ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή στο δίσκο του και την μίξη και την παραγωγή στον πρώτο μου δίσκο. Οπότε μου είπε ότι είναι ένα παιδί που πιστεύει ότι θα ταιριάξουμε πολύ. Οπότε μας έφερε σε επαφή και όντως κάναμε αυτό το κομμάτι!»

Συγκεκριμένα μας λέει: «Όταν μου έστειλε το ρεφρέν ο Βαγγέλης (KAPIOS) έπαθα πλάκα!» και έτσι έγραψε τα κείμενα γύρω από το ρεφρέν.

Η Κατερίνα Παπαχρήστου είναι φίλη του από παλιά έχουν παίξει στο παρελθόν μαζί και στους Tango with Lions. «Θα έχει και ταινία σύντομα για τους Tango with Lions», συμπληρώνει και μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους!

Με τον Πέτρο Κασιμάτη επίσης γνωρίζονται πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα από τα live που κάνει στο cafe Βαρνάβα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής! «Τον εκτιμάω πολύ ως άνθρωπο και ως μουσικό. Το λέγαμε πολύ καιρό να κάνουμε κάποιο τζαμ, αυτοσχεδιαστικό. Είχα αυτό το κομμάτι και κάτι ήθελα να κάνω στο τέλος. Του το έστειλα και μου απάντησε με αυτή την φανταστική τρομπέτα που έχει γράψει!»

Hume Assine + Resonoot live στο six d.o.g.s.

«Δεν ξέρω αν θέλει να το αποκαλύψω ο Βαγγέλης (Hume Assine), μπορεί να με πάρει και τηλέφωνο αν το ακούσει ότι το είπα αλλά την Παρασκευή έχει και γενέθλιά του», μας λέει και μας βάζει στο κλίμα του live.

Παρασκευή 21/10 στο six d.o.g.s. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 5€, ενώ στο ταμείο 10€!

Presale: 5€
https://www.viva.gr/tickets/music/hume-assine-resonoot

Ακολουθήστε τον Resonoot:

Facebook | Instagram | Spotify | Youtube | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

ΠΑΜΕ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ… για 2η χρονιά στο χειμερινό ΑΛΣΟΣ | από 5 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο & Κυριακή.

Πάμε Κραουνάκη από 5 Νοεμβρίου στο χειμερινό Άλσος Γεια σας παιδιά, γεια σας αγόρια και κορίτσια, γεια σας ηλικίες,γεια σας οικογένειες.Ενώσαμε στα δύσκολα, φτιάξαμε ένα πρόγραμμαπου έδειξε να το γουστάρουμε όλοι. Μέσα στη διαδρομή μας διαμορφώθηκε από την αγάπη σαςκαι τη συμμετοχή σας σ’ όλες του τις βόλτες… Κρατάμε τις ψηλές στιγμές τουεκεί που η επικοινωνία γίνεται οικογενειακή γιορτήφορτώνουμε καινούργια τραγούδια, ολοκαίνουργιακαι λαϊκά που λατρευτήκανκαι δίνουμε ξανά με χαρά ραντεβού […]

today21 Οκτωβρίου, 2022

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%