Διασκέδαση

Το Cirque du Soleil ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

today9 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Το Cirque du Soleil επιστρέφει στη χώρα μας με μία νέα παραγωγή, το Quidam, όπου θα δούμε τους ατρόμητους ακροβάτες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

Με τα τεράστια, επιβλητικά σκηνικά του, τα πανέμορφα πάντα χειροποίητα κουστούμια του, τους χαρακτήρες του, την παθιασμένη και έντονη μουσική του, τους εκπληκτικούς του φωτισμούς και την κατάθεση ψυχής των δημιουργών και συντελεστών του, δομεί ένα σύγχρονο θεατρικό, χορευτικό, μουσικό και κυρίως-ένα εικαστικό θαύμα.

Τα κουστούμια για πρώτη φορά σε παράσταση του Cirque du Soleil είναι «καθημερινά ρούχα», πάντα βέβαια χειροποίητα, πανέμορφα κι εντυπωσιακά. Τα τεράστια επιβλητικά σκηνικά δεν αναφέρονται αυτή τη φορά σε γοτθικού τύπου μνημεία, αλλά η γιγάντια μινιμαλιστική, μεταλλική, πενταπλή εναέρια αψίδα των 80 μέτρων, θυμίζει μία μονολιθική, μοντέρνα δομή, όπως έναν σιδηροδρομικό σταθμό ή ένα αεροδρόμιο, το οποίο συνεχώς υποδέχεται ή κατευοδίζει. Το ίδιο και τα υλικά(ατσάλι, αλουμίνιο, καουτσούκ, γυαλί) της διάτρητης από χιλιάδες φωτιστικές ακτίνες, σκηνής. Η μουσική, τέλος, του Quidam δεν έχει πλέον μπαρόκ και οπερετίστικο ύφος, αλλά υιοθετεί μία ηλεκτρική-σύγχρονη προσέγγιση.

Κυρίως όμως οι 52 χαρακτήρες του έργου, είναι που δίνουν τον ανάλογο τόνο, λειτουργώντας δραματουργικά σαν στοιχεία μίας ανθρώπινης καθημερινότητας, αντιπροσωπεύοντας υπαρκτά όντα της διπλανής πόρτας και εκφράζοντας αληθινά αισθήματα, χειροπιαστά προβλήματα, όνειρα και ανησυχίες. Με πρώτη-πρώτη την μικρή Ζωή(Zoe), ένα κοριτσάκι που γίνεται ο ξεναγός μας, στην προσπάθειά της να ξεφύγει απ’ την μονοτονία της δικής της ζωής, να σπάσει την συμβατική αδιαφορία της οικογένειάς της, να δώσει νόημα στην οντότητά της, να βρει καταφύγιο σ’ έναν κόσμο αντάξιο-σαν και αυτόν που της υποσχέθηκε η γέννησή της.

Αθήνα: 20 – 28 Σεπτεμβρίου 2014
Θεσσαλονίκη: 30 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2014

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%