Σινεμά - TV

Όσκαρ 2019 – Οι νικητές!

today25 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close

«Πράσινο βιβλίο» (Green Book), Αλφόνσο Κουαρόν, και Ράμι Μάλεκ η μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Η Ολίβια Κόλμαν επικράτησε της Κλεν Κλόουζ κερδίοντας το Α’ βραβείο γυναικείου ρόλου.

Το «Πράσινο βιβλίο» (Green Book) του Πιτερ Φάρελι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, o Αλφόνσο Κουαρόν και το «Ρόμα» κέρδισαν τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Φωτογραφίας. Το «Bohemian Rapsody» κέρδισε συνολικά τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Ράμι Μάλεκ.

Το Όσκαρ Β’ γυναικείου Ρόλου δόθηκε στην Ρετζίνα Κίνγκ και ο Μαχέρσαλα Αλί κέρδισε το Οσκαρ Β’ ανδρικού Ρόλου για το «Green Book».

Η 91η τελετή απονομής των ‘Οσκαρ αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της στη μουσική, με μια εντυπωσιακή έναρξη από τους Queen και το εμβληματικό κομμάτι της Lady Gaga, καθώς δεν υπήρχε παρουσιαστής για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια.

Αντί η βραδιά να αρχίσει με τον παραδοσιακό μονόλογο του οικοδεσπότη, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε να αφήσει να μιλήσει η κιθάρα του Μπράιαν Μέι. Στα 71 του χρόνια, ο βρετανός ρόκερ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Queen έπαιξε το περίφημο σόλο του “We Will Rock You” έχοντας την ενέργεια νεαρού.

Απουσία του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού frontman των Queen που πέθανε το 1991, το τραγούδι ερμήνευσε ο Αμερικανός ‘Ανταμ Λάμπερτ, ο οποίος μαζί με τον Μπράιαν Μέι και τον Ρότζερ Τέιλορ, τον ιστορικό ντράμερ του συγκροτήματος, έδωσε πολλές συναυλίες ως μέλος των Κουίν.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτισαν την πρωτοποριακή αυτή έναρξη, η οποία έλειπε τα τελευταία χρόνια καθώς ένας παρουσιαστής άνοιγε πάντα την βραδιά.

Οι Κουίν, χωρίς τον μπασίστα τους Τζον Ντίκον, ο οποίος αποσύρθηκε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μοναδικού Φρέντι Μέρκιουρι, ολοκλήρωσαν την ερμηνεία τους με τον ύμνο τους “We Are the Champions” τον οποίο τραγούδησε και όλη η αίθουσα.

Μετά την πρώτη της προβολή στις αρχές Νοεμβρίου, η ταινία “Bohemian Rhapsody” αναδείχθηκε σε φαινόμενο, με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει τα 860 εκατομμύρια δολάρια, χαρίζοντάς της μακράν τη μεγαλύτερη επιτυχία για βιογραφική μουσική κινηματογραφική ταινία.

“Σας ευχαριστώ Queen. Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να παίξω έναν τόσο μικρό ρόλο από την εξαιρετική σας κληρονομιά. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων”, δήλωσε ο 37χρονος βασιλιάς των φετινών ‘Οσκαρ.

Κανένα από τα κομμάτια των Κουίν που ακούγονται στην ταινία δεν ήταν υποψήφιο στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, γιατί αυτά δεν είχαν γραφτεί ειδικά για την “Bohemian Rhapsody”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τέσσερα από τα πέντε υποψήφια τραγούδια, εκτός από το “All the Stars” του Κέντρικ Λαμάρ, ακούστηκαν πάνω στη σκηνή.
Ωστόσο το “I’ll Fight” (“RBG”),  το “The Place Where Lost Things Go” (“Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει”) και  το “When a Cowboy Trades His Spurs For Wings” (“Η Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς”) επισκιάστηκαν τελείως από την ερμηνεία της Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το ντουέτο των ηθοποιών της ταινίας “Ένα αστέρι γεννιέται” ερμήνευσε το “Shallow”, το τραγούδι-σταθμό της ταινίας, μια ερμηνεία γεμάτη συγκίνηση.
Λίγα λεπτά αργότερα, η Λαίδη Γκάγκα παραλάμβανε το ‘Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού. “Ευχαριστώ που πίστεψες σε εμάς”, είπε απευθυνόμενη στον Μπράντλεϊ Κούπερ, ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας.

Καλύτερη Ταινία: «Πράσινο Βιβλίο»

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα»

Α’ Ανδρικός Ρόλος: Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody»

Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ολίβια Κόλμαν για την «Ευνοούμενη»

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μαχερσάλα Αλί, για το «Πράσινο Βιβλίο»

B’ Γυναικείος Ρόλος: Ρετζίνα Κινγκ για το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»

Διασκευασμένο Σενάριο: Tσάρλι Βάχτελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτζ, Κέβιν Γουίλμοτ και Σπάικ Λι για το «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση»

Πρωτότυπο Σενάριο: Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Κάρι και Πίτερ Φαρέλι για το «Πράσινο Βιβλίο»

Φωτογραφία: Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα»

Κοστούμια: Ρουθ Ε. Κάρτερ για το «Black Panther»

Μοντάζ: Tζον Ότμαν για το «Bohemian Rhapsody»

Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία

Μουσική: Black Panther

Τραγούδι: Shallow από το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» (Lady Gaga, Μαρκ Ρόνσον, Αντονι Ροσομάντι και ΑΝτριου Γουάιατ)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χάνα Μπίτσλερ για το «Black Panther»

Οπτικά Εφέ: First Man

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν των Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Ξενόγλωσση Ταινία: Ρόμα, Αλφόνσο Κουαρόν, Μεξικό

Ντοκιμαντέρ – Μεγάλου Μήκους: Free Solo

Ντοκιμαντέρ – Μικρού Μήκους: Period. End of Sentence

Μικρού Μήκους Ταινία – Animation: Bao

Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action: Skin

Μοντάζ Ήχου: Bohemian Rhapsody

Μιξάζ Ήχου: Bohemian Rhapsody

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%