NG Συνεντεύξεις

ROUS «Τα τραγούδια έχουν μαγικές ιδιότητες και κάνουν κουμάντο αυτά» | Συνέντευξη

today19 Μαΐου, 2022 7 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    ROUS «Τα τραγούδια έχουν μαγικές ιδιότητες και κάνουν κουμάντο αυτά» | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιώργος Rous μας άνοιξε την καρδιά του και μας έβαλε στο δημιουργικό του “Σύμπαν” με αφορμή την εμφάνισή του στην ταράτσα του Gazarte την Παρασκευή 20 Μαΐου. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Ο Rous είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που πάντα μας συνεπαίρνει με τα τραγούδια του ιδιαίτερα στις εμφανίσεις του. Ένας καλλιτέχνης που έχει μπει για τα καλά στις καρδιές μας και «το ξέρει ότι μας αρέσει». το σέβεται και μας χαρίζει τον καλύτερό του εαυτό ανεπιτήδευτα!

Είναι αμοιβαία τα αισθήματα όμως: «Να ξέρετε ότι σας αγαπάω πολύ! Παρ’ όλο που δεν σας γνωρίζω πολλούς από εσάς, ούτε και σας έχω δει ποτέ στην ζωή μου, αισθάνομαι αγάπη για όλους! Όταν έρχεστε στα live καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου και μου επιτρέπεται να δω κι εγώ τον κόσμο μέσα από τα δικά σας και αυτό είναι όλο το νόημα! Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω! Τα υπόλοιπα είναι σάλια!»

Με αυτό το μήνυμα έκλεισε την συζήτηση. Με αυτό τον χαιρετισμό και μας συγκίνησε ακόμα περισσότερο γιατί όπως πάντα ήταν ειλικρινής, αυθεντικός και ό,τι μοιράστηκε μαζί μας το έκανε μέσα από την καρδιά του!

«Γενικότερα είναι ένα κομμάτι το οποίο το έκανα για να λέω στον εαυτό μου όταν το ακούω: “Οκ μάγκα μου! Συνέχισε! Προχώρα μπροστά! Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει! Πρέπει να συνεχίσεις και όλα καλά”!»

Δεν είναι τυχαίο που τον ακολουθεί τόσο πιστά και το νεανικό κοινό και που πάντα επανέρχεται! Είναι νέος και πάντα κάνει νέα ξεκινήματα!

«Είμαστε μπροστά για τις νέες εποχές τώρα», λέει γελώντας γιατί είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε! Να ξεπεράσουμε αυτό που ζήσαμε με την πανδημία και να αγκαλιάσουμε το καινούργιο που φέρνει κι αυτό τα δώρα του!

7 με 8

Ένα από τα δώρα είναι και το επόμενο τραγούδι του Rous, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο “7 με 8”!

«Ήδη το λέω στα live μου και έχει ξεκινήσει ο κόσμος να το τραγουδάει μαζί μου! Νομίζω ότι είναι το πρώτο τραγούδι που θα βγάλω που ο κόσμος το γνωρίζει από πριν», αναφέρει μιας και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σταματήσει τις εμφανίσεις.

«Είναι ένα κομμάτι που γράφτηκε την περίοδο της καραντίνας. Το 10% είναι μυθοπλασία, γιατί πάντα βάζω λίγη μυθοπλασία στα κομμάτια μου, αλλά κυρίως είναι βιωματικό κομμάτι.»

Η θεματολογία του τραγουδιού έχει να κάνει με όλα αυτά που μας συμβαίνουν στην ζωή. «Αφορά στην τρέλα της ζωής, δηλαδή τον τρόπο που σου έρχονται πράγματα που δεν περίμενες, άλλα που περίμενες δεν σου ήρθαν ποτέ! Γενικότερα είναι ένα κομμάτι το οποίο το έκανα για να λέω στον εαυτό μου όταν το ακούω: “Οκ μάγκα μου! Συνέχισε! Προχώρα μπροστά! Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει! Πρέπει να συνεχίσεις και όλα καλά”!»

Ένα τραγούδι που πρέπει όλοι μας να ακούμε από ότι φαίνεται για να μας υπενθυμίζει όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος «Η ζωή αυτό είναι! Η ζωή είναι το τώρα και πάμε να το ζήσουμε!»

Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να πει σε όλους τους νέους που πραγματικά «η ζωή έχει εξελιχθεί σε μία πάρα πολύ δύσκολη πίστα ενός δυστοπικού video game», καθώς δεν μπορεί ούτε να κουνήσει το δάχτυλο, ούτε να κρίνει! Μόνο να κατανοήσει και να δώσει ό,τι πιο θετικό έχει από την εμπειρία του έως τώρα!

«Προχωράτε μπροστά και όλα η ζωή θα τα φέρει! Τις απώλειες, τα συν και τα πλην και όλα! Να αγαπάτε τον διπλανό σας και αυτό είναι που μετράει γιατί όταν έχεις ανθρώπους γύρω σου αισθάνεσαι πιο δυνατός!»

«Το καλό τραγούδι είναι το τραγούδι που μπορεί να σε αγγίξει πολύ βαθιά μέσα σου, περισσότερο από όσο ο ίδιος πίστευες ότι θα μπορούσες να επιτρέψεις. Κι εκεί λύνεσαι!»

Έχει γράψει αρκετά κομμάτια αυτή την περίοδο και σύντομα θα κυκλοφορήσουν κι άλλα, αυτή την φορά και σε φυσική μορφή. «Κανονικά πρέπει να τα κυκλοφορήσουμε όλα, αλλά επειδή είναι ένα δικό μου απωθημένο αυτός ο δίσκος να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο, θα γίνει μια επιλογή», μας εξηγεί ώστε να μην πέσει η ποιότητα του ήχου.

Τα τραγούδια πάντως είναι όλα έτοιμα και μένουν απλά κάποιες πινελιές λίγο πριν τα μοιραστεί μαζί μας!

Οι μαγικές ιδιότητες των τραγουδιών

«Τα τραγούδια πιστεύω ότι έχουν αυτές τις μαγικές ιδιότητες και κάνουν κουμάντο αυτά», μας εξηγεί σχετικά με το πόσο δημοφιλείς γίνονται κάποια τραγούδια. «Το τραγούδι θα έρθει και θα σε βρει εκεί που κάθεσαι και θα σε χτυπήσει με τον στίχο του στο μυαλό και στην καρδιά. Δεν πρόκειται να το ανακαλύψεις εσύ από τύχη. Έχουν αυτές τις μαγικές ιδιότητες!»

Ιδιαίτερα για το καλό τραγούδι μας λέει: «Το καλό τραγούδι είναι το τραγούδι που μπορεί να σε αγγίξει πολύ βαθιά μέσα σου, περισσότερο από όσο ο ίδιος πίστευες ότι θα μπορούσες να επιτρέψεις. Κι εκεί λύνεσαι!» Απίστευτο! Είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα.

Η καραντίνα και τα παιδιά!

«Στην πρώτη καραντίνα το 2020 καταλήξαμε με ένα γιο, στην δεύτερη καραντίνα μου βγήκε μια κόρη», μας λέει και γελάμε όλοι! Είναι αυτές οι εκπλήξεις της ζωής που σε γεμίζουν πολύ περισσότερο από όσο θα το είχες φανταστεί!

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ακριβώς την καραντίνα επειδή έτσι κι αλλιώς είχα την προσδοκία για μια νέα ζωή με τα παιδιά». Οπότε προσαρμόστηκε αυτόματα μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές στην ζωή του.

«Τα παιδιά εννοείται ότι σου δίνουν μία ώθηση και μια δύναμη. Ξεκινάς να μαθαίνεις τον κόσμο από την αρχή. Πάντα το είχα αυτό μέσα μου. Πάντα έλεγα ότι όσο ζω θα μαθαίνω αλλά με τα παιδιά το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις είναι ότι δεν ξέρεις τίποτα και προχωράς μαθαίνοντας!»

Πάντα μας συγκινεί αλλά αυτή την φορά μας συγκίνησε ακόμα περισσότερο! Είμαστε σίγουροι ότι είναι απίστευτος μπαμπάς και αυτό μπορεί να το δει όποιος τον παρακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα από όλα αυτά τα ωραία στιγμιότυπα που έχει μοιραστεί μαζί μας!

Η διαχρονικότητα των τραγουδιών του οι διασκευές που γίνονται στο διαδίκτυο

Κάτι επίσης που βλέπει κάποιος σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα είναι το πόσοι νέοι παίρνουν και διασκευάζουν και ερμηνεύουν τα τραγούδια του Ρους. Μεταξύ άλλων και η Μαρίνα Σπανού διασκεύασε το αγαπημένο “Λουλούδι του Δρόμου”.

