Διασκέδαση

Κινηματογραφικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας

today9 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR

Εννιά χρόνια μετά το πρώτο “ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΠΟΛΗ”, η πόλη της αμαρτίας ζωντανεύει ξανά με την γνώριμη κομιξ αισθητική του. Η Εύα Γκριν είναι η νέα femme fatale δημότης της πόλης, ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ σπάει την γοητευτική εικόνα του, ενώ ο Τζος Μπρόλιν βρίσκεται με τη σειρά του μες στη δράση. Οι επιστροφές των Μπρους Γουίλις, Τζέσικα Άλμπα, Μίκι Ρουρκ και Ροζάριο Ντόσον κάνουν τα πράγματα ακόμη καλύτερα.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Φρανκ Μίλερ
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Εύα Γκριν, Μίκι Ρουρκ, Τζέσικα Άλμπα, Τζος Μπρόλιν, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ροζάριο Ντόσον 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ – INTO THE STORM

Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, αλλά μερικοί τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Με λήψεις από επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγούς καταιγίδων η ταινία ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ βάζει το θεατή κατευθείαν στο μάτι του κυκλώνα για να βιώσει τις πιο ακραίες εκφάνσεις της Μητέρας Φύσης.
Σκηνοθεσία: Στίβεν Κουέιλ
Σενάριο: Τζον Σουέτμαν
Παίζουν: Τζέρεμι Σάμπτερ, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ Κάρει, Άρλεν Εσκαρμπέτα, Μαξ Ντίκον, Τζον Ριπ, Ρίτσαρντ Αρμιτατζ, Νέιθαν Κρες, Κάιλι Ντέιβις, Σκοτ Λόρενς, Σάρα Γουέιν Κάλις

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ – BOYHOOD

Μετά το ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μας φέρνει έναν πραγματικό κινηματογραφικό άθλο, έναν συγκινητικό, μαγικό, αληθινό ύμνο στη ζωή, μία ταινία – εγχείρημα που γύρισε μέσα σε… 12 χρόνια (2002-2013), συγκεντρώνοντας τους ίδιους, κάθε φορά, ηθοποιούς, μπροστά από την κάμερα, κερδίζοντας Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στην 64η Μπερλινάλε.

Με μια διάχυτη αισιοδοξία παρακολουθούμε τον μικρό Μέισον και την οικογένειά του να ζουν τη ζωή τους, να μεγαλώνουν, να αλλάζουν κι όλα αυτά παράλληλα με την ιστορία της Αμερικής που μεγαλώνει…

Η πιο ωραία ειπωμένη ιστορία ενηλικίωσης που γνώρισε ποτέ το σινεμά μάς κάνει να αναπολούμε τη δική μας παιδική ηλικία, αλλά και να προβληματιζόμαστε με απλότητα, χιούμορ και ευαισθησία για το νόημα της ζωής, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που περνάει γρήγορα μέσα από εικόνες, καθημερινότητες, μικρές και μεγάλες στιγμές γεμάτες φυσικότητα, ανθρωπιά, τρυφερότητα, αλήθεια.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Παίζουν: Πατρίσια Άρκετ, Ίθαν Χοκ, Ελαρ Κολτρέιν, Λορελάι Λινκλέιτερ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%