Διασκέδαση

HAIR The musical | Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

today17 Σεπτεμβρίου, 2020

Background
share close

HAIR
THE MUSICAL
Στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ – ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

To πολυβραβευμένο μιούζικαλ HAIR, κοιτά στον καθρέφτη του την πιο tribal rock version του και ετοιμάζει βαλίτσες και πάλι για την Αθηναϊκή θεατρική σκηνή. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μαλισσόβα το δυναμικό και νεανικό κάστ που υποστηρίζει με το ταλέντο του τη νέα αυτή εκδοχή, υπόσχεται ένα εμπνευσμένο, μεθυστικό, πολύχρωμο αποτέλεσμα και ένα μιούζικαλ που δεν έχει σταματήσει ποτέ να συναρπάζει με την ξεκάθαρη πολιτική του θέση αλλά και τα εμβληματικά τραγούδια του. Κομμάτια που έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος για το Βιετνάμ και καθόρισαν τον όρο rock musical, όπως το «Age of Aquarius» και το «Let the sunshine in». Κομμάτια έτοιμα και πάλι να «απογειωθούν» μπροστά στο αθηναϊκό κοινό- τα περισσότερα από αυτά στην πρωτότυπη εκδοχή τους στα Αγγλικά, ακούγονται  πιο σύγχρονα από ποτέ, με τη βοήθεια του πιο ευφάνταστου νεανικού cast που θα μπορούσε κάποιος να συγκεντρώσει.

And the story goes

Πενήντα και βάλε χρόνια μετά (το μιούζικαλ έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1967 στο Joseph Papp’s Public Theater της Νέας Υόρκης) και η τολμηρή αυτή ροκ παραγωγή, είναι ακόμη εδώ πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν είναι τυχαία η τεράστια επιτυχία σε παραστάσεις στην Αμερική και την Ευρώπη που την ακολουθεί πάντα. Όπως καθόλου και δεν ξαφνιάζει, η παρουσία βραβείων Grammy και Tony στον γεμάτο από έντονα συναισθήματα κατάλογο της.

Το Hair εμπνεύστηκε την αντιπολεμική ιστορία του από το περίφημο Summer of Love στο Σαν Φραντσίσκο. Τότε που πάνω από 20.000 hippies διαδήλωσαν ειρηνικά την επιθυμία τους για αγάπη και ειρήνη, μια διαδήλωση μάλιστα που οδήγησε λίγο μετά σε φεστιβάλ όπως το Monterey Pop Festival. Και δύο χρόνια μετά, φυσικά, στο περίφημο Woodstock. Σε μια εποχή που τα αιτήματα για ελευθερία, ισότητα, και σεξουαλική απελευθέρωση ήταν στις πρώτες θέσεις, στις προσωπικές ατζέντες εκατομμύριων νέων σε όλο το κόσμο, τα αντιρατσιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα ήταν επόμενο να δυναμώνουν και να γίνονται κεντρικό θέμα συζήτησης. 

Πενήντα χρόνια μετά και το αντισυμβατικό αυτό μιούζικαλ ηχεί και μοιάζει επίκαιρο όσο ποτέ. Τα αιτήματα παραμένουν ισχυρά όπως τότε, ο επαναπροσδιορισμός της ιδεολογίας , η αποδοχή της διαφορετικότητας, η δημιουργία μιας νέας ισότητας, είναι μερικά μόνο από τα νέα τοπία που ζητούν να χρωματιστούν με λέξεις και μουσικές.  

Γιατί το HAIR δεν είναι ένα οποιοδήποτε μιούζικαλ. Είναι το αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής, το πνεύμα μιας γενιάς, η ανάσα της ελευθερίας των beatniks, η καταγραφή μιας νεανικής κουλτούρας καταδικασμένης να κερδίσει τη μάχη της με την αιωνιότητα.

Η ιστορία μέσα στο έργο

Το HAIR μας συστήνει τη «φυλή», μια ομάδα πολιτικά ενεργών χίπις της «Εποχής του Υδροχόου» που ζουν μια μποέμικη ζωή στη Νέα Υόρκη και αγωνίζονται ενάντια στη στρατολόγηση στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Claude, ο καλός φίλος του Berger, η συγκάτοικός τους Sheila και οι φίλοι τους αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τις νέες τους ζωές, τους έρωτές τους και τη σεξουαλική επανάσταση με την εξέγερσή τους ενάντια στον πόλεμο, την συντηρητική κοινωνία και τους γονείς τους. Τελικά, ο Claude πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

HAIR The American Tribal Love Rock Masterpiece

Book and Lyrics by Gerome Ragni & James Rado
Music by Galt MacDermot

Ταυτότητα Παράστασης

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας

Χορογραφίες: Τάσος Ξιαρχό
Μουσική διδασκαλία – διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Κουρέτας
Απόδοση Ελληνικών στίχων: Ανδρέας Κουρέτας
Ενδυματολόγος: Γιώργος Σεγρεδάκης
Σκηνογράφος: Τέλης Καρανάνος
Μακιγιάζ: Make Up Lab by Yannis Marketakis
Hair styling: Κώστας Μπράτης
Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Γιαννακόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Σαμαρτζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κοντόγιωργας

Πρωταγωνιστούν:

Μαίρη Συνατσάκη,  Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Κόνυ Μεταξά, Τάσος Ξιαρχό,, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Κορωναίου, Έλενα Βακάλη, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής

Πρεμιέρα  12 Οκτωβρίου
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Παραστάσεις:
Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη
Ώρες παραστάσεων
Κυριακή.   21.30
Δευτέρα   20.00
Τρίτη         21.00
Τετάρτη    20.00
Πέμπτη.     21.00

Θέατρο Ριάλτο – «Αλέκος Αλεξανδράκης»

Κυψέλης 54, Κυψέλη / Τηλ.: 2114107764

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ
Κανονικό: 18 €
Μειωμένο (*): 14 €
ΟΑΕΔ – Α.Μ.Ε.Α.: 12 €

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ
Κανονικό: 20 €
Μειωμένο (*): 16 €
ΟΑΕΔ – Α.Μ.Ε.Α.: 12 €

(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά: φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους, 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.people.gr

Παραγωγή :  People Entertainment Group | People Presents

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις : Pure Public Relations
Άννα Γιώτη | [email protected]
Αγγέλα Παπαθανασίου | 6942990280 | [email protected]
Καλλιόπη Τακάκη | 6980594927 | [email protected]

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%