Σινεμά - TV

Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία στη λίστα του Netflix

today27 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Η βραβευμένη ταινία μυστηρίου του Στιβ Κρικρή «The Waiter» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αρχικά, είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει στη λίστα περιεχομένου του Netflix και προβάλλεται στην πλατφόρμα του σε 17 χώρες της Ευρώπης.

Υπόθεση

Η ταινία που δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στην Ελλάδα, ακολουθεί τον μοναχικό Ρένο, έναν επαγγελματία σερβιτόρο που κάνει μια απλή και ήσυχη ζωή. Ο Ρένος αγαπάει τα φυτά και παρατηρεί τα πάντα με σχολαστικότητα. Όλα όμως αλλάζουν στη ζωή του όταν ο γείτονας του, ο Μίλαν εξαφανίζεται. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, οι οποίοι είναι μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα τον παρασύρουν σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ο Ρένος, αμφισβητώντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, θα δοκιμαστεί στο κατά πόσο είναι έτοιμος ν’ αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα κλονιστεί. Μέχρι που μπορεί ο Ρένος όμως να φτάσει;

Βραβεία

Η ταινία «The Waiter» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2018, κερδίζοντας δυο βραβεία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Βραβείο ΕΚΚ Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο ΕΚΚ Καλύτερων Locations.

Το καστ του «The Waiter» περιλαμβάνει τους Άρης Σερβετάλη, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο, Mαρία Καλλιμάνη και Αντώνη Μυριάγκο.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης σε ανακοίνωσή του, οι χώρες στις οποίες προβάλλεται η ελληνική ταινία «The Waiter» μέσω του Netflix είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία/Σλοβακία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: youfly.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%