Τεχνολογία

Apple-1: Πωλήθηκε original μοντέλο σε απίστευτη τιμή

today12 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Ο υπολογιστής της Apple, Apple-1 που αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο προϊόν, κατασκευασμένο από τους Steve Jobs και Steve Wosniak τη δεκαετία του 1970 πωλήθηκε για 500.000 δολάρια σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος John Moran Auctioneers.

Ο Apple-1 είναι μόνο ένας από τους έξι υπολογιστές που κατασκευάστηκαν με ξύλινη θήκη ΚΟΑ και ένας από τους 200 Apple-1 υπολογιστές. Το μοντέλο που πουλήθηκε ήταν ένα από τα 50 προϊόντα που είχε αγοράσει ο Paull Terrel της ByteShop.

Ο υπολογιστής της Apple που πωλήθηκε σε δημοπρασία διαθέτει ένα πληκτρολόγιο της Datanetics, μια οθόνη Panasonic και όλα τα αυθεντικά κομμάτια που περιλαμβάνονται στον ίδιο τον υπολογιστή, όπως ένα εγχειρίδιο προγραμματισμού.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής Apple-1 είχε αγοραστεί από έναν καθηγητή ηλεκτρονικών στο Chaffey College σε άγνωστη τιμή και εν συνεχεία τον πούλησε σε έναν μαθητή του για $650 το 1977.

Πριν από τη δημοπρασία, ο Corey Cohen, ειδικός στο Apple-1, εξήγησε στους ότι ο ιστορικός υπολογιστής είναι «το ιερό δισκοπότηρο για συλλέκτες ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας υπολογιστών. Αυτό το καθιστά πραγματικά συναρπαστικό για πολλούς ανθρώπους».

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%