Σινεμά - TV

Οι ελληνες υποψήφιοι που διεκδικούν Όσκαρ για το 2019

today26 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

Κι όμως είναι παραπάνω από ένας οι Έλληνες που διεκδικούν (και φέτος για κάποιους από αυτούς) βραβείο Όσκαρ.

Ας δούμε ποιοι είναι:

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργο Μαυροψαρίδη

1. Ο 65χρονος Γιώργος Μαυροψαρίδης, μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου σε όλες τις ταινίες του, είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρίσιμους έλληνες μοντέρ στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου και η υποψηφιότητα που απέσπασε για το «The Favourite» έρχεται σαν το κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας μέχρι στιγμής, σταδιοδρομίας.

2. Ο συνθέτης Alexandre Desplat είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης μουσικής για τη δουλειά του στο «Isle Of Dogs». Πρόκειται για τη δέκατη υποψηφιότητα  τουDesplat, ο οποίος  έχει ήδη δύο ΄Οσκαρ.

3. Η ενδυματολόγος Μαίρη Ζαφειροπούλου (Mary Zophres) είναι υποψήφια για τα κοστούμια στο «The Ballad of Buster Scruggs». Είναι η τρίτη υποψηφιότητα για την Zophres.

4. Ένας ακόμα Έλληνας, που συνέδεσε το όνομά του με μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ 2019 είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος, που συμμετέχει στη φωτογραφία στο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Black Sheep». Ο έλληνας κινηματογραφιστής βρέθηκε και στην τελετή των Όσκαρ το 2016 για τη μικρού μήκους ταινία Stutterer, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Ο Παλαιοδήμος είναι μισός Αυστραλός από την πλευρά της μητέρας του- μεγάλωσε στην Αθήνα και στα 17 του πήγε στο Λονδίνο για σπουδές.

Πηγή: moveitmag.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%