Διασκέδαση

Οι 20 ταινίες που θέλουμε να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς (μέρος Β’)

today16 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

«45 Χρόνια» του Άντριου Χέιγκ (κυκλοφορία 10/12)

Λίγες μέρες προτού γιορτάσουν την 45η επέτειο του γάμου τους, η Κέιτ και ο Τζεφ έρχονται αντιμέτωποι με μια θλιβερή είδηση: το νεκρό σώμα της πρώτης αγαπημένης του Τζεφ ανακαλύπτεται κάτω από τους λιωμένους πάγους των Σουηδικών Αλπεων, έπειτα από πέντε δεκαετίες. Το γεγονός δημιουργεί υπόγειες σεισμικές δονήσεις στη σχέση των δυο συντρόφων, κλονίζοντας τα θεμέλια της ίδιας της συνύπαρξής τους. Ο σκηνοθέτης του υπέροχου «Weekend» χτίζει ένα ακόμη χαμηλόφωνο, βαθιά ανθρώπινο δράμα. Δικαιωματικά βραβεία ερμηνείας για τους υπέροχους πρωταγωνιστές, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ, στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

«Ο Καλόσαυρος» του Πίτερ Σον (κυκλοφορία 17/12)

Μετά το ευρηματικά υπέροχο «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», η Ντίσνει βγάζει τον άσο από το μανίκι της και μαζί με την Pixar βάζουν στο παιχνίδι τον «Καλόσαυρο». Οι θεωρίες που ήθελαν έναν κομήτη να είναι υπεύθυνος για την εξαφάνισή τους στον πλανήτη Γη, εδώ αποτελούν την μαγιά για το νέο παραμύθι της Ντίσνεϊ που αποφασίζει να το αφηγηθεί κάπως ανορθόδοξα ρωτώντας: «Τι θα γινόταν αν εκείνος ο κομήτης τελικά δεν έπεφτε στη Γη;». H ιστορία ακολουθεί τον Άρλο, έναν αγαθό δεινόσαυρο, φιλικό προς τους ανθρώπους, που μέσα από ένα μακρύ ταξίδι θα ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά κυρίως θα αντιμετωπίσει φόβους και δυσκολίες.


«Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (κυκλοφορία 17/12)

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του με το εμπορικά επιτυχημένο «Αν», ενώνει Έλληνες και ξένους πολίτες σε μια Αθήνα που βράζει, ανακατεύοντας ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και το εργασιακό, αλλά κυρίως τον έρωτα, μέσα από την οπτική τριών γενεών που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα. Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει, με ένα καστ σημαντικών Ελλήνων, Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ασιατών ηθοποιών, όπως η γερμανίδα Άντρεα Οσβάρτ, η Μαρία Καβογιάννη, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Ταουφίκ Μπαρόν,η Νίκη Βακάλη και φυσικά ο βραβευμένος με όσκαρ για το «Χωρίς Μέτρο» Τζ. Κ. Σίμονς.

«Σουφραζέτες» της Σάρα Γκαβρόν (κυκλοφορία 24/12)

Το γυναικείο καστ της χρονιάς. Η Κάρεϊ Μάλιγκαν υποδύεται μία νεαρή φεμινίστρια και σουφραζέτα στις αρχές του κινήματος, που σιγά-σιγά συνειδητοποιεί ότι οι ειρηνικές διαμαρτυρίες δεν βγάζουν πουθενά. Μαζί της, η Μέριλ Στριπ στο ρόλο της ακτιβίστριας Έμελιν Πανκχαρστ, της γυναίκας που ηγήθηκε του κινήματος και της προσπάθειας να εξασφαλιστεί στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου. Το εντυπωσιακό καστ συμπεριλαμβάνει τους Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μπεν Γουίσο, Ρομόλα Γκαράι, Αν-Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον και Σάμιουελ Γουέστ.

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά» του Τζ.Τζ.Άμπραμς (κυκλοφορία 25/12)

Η Δύναμη μίας από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εποποιίες ξυπνά για τα καλά με το νέο (έβδομο) επεισόδιο της διαγαλαξιακής όπερας του Τζορτζ Λούκας, δια χειρός του Τζ.Τζ. Άμπραμς. Στις οικείες εικόνες από την έρημο του Τατουίν, το Μιλένιουμ Φάλκον, το αυθεντικό καστ της πρώτης τριλογίας, την κλασική μουσική του Τζον Γουίλιαμς, που επιστρέφουν νοσταλγικά, προσθέστε νέα πρόσωπα, μία μυστηριώδη πλοκή και έναν εμβληματικό κακό που ακούει στο όνομα Κίλο Ρεν (ή μήπως όχι;). Η Δύναμη είναι μαζί μας ξανά.

«Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ (κυκλοφορία 31/12)

Έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, και μετά την αποτυχημένη εισπρακτικά και καλλιτεχνικά πρώτη διασκευή για την ζωή του («Jobs» του Τζόσουα Μάικλ Στερν με τον Άστον Κούτσερ), ο Ντάνι Μπόιλ άδραξε την ευκαιρία να μεταφέρει την δική του εκδοχή στη μεγάλη οθόνη. Οι εικόνες της ταινίας φανερώνουν ένα δουλεμένο υλικό, με τον Φασμπέντερ να έχει πάρει αρκετά στοιχεία (τουλάχιστον εμφανισιακά) από τον ιδρυτή της Apple, και «να θέλει να αλλάξει τον κόσμο», ρίχνοντας βάση περισσότερο στην σκοτεινή πλευρά του».

