Μουσική

Ο Nτέιβιντ Μπάουϊ «γράφει» για θεατρικό μιούζικαλ

today5 Απριλίου, 2015

Background
share close

Ο Ντέιβιντ Μπάουϊ συμπράττει στη συγγραφή θεατρικού μιούζικαλ για να προωθήσει νέα τραγούδια!

Για τους λάτρεις της ταινίας της δεκαετίας του  ‘70  «The Man Who Fell to Earth»,  αυτή είναι μία άλλη διάσταση του Ντέιβιντ Μπάουϊ, ο οποίος περιγράφει το έργο ως «ένα από τα λίγα πρωτότυπα της εποχής μας» υποστηρίζοντας ότι «τίποτα απ’ ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα δεν σας έχει προετοιμάσει γι’ αυτό».

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την εν λόγω ταινία, που σηματοδότησε την ντεμπούτο σταδιοδρομία του Ντέιβιντ Μπάουϊ, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, παραγωγός, ηθοποιός και καλλιτέχνης αποκάλυψε μια έκπληξη:  ότι εργάζεται για μία νέα έκδοση ως θεατρικού μιούζικαλ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «The Man Who Fell to Earth». Ο Ντέιβιντ Μπάουϊ θα συνεργαστεί με την ιρλανδή συγγραφέα Enda Walsh για το μιούζικαλ, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Walter Tevis Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη (1963), στο οποίο περιγράφεται η αναζήτηση φυσικών πόρων από έναν εξωγήινο από τον πλανήτη Anthea, στην προσπάθειά του να σώσει τον δικό του κόσμο. Ο Ντέιβιντ Μπάουϊ θα γράψει τη μουσική για το μιούζικαλ, όπου θα παρουσιάσει πολλά νέα τραγούδια, όμως προς απογοήτευση των θαυμαστών του δεν θα συμμετάσχει στο ρόλο του Νεύτωνα.

Το μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι πρωταγωνιστές και δηλώσεις έκανε μόνο ο καλλιτεχνικός διευθυντής από το «Θεατρικό Εργαστήρι» της Νέας Υόρκης, ο οποίος είπε ότι το έργο ήταν σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια και δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος αν αποκαλώντας το «μουσικό» ήταν ο πιο κατάλληλος όρος και συμπλήρωσε:  «Πρόκειται για ένα παιχνίδι με χαρακτήρες και τραγούδια, κι εγώ ο ίδιος δεν ξέρω πραγματικά τι πρόκειται να είναι, έχω μόνο εμπιστοσύνη στο δημιουργικό τους όραμα».

Τόνισε πως η ιδέα για τη θεατρική μεταφορά του έργου ήταν αποκλειστικά του Ντέιβιντ Μπάουϊ και πως οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το χειμώνα του 2015.

Πηγή: Ogdoo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%