Τεχνολογία

Apple: Κατοχύρωση πατέντας για πλήκτρα με οθόνη

today11 Ιανουαρίου, 2021

Background
share close

Σκοπός είναι το κάθε πλήκτρο να μπορεί να αλλάζει δυναμικά ετικέτα για να μεταφέρει οπτικοποιημένη πληροφορία στον χρήστη, ανάλογα με την τρέχουσα ανάγκη.

Η Apple προχώρησε στην κατοχύρωση μιας πατέντας, μέσω της οποίας περιγράφει πως τα πλήκτρα σε ένα πληκτρολόγιο θα μπορούσαν να αλλάζουν δυναμικά την ετικέτα τους για να προσφέρουν άμεσα οπτικοποιημένη πληροφορία στον χρήστη.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, τα πλήκτρα θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με οπτικές ίνες και τεχνολογίες όπως OLED, μέσω των οποίων θα καταφέρνουν να προβάλλουν την εκάστοτε πληροφορία στην επιφάνειά τους. Η χρησιμότητα ενός τέτοιου πληκτρολογίου θα ήταν χρήσιμη τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και σε εφαρμογές ή gaming, κατά την εταιρεία.

Για παράδειγμα, κατά την αλλαγή γλώσσας το πλήκτρο που εισάγει έναν ειδικό χαρακτήρα αποκλειστικό για τη γλώσσα, θα μπορούσε να τον προβάλλει για να διευκολύνει τον χρήστη. Αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι θα μπορούσε να προβάλλει τα abilities ενός χαρακτήρα.

Στην πρώτη εικόνα εμφανίζεται ένα πλήκτρο από την πλαϊνή όψη και είναι διακριτές οι ίνες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, οι οποίες ευθύνονται και για τη δημιουργία των εικόνων στο πλήκτρο. Στη δεύτερη εικόνα, εμφανίζονται ξανά οι ίνες όμως είναι πιο ξεκάθαρο το πώς θα εμφανιζόταν μια εικόνα στο πλήκτρο. Τέλος, στην τρίτη εικόνα αποτυπώνεται η δυνατότητα του πληκτρολογίου να λειτουργήσει τόσο σε φορητούς όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές – δηλαδή είτε ενσωματωμένο σε ένα MacBook είτε ως ξεχωριστό περιφερειακό.

Η κατοχύρωση μιας πατέντας δεν συνεπάγεται ένα προϊόν που θα βγει στην κυκλοφορία, όμως σίγουρα βοηθάει να γνωρίζουμε πού έχει στραμμένο το βλέμμα της η εταιρεία και τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Μπορεί στην πράξη ή στην πρώτη του μορφή έστω, το τελικό προϊόν να διαφέρει από αυτό που περιγράφεται σε μια πατέντα.

display keysdisplay keysdisplay keys

 

 

Πηγή:  insomnia.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Πληρώνετε με το κινητό σας; Μείνετε ασφαλείς

Το 2019 η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, διεξήγαγε έρευνα που έδειξε ότι πληρωμές με μετρητά αντιπροσώπευαν μόλις το 26% όλων των πληρωμών, ενώ για το υπόλοιπο 64% χρησιμοποιήθηκαν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και ηλεκτρονικές μέθοδοι πληρωμής. Εν τω μεταξύ, η πανδημία του COVID-19 έφερε μαζί της δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα ψώνια μας: το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιμετωπίζει αύξηση της ζήτησης γιατί οι κυβερνήσεις περιορίζουν την αλληλεπίδραση […]

today7 Ιανουαρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%