Μουσική

Νέος δίσκος |Bokomolech “Bright New Darkness” κυκλοφορεί στις 22/11

today31 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

Επτά χρόνια μετά το Mass Vulture, οι Bokomolech επιστρέφουν με το Bright New Darkness EP, για την παραγωγή του οποίου συνεργάστηκαν με τον Coti K.

Στο BND αποτυπώνεται ένα μικρό σύνολο κομματιών τα οποία διαμορφώθηκαν μέσα από τις πρόσφατες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και διαπνέονται από μια κοινή συνθετική και στιχουργική προβληματική: Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς, ως υποκείμενο και ως μέλος μιας συλλογικότητας –από την οικογένεια ή το συγκρότημα μέχρι την κοινωνία- «αναμμένη τη φλόγα» του κόσμου του εν μέσω αλλεπάλληλων, εμφωλευμένων κρίσεων που απειλούν να τον καταστρέψουν.

Αυτή η αγωνία να βρεθεί φως μέσα στο περιρρέον σκοτάδι διαμόρφωσε τον τίτλο του δίσκου, αλλά κυρίως αναδύεται, τόσο από τους στίχους των έξι κομματιών (οι τίτλοι των οποίων μπορούν να διαβαστούν και ως το κεντρικό αφήγημα του BND) όσο και από την πυκνή ηλεκτρική/ηλεκτρονική ενορχήστρωση που με τη μαεστρία του Coti K αγκαλιάζει σχεδόν ασφυκτικά, αλλά δεν καταπνίγει, τις επίμονες μελωδίες.

Όπως εκφράζει επιτυχημένα το artwork του Πέτρου Βούλγαρη, το Bright New Darkness είναι μια άσκηση ισορροπιών ή διαλεκτικής σύνθεσης αντιθέτων: μέσα στο χαοτικό ηχητικό του τοπίο διασώζει μια ποπ ευαισθησία· μέσα στο παλιό ανακαλύπτει το νέο· μέσα στα ερείπια διαισθάνεται ένα μέλλον ακόμα άδηλο· μέσα στο έρεβος βρίσκει μια σπίθα φωτός εκτυφλωτική.

All doors are guarded. Two tiny bodies spark for the end. A new future, in crazy waters, still remains.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital από την Inner Ear.

Oι Bokomolech θα παρουσιάσουν live το “Bright New Darkness” στο Death Disco στις 29 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%