Μουσική

Η Αντέλ «έκλεψε» το τραγούδι κούρδου τραγουδιστή;

today8 Δεκεμβρίου, 2015

Background
share close

Η βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ είναι το πιο δημοφιλές μουσικό όνομα αυτή τη στιγμή, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο τελευταίος της δίσκος, με τίτλο «25».

Παρ’ όλα αυτά, η απόλυτη επιτυχία της 27χρονης τραγουδίστριας φαίνεται πως αμαυρώνεται από την κατηγορία πως ένα από τα νέα τραγούδια της είναι κλεμμένο. Πιο συγκεκριμένα, διάφορες διαδικτυακές σελίδες στην Τουρκία ισχυρίζονται ότι το τραγούδι «Million Years Ago» είναι αντιγραφή του τραγουδιού «Acilara Tutunmak», που τραγούδησε ο κούρδος τραγουδιστής Ahmet Kaya το 1985. Μάλιστα, οι θαυμαστές του Kaya φαίνεται πως είναι εξοργισμένοι, καθώς αρκετά επιθετικά σχόλια κατακλύζουν το Twitter, όπως: «Η Aντέλ έκλεψε από εμάς».

Ο Ahmet Kaya πρόκειται για έναν διάσημο κούρδο τραγουδιστή, ο οποίος  απεβίωσε το 2000 στο Παρίσι, καθώς είχε εξοριστεί από την Τουρκία επειδή ήταν Κούρδος.

Παρ’ όλα αυτά η κατηγορία της κλοπής ίσως είναι υπερβολική, σύμφωνα με τον τούρκο μουσικοκριτικό  Naim Dilmener, ο οποίος παραδέχτηκε πως τα δύο τραγούδια μοιάζουν.

Όπως ο ίδιος σχολίασε: «Δεν νομίζω πως η Αντέλ άκουσε το τραγούδι του Kaya και το αντέγραψε επίτηδες».

Θέση σχετικά με την κατηγορία έναντι της βρετανίδας τραγουδίστριας πήρε και η χήρα του Kaya, Gülten Kaya, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει πως η διάσημη τραγουδίστρια θα έκανε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Αν, όμως, το έκανε, τότε πρόκειται για κλοπή».

Από το στρατόπεδο της Αντέλ ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση για τις κατηγορίες.
Θυμίζουμε πως το νέο άλμπουμ «25» πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε λιγότερο από δέκα μέρες και κατέκτησε έτσι το ρεκόρ του άλμπουμ που πωλήθηκε πιο γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στο θρυλικό συγκρότημα Oasis και το δίσκο τους «Be Here Now», που κυκλοφόρησε το 1997.

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%