Πολιτισμός

Δ’Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

today10 Μαΐου, 2014

Background
share close

Από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου θα διεξαχθεί φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Πάτμου. Το Φεστιβάλ αποτελεί  ιδιαίτερο σημείο συνάντησης και  πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου αλλά και του νησιού της Πάτμου.

Με σκοπό την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών, το Δ’ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου προσκαλεί σεναριογράφους και σκηνοθέτες να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό σεναρίου Fade In, με θέμα «Καινούργια Αρχή». Το σενάριο που θα βραβευτεί θα γίνει ταινία μικρού μήκους σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV και της SUGARHIGH FILMS

Ο διαγωνισμός σεναρίου απευθύνεται σε σεναριογράφους και σκηνοθέτες που θέλουν να καταθέσουν σενάριο μικρού μήκους (διάρκειας από 5 έως 18 λεπτών) με καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού την 27η  Ιουνίου  2014.

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από την παρακάτω επιτροπή:
Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγό)
Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτη)
Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου)
Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενο κινηματογραφικών καναλιών OTE TV και VOD)
Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφο, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού)

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη χρονική στιγμή που ζούμε, όλοι βιώνουμε την ανάγκη για μία καινούργια αρχή, μία αναγέννηση. Εστιάζοντας σε αυτή την τάση της εποχής μας και στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων δημιουργών, το θέμα του διαγωνισμού είναι μία «Καινούργια Αρχή».

Τα σενάρια που θα κατατεθούν στον Διαγωνισμό Σεναρίου Fade In θα πρέπει να πραγματεύονται κάποια από τις παρακάτω αφηγηματικές έννοιες:
Ένα νέο ξεκίνημα
Μετάβαση από μία κατάσταση σε κάποιαν άλλη
Μία δημιουργική αναγέννηση
Αναζήτηση νέας ταυτότητας
Απελευθέρωση από μια περιοριστική συνθήκη (εξωτερική ή εσωτερική)

Σημειώνεται ότι τα σενάρια θα πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή θα επιλέξει τα πέντε επικρατέστερα σενάρια που θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου. Οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπου θα παρακολουθήσουν διήμερο εργαστήριο pitching σεναρίου και θα παρουσιάσουν το σενάριό τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς προκειμένου να επιλεχθεί το καλύτερο.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του, που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό Σεναρίου Fade In, καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Πάτμου: http://www.iffp.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Βραχιόλι μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία

Όλοι γνωρίζουμε πως η υπεριώδης ακτινοβολία την οποία  εκπέμπει ο ήλιος εγκυμονεί κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα. Γι' αυτόν το λόγο καλό είναι να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η έκθεσή μας  στον ήλιο. Ακόμα και όταν αποφεύγουμε την υπερέκθεσή μας στον ήλιο, αναγκαίο είναι να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό σε όλο το σώμα. Ποιος όμως είναι αυτός που ορίζει πόση ώρα μπορούμε να καθόμαστε στον ήλιο; Το ρόλο αυτό φιλοδοξεί να […]

today10 Μαΐου, 2014

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%