«Κοίτα να δεις που τελικά πως τα τραγούδια βρίσκουν τον δρόμο τους χωρίς να κάνεις και τίποτα! Απλά επειδή το ανακάλυψε ένας άνθρωπος και το εκτέλεσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο!»

«Όταν την άκουσα είπα ότι αυτό είναι καλύτερο και από το πρωτότυπο γιατί δεν σου κρύβω ότι όταν έγραψα το κομμάτι είχα στο μυαλό μου γυναικεία φωνή», μας λέει και καταλήγει ικανοποιημένος «Κοίτα να δεις που τελικά πως τα τραγούδια βρίσκουν τον δρόμο τους χωρίς να κάνεις και τίποτα! Απλά επειδή το ανακάλυψε ένας άνθρωπος και το εκτέλεσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο!»

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι ο Rous είναι συνθέτης μεγάλων επιτυχιών που δεν έχει ερμηνεύσει ο ίδιος όπως το “Ένα Φιλί” από την Χάρις Αλεξίου, “Και θέλω εσένα” από τον Γιάννη Κότσιρα κ.α. Ο ίδιος επίσης διασκευάζει τραγούδια που έχουν τραγουδήσει γυναίκες όπως και η εκτέλεση του δικού του τραγουδιού “Ένα Φιλί” είναι το κάτι άλλο!

Οι συνεργασίες

Έχει κάνει πολλές συνεργασίες στο παρελθόν, αλλά μας έφερε ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πως βιώνει και παρατηρεί τις καλλιτεχνικές συνεργασίες.

«Οι συνεργασίες είναι σαν ένα ταξίδι στο τρένο! Ταξιδεύεις στο τρένο και έχεις δίπλα σου έναν άγνωστο συνεπιβάτη. Δεν τον γνωρίζεις. δεν ξέρεις τα κουσούρια του, ούτε τον προορισμό του. Οπότε ανοίγεις μια κουβέντα. Εάν αυτή η κουβέντα ανθίσει και συνεχίσει τότε θα μιλάτε σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού και θα αναπτυχθούν κι άλλα θέματα. Πολλές φορές μπορεί να καταλάβεις ότι δεν έχεις καμία επαφή και απλώς συνεχίζεις το βιβλίο σου και μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου επικρατεί μια πολύ ωραία σιωπή.»

Το έθεσε πολύ όμορφα και ίσως είναι οι ιδανικότερες εκδοχές αυτού του ταξιδιού!

Τα επερχόμενα live!

Όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει σταματήσει να έχει εμφανίσεις με τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα! Αν και δεν έχει σταματήσει καθόλου τις εμφανίσεις κάνει μία νέα εκκίνηση με αφορμή τις επερχόμενες καλοκαιρινές του εμφανίσεις.

«Έχω χάσει το μέτρημα! Το Gazarte όμως αυτή την Παρασκευή είναι μία επανεκκίνηση για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι!»

Αυτή την Παρασκευή 20 Μαΐου στην ταράτσα του Gazarte o Rous θα μας χαρίσει μία μαγική βραδιά, όπως εκείνος μόνο ξέρει!

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες εμφανίσεις του στις πλατφόρμες των κοινωνικών του δικτύων!

Ακολουθήστε τον ROUS:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Festival

Φωτογραφίες: Χορέψαμε και φάγαμε στο πεντανόστιμο Thessaloniki Street Food Festival 2022

Ένα από τα πιο νόστιμα φεστιβάλ διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, το Thessaloniki Street Food Festival και δεν θα γινόταν να λείπουμε εμείς! Μακάρι να μπορούσαμε να φάμε ό,τι θα δείτε στις φωτογραφίες αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο! Όλα πεντανόστιμα, μοσχομυριστά και το κερασάκι στην τούρτα είναι το live που έρχεται και μας απογειώνει! Το Σάββατο 14 Μαΐου ο φωτορεπόρτερ Ευστράτιος Καπετανάς βρέθηκε εκεί και προσπάθησε να μεταδώσει έστω λίγο από το κλίμα […]

today19 Μαΐου, 2022 2

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%