Μουσική

Vassilikos “Amazing Grey” |Νέος δίσκος στις 5 Απριλίου

today22 Μαρτίου, 2019

Background
share close

Ο Vassilikos επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια απουσίας με το πιο προσωπικό άλμπουμ της δισκογραφίας του. Το “Amazing Grey” είναι το τρίτο του άλμπουμ και ταυτόχρονα το πρώτο όπου σε όλα τα κομμάτια έχει γράψει μουσική και στίχους και έχει κάνει την ενορχήστρωση και την παραγωγή.

Μέσα στην πολυχρωμία της άνοιξης το “Amazing Grey” έρχεται να αναιρέσει όλα τα στερεότυπα που έχουν ανακηρύξει το γκρίζο ως το πιο βαρετό χρώμα. Ένα ποπ άλμπουμ όμως με αρκετά σκοτεινά υποστρώματα και βιωματικούς στίχους, με ηλεκτρονικούς κυρίως ήχους, αλλά χωρίς να λείπουν τα βασικά φυσικά όργανα (κιθάρα, μπάσο, ντραμς) και οι ακουστικές μελωδίες.

Ένας δίσκος αντιθέσεων όπου η εσωτερική τάξη αναμετριέται με το χάος, ο φυσικός κόσμος με τον τεχνητό και η ζωή με τη μουσική, αναζητώντας αυτό “το μέρος όπου όλοι είμαστε όμορφοι και έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε.”* 
Όπως λέει ο ίδιος ο Vassilikos μιλώντας για το “Amazing Grey”: ‘’Ο κάθε στίχος και η κάθε φράση αυτού του δίσκου αποτελούν μέρος των σκέψεων που με απασχολούσαν για χρόνια, αλλά ποτέ πριν δεν τις είχα μοιραστεί με κάποιον. Μερικές είναι σκοτεινές, άλλες θετικές και χαρούμενες. Η αναζήτηση της αυτοϊασης με βοήθησε να ντύσω την σκοτεινή μου διάθεση με ανυψωτικούς ήχους. Το γκρίζο μπορεί να είναι καταπληκτικό.”

Kυκλοφορεί σε μαύρο και γκρίζο βινύλιο, cd και digital album στις 5 Απριλίουαπό την Inner Ear.

*από τους στίχους του κομματιού “Amazing Grey”.

Tracklist

1.Anybody Lost?
2.The Opposite Of Love
3.Tik Boom Crash
4.You Wouldn’t Last A Day In My Head
5.Blue
6.Amazing Grey
7.The Sunny Side Of It All
8.Stains On The Wall
9.Venus In An Ambulance
10.Best Home In Years


Follow Vassilikos 
Facebook page 
Twitter 
Instagram

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%