Σινεμά - TV

26/1/2019 | Category: Σινεμά - TV

Οι ελληνες υποψήφιοι που διεκδικούν Όσκαρ για το 2019

Κι όμως είναι παραπάνω από ένας οι Έλληνες που διεκδικούν (και φέτος για κάποιους από αυτούς) βραβείο Όσκαρ.

Ας δούμε ποιοι είναι:

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργο Μαυροψαρίδη

1. Ο 65χρονος Γιώργος Μαυροψαρίδης, μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου σε όλες τις ταινίες του, είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρίσιμους έλληνες μοντέρ στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου και η υποψηφιότητα που απέσπασε για το «The Favourite» έρχεται σαν το κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας μέχρι στιγμής, σταδιοδρομίας.

2. Ο συνθέτης Alexandre Desplat είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης μουσικής για τη δουλειά του στο «Isle Of Dogs». Πρόκειται για τη δέκατη υποψηφιότητα  τουDesplat, ο οποίος  έχει ήδη δύο ΄Οσκαρ.

3. Η ενδυματολόγος Μαίρη Ζαφειροπούλου (Mary Zophres) είναι υποψήφια για τα κοστούμια στο «The Ballad of Buster Scruggs». Είναι η τρίτη υποψηφιότητα για την Zophres.

4. Ένας ακόμα Έλληνας, που συνέδεσε το όνομά του με μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ 2019 είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, που συμμετέχει στη φωτογραφία στο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Black Sheep». Ο έλληνας κινηματογραφιστής βρέθηκε και στην τελετή των Όσκαρ το 2016 για τη μικρού μήκους ταινία Stutterer, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Ο Παλαιοδήμος είναι μισός Αυστραλός από την πλευρά της μητέρας του- μεγάλωσε στην Αθήνα και στα 17 του πήγε στο Λονδίνο για σπουδές.

Πηγή: moveitmag.gr