Τεχνολογία

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ απειλεί την Ευρώπη με «μαύρο» σε Facebook και Instagram

today7 Φεβρουαρίου, 2022 2 5

Background
share close

Διατλαντική μεταφορά δεδομένων από ευρωπαίους χρήστες ζητά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχοντας ως μοχλό πίεσης τις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram, στις οποίες μάλιστα απειλεί να ρίξει «μαύρο» προκειμένου να επιτύχει αυτό που επιθυμεί.

Με… λουκέτο σε Facebook και Instagram «απειλεί» την Ευρώπη στην ετήσια έκθεσή του ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην περίπτωση που η Meta δεν μπορέσει να μεταφέρει, να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα των χρηστών της Γηραιάς Ηπείρου σε διακομιστές των ΗΠΑ.

Όπως εξηγεί το Mashable, με τον τρόπο αυτό ο Ζούκερμπεργκ διαμαρτύρεται για το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει τις διατλαντικές μεταφορές δεδομένων για να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασπίδα προστασίας δεδομένων που χρησιμοποιούσε η εταιρεία ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020.

Πλέον, αυτό που αναζητείται είναι ένας κοινός τόπος για μία νέα συνθήκη που θα επιτρέπει στη Meta να επεξεργάζεται με ασφάλεια τα δεδομένα των χρηστών σε διακομιστές που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Αλταντικού.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%