Διασκέδαση

Σήμερα στους κινηματογράφους

today9 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – THE GIVER
Σκηνοθεσία: Φίλιπ Νόις
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζεφ Μπρίτζες, Τέιλορ Σουίφτ, Κέιτι Χολμς

Βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε η Λόις Λόουρι το 1993, το Ο φύλακας της μνήμης έρχεται για να ταρακουνήσει το νεανικό κοινό.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν φαινομενικά ουτοπικό κόσμο κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Βασικός ήρωας είναι ένας νεαρός άνδρας, ο Τζόνας, ο οποίος γεννήθηκε και ζει μέσα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο. Μόνο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας μέσα σ’ αυτή την κοινωνία, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε στο παρελθόν.

Σταδιακά, ο Τζόνας, ενηλικιώνεται και σύντομα, θα μάθει ποιος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Ο Giver θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, καμιά φορά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
Μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου συναντάμε τους βραβευμένους με Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Τζεφ Μπρίτζες καθώς επίσης και τους: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Σουίφτ , Κέιτι Χολμς.

ΦΙΛΟΙ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; – WHAT IF
Σκηνοθεσία: Μάικλ Ντόους
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ζωή Καζάν

Η υπόθεση έχει φόντο το κοσμοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας (Ντάνιελ Ράντκλιφ), έχοντας “καεί” από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους.

Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτυ με τη φωτογενή Τσάντρι (Ζωή Καζάν), και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω της. Όταν την συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει.

Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της, Τσάντρι, στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ’ού και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

DRACULA UNTOLD
Σκηνοθεσία: Γκάρι Σορ
Πρωταγωνιστούν: ΝτομινίΚ Κούπερ, Λουκ Έβανς, Σάρα Γκέιτον

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα, το στούντιο που μας “πρωτοσύστησε” το είδος του τρόμου, η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι επειδή “παλούκωνε” τους εχθρούς του, αλλά επειδή μεταμορφώθηκε για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. Μια επική περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Λουκ Έβανς που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας που στοιχειώνει τα βράδια μας.

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ – BLIND
Σκηνοθεσία:Εσκιλ Βογκτ
Πρωταγωνιστούν: Ελεν Ντόριτ Πίτερσεν, Χένρικ Ραφαέλσεν, Βέρα Βιτάλι

Η Ίνγκριντ, έχοντας πρόσφατα χάσει την όρασή της αποσύρεται στην ασφάλεια του σπιτιού της, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο, μόνη της με τον σύζυγό της και τις σκέψεις της. Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτηρίου. Η ηρεμία της Ίνγκριντ σύντομα διακόπτεται όταν ξεκινά να διαισθάνεται στο διαμέρισμά την παρουσία του άντρα της, στιγμές που εκείνος θα έπρεπε να είναι στο γραφείο. Βρίσκεται πράγματι εκεί; Και γιατί να την παρακολουθεί σιωπηλά; Τα πραγματικά προβλήματα της μάλλον δεν βρίσκονται πέρα από τους τοίχους του σπιτιού και σύντομα οι φαντασιώσεις και ο φόβος την κυριεύουν…

ΕΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟ ΨΕΜΑ – THE GOOD LIE
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό
Πρωταγωνιστούν: Ρις Γουίδερσπουν, Κόρεϊ Στολ, Μαρία Χόουελ, Αρνολντ Οσένγκ

Η ταινία ακολουθεί τον Πολ, τον Μαμέρ και τον Τζερεμάια. Τους γνωρίζουμε -μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Μαμέρ, τον Τεό και τη μικρότερη αδερφή του, την Αμπιτάλ- καθώς περπατάνε εξουθενωμένοι από το Νότιο Σουδάν προς την Κένυα. Ύστερα από δεκατρία χρόνια, τους ξανά συναντάμε -ενήλικες πλέον- να ακολουθούν μία ομάδα που διαφεύγει στην Αμερική για ένα καλύτερο μέλλον. Προερχόμενοι από μία χώρα χωρίς τα βασικά: ηλεκτρικό, νερό και γενικότερα τεχνολογία αγωνίζονται σκληρά να ενταχθούν γρήγορα και να καταλάβουν πως λειτουργεί αυτή η  -ξένη για εκείνους- κοινωνία. Με τη βοήθεια της Κάρι Ντέιβις, μίας Αμερικανίδας, προσπαθούν να βρουν δουλειά ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν μία απίθανη φιλία μαζί της.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%