Lifestyle

Οι πρωταγωνιστές του «Game of Thrones» ταξιδεύουν στη Λέσβο

today5 Ιουλίου, 2016

Background
share close

Οι Μέισι Γουίλιαμς (Άρια Σταρκ), Λίαμ Κάνιγχαμ (Σερ Ντάβος Σίγουορθ) και Λένα Χίντεϊ (Σέρσεϊ Λάννιστερ) μαζί με άλλους συντελεστές της σειράς επισκέφθηκαν το νησί της Λέσβου για να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων.

Προσκεκλημένοι από την διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση IRC (Ιnternational Rescue Comitee) οι πρωταγωνιστές της σειράς «Game of Thrones» -δείχνοντας την αλληλεγγύη τους- παρευρέθηκαν στη Λέσβο για να έρθουν κοντά με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, αλλά και για να ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να βρουν μια βιώσιμη λύση για την προσφυγική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, η Χίντεϊ ισχυρίστηκε πως: «Το ταξίδι αυτό ήταν εμπειρία ζωής. Είναι έξυπνοι και εργατικοί άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ πέρα, κι αυτό είναι απίστευτα λυπηρό. Μπορούμε όμως να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να τους βοηθήσουμε».
Ο Κάνιγχαμ τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα λέγοντας: «Ήρθαμε σε επαφή με ιδιαίτερους ανθρώπους, θύματα ενός πολέμου και έχουμε να κάνουμε με μια κρίση που δημιούργησαν άνθρωποι. Στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη; Με αυτόν τον τρόπο απαντάνε οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην παγκόσμια προσφυγική κρίση;»

Η Γουίλιαμς από την πλευρά της υποστήριξε ότι: «Νιώθουμε πως είναι υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε τις ιστορίες τους και να αλλάξουμε τις αντιλήψεις του κόσμου για εκείνους. Το χειρότερο είναι για τα μικρά παιδιά που έχουν τόσες ελπίδες και όνειρα. Πού ακριβώς βρίσκεται η ανθρωπιά όταν στοιβάζεις ανθρώπους μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;»

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/754724198002423/

Οι πρωταγωνιστές της πιο δημοφιλούς σειράς παγκοσμίως, συνομίλησαν με οικογένειες προσφύγων, έπαιξαν με τα παιδιά ενώ πληροφορήθηκαν από τις υπεύθυνες αρχές για τις καταστάσεις που επικρατούν, δηλώνοντας πως: «Είμαστε εδώ για να πούμε σε όλο τον κόσμο πως η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί και ασφαλές και να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να έρθουν να το επισκεφτούν. Και ειδικά εκείνοι που δίστασαν να το κάνουν φέτος, ακυρώνοντας τις κρατήσεις τους».


Οι πρωταγωνιστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαλινό

Οι ευαισθητοποιημένοι από την προσφυγική κρίση ηθοποιοί του «Game of Thrones» ήρθαν για να καταγράψουν και να αναδείξουν διαδικτυακά τις ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών και να ζητήσουν από τους θαυμαστές της σειράς να δράσουν παρέχοντας αλληλεγγύη και στήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους που τη χρειάζονται. Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου τους ξενάγησε στα αξιοθέατα του νησιού και φωτογραφήθηκαν μαζί στο μεσαιωνικό κάστρο της Μυτιλήνης.

 

Πηγή: cinemag.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%