«Το Κορίτσι από τη Δανία» του Τομπ Χούπερ (κυκλοφορία 31/12)

Η κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Έμπερσοφ «Το Κορίτσι από τη Δανία», εμπνέεται από τη ζωή της Λίλι Έλμπε, της πρώτης τρανσέξουαλ γυναίκας με καταγεγραμμένη περίπτωση χειρουργικού επαναπροσδιορισμού του φύλου το 1930. Ο Έντι Ρέντμεϊν, φρέσκος από ένα σερί βραβεύσεων που κορυφώθηκε με το Όσκαρ Α΄Αντρικού ρόλου για το «Η Θεωρία των Πάντων», υποδύεται τη Λίλι, και ετοιμάζεται για το «νταμπλ» στα φετινά όσκαρ. Την ταινία σκηνοθετεί ο Τομπ Χούπερ, ο οσκαρικός σκηνοθέτης του «Ο Λόγος του Βασιλιά», ο οποίος είχε ξαναβρεθεί με τον Ρέντμεϊν στην κινηματογραφική διασκευή του μιούζικαλ «Οι Άθλιοι».

«Στην Καρδιά της Θάλασσας» του Ρον Χάουαρντ (κυκλοφορία 31/12)

Η επική σύγκρουση μιας ομάδας ναυτικών με το γιγαντιαίο κήτος που ενέπνευσε το κλασικό βιβλίο «Μόμπι Ντικ» αναβιώνει στη νέα δραματική περιπέτεια του Ρον Χάουαρντ. Οι επιζώντες του ναυαγίου αρχικά αποφάσισαν να στραφούν προς ένα κοντινό, αλλά απομονωμένο τροπικό νησί για να περιμένουν την διάσωσή τους, άλλαξαν όμως γνώμη λόγω της φήμης ότι το νησί κατοικούνταν από κανιβάλους. Οι μέρες όμως περνούσαν και η απελπισία τους μεγάλωνε, οδηγώντας τους τελικά στο να γίνουν οι ίδιοι κανίβαλοι για να επιβιώσουν. Άψογη αναπαράσταση εποχής και εκπληκτικές σκηνές δράσης με τον Κρις Χέμσγουορθ να χαράζει ρότα μαζί με τους Κίλιαν Μέρφι, Μπέντζαμιν Γουόκερ και Τομ Χόλαντ.

«Mia Madre» του Νάνι Μορέτι (κυκλοφορία 31/12)

Αγαπημένο παιδί των Καννών, ο Νάνι Μορέτι (Χρυσός Φοίνικας για το «Δωμάτιο του Γιου», βραβείο σκηνοθεσίας για το «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο») επιστρέφει στην ενεργό δράση με μια ταινία που δούλευε αρκετά χρόνια. Ο λόγος για το «Mia Madre», που ακολουθεί τη ζωή της Μαργαρίτας (Μαργαρίτα Μπαι), σκηνοθέτιδος που γυρίζει μια ταινία με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Μπάρι Χάγκινς (Τζον Τορτούρο). Ωστόσο μακριά από τα φώτα, η Μαργαρίτα προσπαθεί να «σκηνοθετήσει» την σκόρπια ζωή της, αντιμετωπίζοντας των άρρωστη μητέρα της και τις ιδιοτροπίες της έφηβης κόρης της.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Μαρκ Όσμπορν (κυκλοφορία 31/12)

Μία αγγλόφωνη, γαλλική παραγωγή, με επικεφαλής τον Μαρκ Όσμπορν του «Kung Fu Panda» και τις φωνές των Τζεφ Μπρίτζες, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζέιμς Φράνκο, ανέλαβε τη βαριά ευθύνη να επαναφέρει στο σινεμά, ως animation υψηλών αξιώσεων αυτή τη φορά, τον «Μικρό Πρίγκιπα», το αξεπέραστο παιδικό βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί που λατρεύτηκε από γενιές και γενιές. Η ιστορία επικεντρώνεται στο Μικρό Κορίτσι (ακούγεται η Μακένζι Φόι, από το «Interstellar»), η καθημερινότητα του οποίου καθορίζεται από τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχει γι αυτό η Μητέρα του (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς). Στην αυστηρά προγραμματισμένη ζωή της μικρής εισβάλει ένας εκκεντρικός μα καλοκάγαθος γείτονας, ο Πιλότος (Τζεφ Μπρίτζες). Εκείνος, θα τη μυήσει σε έναν μαγικό κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά, στον οποίο κεντρική φιγούρα είναι ο Μικρός Πρίγκιπας (ακούγεται ο Ράιλι Όσμπορν, γιος του σκηνοθέτη). Το περιπετειώδες ταξίδι του κοριτσιού στο σύμπαν του τελευταίου έχει μόλις ξεκινήσει.

 

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%