Σινεμά - TV

Αυτή είναι η ταινία που στέλνουμε στα Όσκαρ

today11 Σεπτεμβρίου, 2018

Background
share close

Προβλήθηκε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου σε 17 κινηματογράφους και έκοψε μόλις 2.317 εισιτήρια. Μάλλον αδικήθηκε στις αίθουσες η «Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου, που αποτελεί την πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η υπόθεση της «Πολυξένης» έχει ως εξής: Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών υιοθετούν μια ορφανή ελληνοπούλα, απ` τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους. Έτσι, το 1957, η δωδεκάχρονη τότε Πολυξένη αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ` την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία» ζει για πάντα με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ, αναγνωρίζοντας σ` αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου.

Στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκαν τον Απρίλιο, η ταινία είχε τέσσερις διακρίσεις: Α’ Γυναικείου Ρόλου (Κάτια Γκουλιώνη), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Λυδία Φωτοπούλου), Φωτογραφίας (Κλαούντιο Μπολιβάρ) και Μουσικής (Νίκος Κυπουργός).

Στα Όσκαρ, πάντως, έχουμε να δούμε ταινία από το 2010 και τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου: Οι επόμενες προτάσεις μας δεν έφτασαν ποτέ στην τελική πεντάδα. Τις θυμίζουμε: «Attenberg» (2011), «Άδικος κόσμος» (2012), «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» (2013), «Μικρή Αγγλία» (2014), «Xenia» (2015), «Chevalier» (2016), «Amerika Square» (2017).

 

 

Πηγή: reader.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%