Διασκέδαση

Έρχεται το «Dralion» στην Ελλάδα

today20 Αυγούστου, 2013

Background
share close

To Cirque du Soleil, το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, μετά τον περσινό του θρίαμβο με την παράσταση Alegría, επιστρέφει στην Ελλάδα με μία μεγαλύτερη και νεότερη υπερπαραγωγή, το θρυλικό «Dralion».

Μία μεγαλειώδης παράσταση που αψηφά προκλητικά όλους τους φυσικούς νόμους και υπόσχεται μία ακόμη συναρπαστική σκηνική εμπειρία που θα κλέψει για άλλη μια φορά τις καρδιές των Ελλήνων θεατών, κάθε ηλικίας.

Dralion 5

 

Τα αριθμητικά στοιχεία του Dralion

Τα στοιχεία και οι αριθμοί του Dralion μιλούν από μόνα τους: 74 νταλίκες μεταφέρουν το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής της παράστασης. Σκηνικά βάρους 136 τόνων, μεταξύ των οποίων οι 3 τεράστιοι, αιωρούμενοι ατσάλινοι δακτύλιοι και η γιγαντιαία μεταλλική πλάτη ύψους 26 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων, που απλώνεται σ’ όλη την έκταση της σκηνής, συνολικής επιφάνειας 3 στρεμμάτων.

dralion 2

300 ζευγάρια παπούτσια που καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα, 1500 χειροποίητα κουστούμια, καπέλα και αξεσουάρ που για την κατασκευή τους χρειάσθηκαν 5000 μέτρα υφασμάτων από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αγγλία, αλλά και άκρως πρωτότυπα και ευφάνταστα υλικά, όπως τρίχα αλόγου, μέταλλα, φτερά Έμου, κρύσταλλα, ελατήρια, φαν φουρ.

dralion 7

Κουστούμια που απαίτησαν στα εργαστήρια του Κεμπέκ πάνω από 3 μήνες εργασίας από 100 σπεσιαλίστες τεχνίτες.

dralion 6

Μαζί και τα μουσικά όργανα, τα φωτιστικά και ηχητικά μηχανήματα νέας και υψηλής τεχνολογίας, χιλιάδες μέτρων καλωδιώσεις, συνδετήρες, στηρίγματα, πλυντήρια, στεγνωτήρια, μαγειρεία, ψυγεία, αίθουσες μασάζ και ιατρικού ελέγχου, γυμναστήρια.

dralion 4

Επιπλέον το εντυπωσιακό ανθρώπινο δυναμικό: 230 άνθρωποι, 50 καλλιτέχνες και 180 τεχνικοί, προπονητές, μασέρ, γυμναστές, μάγειρες, που θα πλαισιωθούν στην Ελλάδα από 200 επιπλέον άτομα (τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό). Δίπλα σ’ όλα αυτά, προσθέστε τα 7.000.000 θεατές που ήδη μαγεύτηκαν απ’ το Dralion σ’ όλο τον κόσμο, από την πρεμιέρα του το 1999 στο Μόντρεαλ του Καναδά μέχρι και σήμερα.

dralion 1

Το Dralion όμως δεν είναι μόνο ο εκτυφλωτικός εντυπωσιασμός, οι κατασκευές «μαμούθ», οι τρομακτικοί αριθμοί. Το Dralion πάνω απ’ όλα είναι η πηγή της υπέρτατης ευχαρίστησης. Από την μία το χιούμορ του, που σκορπίζει απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, μέσα από τα εμπνευσμένα σκετς των κορυφαίων μίμων και κλόουν του πλανήτη που απαρτίζουν τον θίασό του.

Από την άλλη τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά και κυρίως ακροβατικά νούμερα, που αναγάγουν τους καλλιτέχνες-αθλητές σε σύγχρονους τιτάνες και υπερήρωες, εντάσσοντας τους στο κέντρο, στη ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης, ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης και στις ικανότητες και δεξιοτεχνίες του ανθρώπινου νου και του σώματος.

dralion 3

Νούμερα που περιφρονούν επιδεικτικά τους νόμους της βαρύτητας, που διασκεδάζουν επιδεικτικά το φόβο κάθε φυσικού νόμου, καθώς αυτό που βλέπει και πιστοποιεί το μάτι δεν μπορεί να το συλλάβει και να το χωρέσει ο νους.

 

ΟΑΚΑ

Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

29 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου 2013

Διάρκεια παράστασης: 2 ½ ώρες (με διάλειμμα)

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%